Hlavní obsah

Podoba víc než náhodná aneb Co mají společného Vetchý s Jackmanem nebo Jakub Prachař s Leo DiCapriem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jejich plakáty zdobí či zdobily zdi dívčích pokojíčků, fanynky jim omdlévají pod pódiem. Starším chodily žádosti o ruku poštou, mladším se objevují v instagramovém inboxu. A je jedno, kde se narodili a kde zrovna bydlí. Kdo jsou čeští idolové a kdo jejich zahraniční ekvivalenty?

Článek

Jsou obdivováni a milováni pro svůj talent i vzhled, mají pestrý rejstřík rolí a nebojí se svého vlivu využít ani pro dobrou věc. Někteří mají svaly, jiní pohled, ze kterého jdou do kolen generace žen. A třebaže je v módě obdivovat všechno světové, my se domníváme, že každý zahraniční idol má svůj český ekvivalent. Co myslíte, sedí námi vybrané dvojice?

Ondřej Vetchý * Hugh Jackman

Herecký rejstřík Ondřeje Vetchého je úctyhodný: je skvělý jak před kamerou, tak na jevišti. Poprvé se ve filmu objevil v roce 1978 a patří mezi nejobsazovanější herce. Diváci pro něj mají slabost v roli fotbalového nadšence Jirky Luňáka (Okresní přebor), v roli vyšetřovatele Tomáše Kozáka (Případy 1. oddělení) a v roli loupežníka Karaby (Tajemství staré bambitky). Loni oslavil šedesátiny a má neuvěřitelnou formu – udržuje ji pravidelným cvičením.

V obdivuhodné formě je také legendární představitel Wolverina (série X-Men) Hugh Jackman. S Ondřejem Vetchým ho spojuje i smysl pro humor: Australan je pověstný mimo jiné pranky, kterými nachytává svého kamaráda Ryana Reynoldse. Kromě toho, že je také skvělý divadelní herec, je i výborný zpěvák – za roli v muzikálu Bídníci získal Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Spojují je nejen široká ramena a smysl pro humorFoto: Profimedia.cz

Jakub Prachař * Leonardo DiCaprio

Pochází z herecké rodiny. Jakub Prachař je nejen talentovaný herec (např. Padesátka, LOVEní nebo Matky), ale také zakladatel kapely Nightwork a výborný moderátor. A také pěkný soutěživec, což rád ukazuje v pořadu Máme rádi Česko.

Proč je s ním ve dvojici Leonardo DiCaprio? Třeba kvůli výrazně mladší partnerce (Sara Sandeva) nebo proto, že jsou oba velcí sportovní fanoušci: jeden fandí fotbalové Slavii, druhý basketbalovému týmu Los Angeles Lakers. Rodák z Los Angeles je pověstný jako milovník mladých partnerek, ale je to především jeden z nejlepších herců současnosti. I když na Oscara si musel počkat dlouho a získal ho až za film Revenant Zmrtvýchvstání. Pravda ovšem je, že skvělý byl také jako retardovaný Arnie, zamilovaný Romeo, tonoucí Jack, geniální Howard Hughes nebo vlk z Wall Street.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaní herci s mladou duší a sportovním nadšením. A velcí fešáci…Foto: Profimedia.cz

Ivan Trojan * Tom Hanks

Muž, který zahraje cokoli – a brilantně? U nás Ivan Trojan. Je držitelem sedmi Českých lvů (např. Smradi, Ve stínu nebo Šarlatán), na dalších pět byl nominován. A exceluje i na prknech Dejvického divadla.

Hercem mnoha tváří je také Tom Hanks: na kontě má řadu filmů, které vstoupily do zlatého fondu kinematografie, a za dva dostal Oscara (Philadelphia a Forrest Gump). V poslední době fanoušky velmi zaujal ve snímku Elvis, kdy byl v roli manažera krále rokenrolu prostě k nepoznání!

Foto: Profimedia.cz

Donedávna by měli tihle dva společné i dlouholeté manželství… Zdá se ale, že vztah Ivana Trojana s jeho ženou Klárou je již minulost Foto: Profimedia.cz

Tomáš Klus * Ed Sheeran

Písničkář, který svůj hlas používá nejen k tomu, aby svými písněmi zvedl posluchačům náladu, ale i k šíření dobra, sdílí své politické i společenské názory, diskutuje a jde často příkladem. S manželkou Tamarou mají tři děti a jsou vlivný pár. A Tomáš Klus je i výborný herec a v mládí zapálený sportovec.

Britský písničkář Ed Sheeran začínal na ulici, dnes je miliardář a jeho koncerty bývají okamžitě vyprodané. Kdo by řekl, že zrzek, kterému házeli drobné do klobouku, natočí vánoční píseň s Eltonem Johnem? I on si občas zahraje ve filmu, k vidění byl třeba v komedii Yesterday. Je tátou dvou dětí a s manželkou jim dali zajímavá jména: Lyra Antarctica a Jupiter.

Foto: Profimedia.cz

Populární písničkáři, kterým je společná pokora Foto: Profimedia.cz

Marek Lambora * Tom Holland

Z generace „pod třicet“ patří k nejoblíbenějším hercům Marek Lambora. Ten, který osvobodil princeznu zakletou v čase a míchal kartami v seriálu Slunečná. Na Instagramu ho sleduje skoro 250 tisíc lidí – baví je jeho cestovatelské zážitky i stylové outfity (není divu, že ho oslovují módní značky ke spolupráci). A nedávno překvapil duetem s Terezou Maškovou, je to prostě multitalent.

Filmový Spider-Man a jedna z největších hollywoodských nadějí – to je Tom Holland. Už jako malý chlapec se proslavil na divadle v muzikálu Billy Elliot. Celosvětovou slávu i lásku mu přinesla role pavoučího muže – během natáčení se dal dohromady s krásnou Zendayou. Na Instagramu ho sleduje skoro 67 milionů lidí a i on rád spolupracuje s módními značkami.

Foto: Profimedia.cz

Idoly mladé generace – akční hrdinové, kteří se nebojí být ambasadory módních značek Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám