Hlavní obsah

Příliš slin, málo chemie: Divné filmové polibky se nevyhnuly ani Lásce nebeské či Harry Potterovi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Pohledy se setkají, v očích je vidět jiskření a rty se k sobě pomalu přibližují, aby mohly následně splynout v dechberoucím polibku, ze kterého se i divákům podlamují kolena. To jsou většinou atributy hollywoodského polibku, líbačky v některých filmech jsou ale i dost podivné. Z mnoha důvodů.

Článek

Někdy mezi herci nefunguje chemie, jindy sami tvůrci zamýšleli udělat z líbací scény to nejabsurdnější divadlo. Připomeňte si ty nejdivnější polibky, které se odehrály na filmovém plátně.

Blbý a blbější (1994)

Od přihlouplého Lloyda Christmase v podání Jima Carreyho (60) se rozhodně nedalo čekat žádné pohádkové políbení a taky že žádné takové nepředvedl. Když se zamiloval do Mary, kterou hrála Lauren Holly (58), vysnil si romantickou sekvenci o tom, jak jejich vztah vzkvétá. Nechyběl ani polibek, kdy se na nebohou ženu vrhnul s doširoka otevřenou pusou, jako by ji chtěl sníst. Polibek chvíli připomíná upírský horor, milostná scéna pak v bláznivém duchu pokračuje dále.

Foto: Profimedia.cz

Komedie Blbý a blbější patří k nejšílenějším počinům kinematografieFoto: Profimedia.cz

Miliónový šek (1994)

Tak trochu pozdvižení vyvolal snímek z devadesátých let, v němž se desetiletý chlapec Preston dostává k pohádkovému jmění. Scéna, ve které si Brian Bonsall (40) v roli zbohatlého chlapce dává pusu s herečkou Karen Duffy (59) alias filmovou Shay Stanley, budí pozdvižení o po několika letech. Žena je totiž o devatenáct let starší, což by úplně nevadilo, polibek ale působí trochu více dospělácky, než by člověk čekal od malého chlapce. Nebyl nijak vášnivý a rozhodně při něm nebyl použit jazyk, nicméně ozývaly se i hlasy, že lehce hraničil s pedofilií.

Foto: Profimedia.cz

Nesourodý páreček na romantické večeřiFoto: Profimedia.cz

Bulšit (2001)

V parodii na teenagerovské komedie ze střední školy nechybí ani prapodivná líbací scéna. A to mezi herečkou Miou Kirshner (47), která si zahrála Catherine, a Beverly Polcyn (†90), která ztvárnila postarší reportérku Sadie Agathu Johnson. Ta se ve škole vydávala za studentku. Její postava je inspirovaná snímkem Nepolíbená (1999), Sadie ovšem nepolíbenou rozhodně nezůstane. Do tajů francouzského líbání je totiž zasvěcena více než pečlivě. I když jde o parodii, nadměrné slinění scéně dodává značnou dávku nechutnosti.

Foto: Profimedia.cz

Teenagerku by Beverly Polcyn jen těžko někdo věřil a právě v tom viděli tvůrci vtipFoto: Profimedia.cz

Láska nebeská (2003)

Jeden z polibků, který budí rozpaky a diváci mu nikdy tak úplně neporozuměli, se odehraje v kultovním vánočním filmu mezi Keirou Knightley (36) v rolu Juliet a Andrew Lincolnem (48), který hrál Marka. Juliet je vdaná za jeho nejlepšího kamaráda, ale Mark ji tajně miluje. Když se pomocí romantických cedulí vyzná ze své lásky a následně mlčky odejde, Juliet za ním vyběhne a krátce ho políbí. Má to být zřejmě pusa útěchy, poděkování s čistými úmysly, ale otázka Why did Juliet kiss Mark? (Proč Juliet políbila Marka), když je jen pár dní vdaná za jeho nejlepšího kamaráda, trápila diváky hodně dlouho a byla předmětem mnoha diskusí.

Foto: Profimedia.cz

Juliet si prý polibek mohla odpustit, akorát Marka zbytečně namlsalaFoto: Profimedia.cz

Harry Potter a princ dvojí krve (2009)

Roky kolem sebe kroužili, a tak diváci čekali, že až se poprvé políbí, bude to opravdu něco. Že kolem vybuchnou tisíce ohňostrojů. Jenže to se nestalo. V polibku Daniela Radcliffa (32) jakožto Harryho Pottera a Bonnie Wright (30) v roli Ginny Weasley chybělo snad všechno – vzrušení, napětí i zápal. Výsledek je velmi rychlý a rozpačitý. A není divu, herci spolu před kamerou vyrůstali a byli jeden pro druhého jako bratr a sestra.

Foto: Profimedia.cz

Diváci na to tak dlouho čekali a výsledek byl hodně rozpačitýFoto: Profimedia.cz

Ladíme 2 (2015)

Přestřelila i Rebel Wilson (41) jakožto Tlustá Amy v komediálním muzikálu. Zatímco zpívá zamilovanou píseň, vrhá se na Bumpera Allena, kterého si zahrál Adam Devine (38) ,a přede všemi přihlížejícími ho náležitě oslintá. Na tiskové konferenci k uvedení filmu herečka uvedla, že líbací scéna byla nakonec zkrácená, což ji velmi naštvalo, protože si prý s kolegou mysleli na cenu MTV pro nejlepší filmový polibek. Naštvání ale dlouho nevydrželo. I přesto, že scéna měla být původně delší, si vysněnou cenu odnesli a na jevišti při jejím přebírání polibek zopakovali.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu i na předávání cen se jeden na druhého doslova vrhliFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám