Hlavní obsah

Slavní, kterým letos bude 30. Kdo se tak rozhodně nechová?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Třicítka představuje pro některé lidi velký milník v životě. Jak to mají slavní? Vždyť mnozí se proslavili už jako děti, nyní mají na kontě miliony a za sebou kromě svateb třeba i pobyty na psychiatrii... Kdo letos oslaví 30?

Článek

Třicítka stojí rozhodně za oslavu. V 18 letech jste slavili, že můžete oficiálně pít alkohol a usednout za volant. Dvacítka i proto tak přelomová nebyla. O to víc stojí za zmínku právě třicítka. Sundáváte růžové brýle, přestáváte spoléhat na to, že všechno svedete na mladickou nerozvážnost, a přijímáte zodpovědnost za své činy, možná plánujete rodinu.

A co slavné osobnosti, které letos sfouknou třicet svíček? Kdo je na vrcholu a kdo má vrchol dávno za sebou? Kdo vypadá stále jako dítě a kdo se tak spíš chová?

Selena Gomez

Populární herečka a zpěvačka se proslavila už v sedmi letech v seriálu Barney a jeho přátelé (1992–2010; ano, to je ten fialový dinosaurus, kterého děti zbožňují). Kromě hraní se brzy začala věnovat i zpěvu a prodala miliony alb. Její profil na Instagramu patří k nejsledovanějším (má 290 milionů sledujících). Často se věnuje otázce duševního zdraví. Má za sebou totiž i těžká období, kdy se musela vyrovnat s vážnými zdravotními problémy (má lupus a podstoupila transplantaci ledviny) i s mediálním propíráním vztahu s Justinem Bieberem (27).

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka má sice úspěšnou kariéru, ale ani jí se nevyhýbají psychické či zdravotní problémy nebo výkyvy váhy, které její sledující rádi komentujíFoto: Profimedia.cz

Demi Lovato

I tato tmavovláska začínala jako kamarádka fialového dinosaura Barneyho, posléze se ale stala idolem teenagerů díky televizním seriálům, například Od soumraku do úsvitu (2014–2016). Nakonec se rozhodla, že spíš než před kamerou je jí dobře u mikrofonu. A nutno podotknout, že její hudba má výrazně příznivější kritiky.

Ovšem sláva v útlém věku si vybrala svou daň a Demi Lovato bojovala se závislostí na alkoholu a drogách a s bulimií. O svých problémech otevřeně mluví. Stejně jako o své sexualitě, kdy se označila za nebinární osobu.

Foto: Profimedia.cz

Své ženské křivky ráda dává na odiv, v současné době má hlavu téměř holou a nad uchem jí leze vytetovaný pavoukFoto: Profimedia.cz

David Gránský

Jeden z největších talentů mladé generace se do širšího povědomí dostal díky účasti v talentové soutěži X Factor (2008). Hrál například ve filmu Špindl (2017), vystupuje v seriálech, mimo jiné například Sestřičky Modrý kód (2020–2021), a byl hvězdou show Tvoje tvář má známý hlas a řady muzikálů, za všechny jmenujme Ať žijí duchové. Platí za ukázkového sympaťáka a na kontě snad nemá jediný skandál.

V roce 2019 si řekli ano s dlouholetou přítelkyní, optičkou Nikolou (28), která není z branže, ale přesto (nebo právě proto) jim to už 13 let klape.

Foto: Profimedia.cz

Často image nemění, ale nyní překvapil knírkem a blond vlasy. Chtěl se tak odstřihnout od své postavy ze seriálu Sestřičky a začít novou éru s rolí v seriálu ZooFoto: Profimedia.cz

Mirai Navrátil

Frontman kapely Mirai má česko-japonské kořeny, vyrůstal ve Frýdku-Místku a v Brně vystudoval práva. Ale v posledních letech se věnuje hlavně hudbě a s kapelou stojí za hity Když nemůžeš, tak přidej nebo Chci tančit. Na podzim se zúčastnil taneční soutěže StarDance, kterou musel kvůli nakažení covidem předčasně ukončit. Udržuje se ve formě, zkoušel otužování i náročný horský maraton.

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Účast ve StarDance prý pro něj bylo vykročení z komfortní zóny. Nazval to náročným lyžákem a pochvaloval si celý týmFoto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Miley Cyrus

Kdysi byla hvězdou seriálu Hannah Montana (2006–2011) a patří k nejuznávanějším a nejvlivnějším hudebnicím současnosti. Často se ale víc než o jejích nových albech píše o skandálech. V mládí unikly na veřejnost soukromé intimní fotky, její koncerty bývají hodně odhalenou show.

Během lockdownu na Instagramu podporovala své sledující, aby nečekanou situaci využili k sebepoznání a práci na sobě.

A co její milostný život? Chodila se zpěvákem Nickem Jonasem (29), byla vdaná za herce Liama Hemswortha (32). Ten podal v roce 2019, po sedmi měsících, žádost o rozvod. Miley o sobě mluví jako o pansexuálce a je prý všemu otevřená.

Foto: Profimedia.cz

Její typické gesto, vyplazený jazykFoto: Profimedia.cz

Freddie Highmore

Představitel geniálního autistického lékaře v seriálu Dobrý doktor (2017–2022) není v branži žádným nováčkem. Hraje od dětství, mimo jiné ve filmu Karlík a továrna na čokoládu (2005) nebo Arthur a Minimojové (2006), a sklidil skvělé kritiky za roli psychopata Normana Batese v seriálu Batesův Motel (2013–2017), což je jakýsi prequel k filmu Psycho (1960).

Britský herec si chrání soukromí a že se oženil, přiznal jakoby náhodou v show Jimmy Kimmela (54). O jeho ženě se ví jen málo: jmenuje se Klarissa Munz a je webovou designerkou.

Foto: Profimedia.cz

Od dob, kdy hrál Karlíka, trochu povyrostl, ale pořád vypadá jako klukFoto: Profimedia.cz

Frances Bean Cobain

Dcera muzikanta Kurta Cobaina (†27) a kontroverzní Courtney Love (57) má za sebou mnohé. Překonala závislost na drogách (na kterých byli závislí i její rodiče), vdala se i rozvedla. Věnuje se hudbě a malování a jako mnoho jiných slavných je aktivní influencerkou na sociálních sítích. A taky se jí podařilo utratit stovky milionů ze svěřeneckého fondu, který pro ni založil její otec.

Říká, že mít takovou kupu peněz od člověka, kterého vlastně neznala, bylo jako obří psychická půjčka. A cítila se provinile, protože utrácela zběsile peníze, o které se nijak nezasloužila. Teď už je prý daleko vyrovnanější.

Foto: Profimedia.cz

Má za sebou hodně divoká období a co se týče vizáže, zkusila leccos. Nyní působí až skoro usedleFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám