Hlavní obsah

Nosí kila talentu navíc a diváci je milují. Slavní herci, které proslavily jejich kypré role

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá kamera přidává minimálně pět kilo, tudíž se slavní herci a zpěváci snaží, aby byli co nejštíhlejší. Ale ona by to byla nuda a šeď, kdyby ve filmech a seriálech hráli jen lidé s nízkým BMI. A navíc by to vůbec neodpovídalo realitě.

Článek

Že je pro úspěch ve světě showbyznysu důležitý vzhled, je bez diskuse. A většina slavných o sebe pečuje, udržuje se ve formě, snaží se zastavit stárnutí… Jenže v herectví jsou potřeba umělci všech tělesných proporcí, a někteří si dokonce na své postavě postavili kariéru. Byla by škoda je škatulkovat pouze do rolí bodrých tlouštíků a roztomilých baculek, uznání si zaslouží na svůj herecký vklad.

Bud Spencer (†86)

Brzy to bude 93 let, co se v italské Neapoli narodil Carlo Pedersoli, kterého celý filmový svět zná jako Buda Spencera. Jak vznikl jeho umělecký pseudonym? Jednoduše – miloval Spencera Tracyho (†67) a pivo Budweiser. Od narození bylo jasné, že ho bude kus: vážil šest kilo. A vyrostl z něj bodrý vousáč s impozantním pupíkem. Po herecké kariéře původně netoužil, lákala ho chemie, vystudoval práva a byl i skvělý plavec. Nakonec ale uspěl u filmu – tvořil legendární dvojici s modrookým Terencem Hillem (83) a natáčeli úspěšné spaghetti westerny.

Foto: Profimedia.cz

Dovedete si Buda Spencera představit s pekáčem buchet na břiše? Měl by pak sílu rozdávat své legendární facky?Foto: Profimedia.cz

Helena Růžičková (†67)

Populární česká herečka uměla diváky rozesmát jako málokdo a ze své fortelné postavy udělat přednost. Legendární je její Droběna v Tři oříšky pro Popelku (1973), Heduš v sérii u rodině Homolkových i Škopková v Troškově známé trilogii. Nezapomenutelná je ale také v roli Amazonky v seriálu Vlak dětství a naděje (1985)

A přitom se od dětství věnovala tanci a baletu. Kdy herečka, která i psala kuchařky, věnovala se věštění a bojovala s rakovinou, přibrala? Po porodu syna Jiřího (†43). Bojovala s chybnou funkcí srdce a kvůli tomu zadržovala vodu.

Nadváha jí ale způsobovala zdravotní problémy a zkoušela celý život zhubnout.

Foto: Josef Strouhal / Právo / Profimedia

Talentovaná herečka s výrazným komediálním talentem, která nešla daleko pro ostřejší slůvko a ve svých rolích ani pro fackuFoto: Josef Strouhal / Právo / Profimedia

Melissa McCarthy (52)

Patří k nejlepším komediálním herečkám v Hollywoodu, zároveň i nejlépe placeným, a pro mnohé navždy zůstane fenomenální kuchařkou Sookie ze seriálu Gilmorova děvčata (2000–07). A je vynikající i v dramatických rolích: získala oscarovou nominaci za ztvárnění podvodnice ve snímku Můžete mi kdy odpustit? (2018). A třebaže průběžně zhubla 35 kilo, stále jich má pár navíc. Ona sama je s tím v pohodě, ale trápí ji, že cizí lidé její váhu řeší nebo že oděvy v nadměrných velikostech bývají v obchodech skryté kdesi vzadu. I proto v minulosti vytvořila vlastní kolekci oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Ač se v soukromí cítí Melissa McCarthy jako žena s kily navíc diskriminovaná, v hvězdné kariéře jí to nebráníFoto: Profimedia.cz

Kevin James (57)

Skoro by se zdálo, že být komediálním hercem vyžaduje pár kilo navíc. Oblíbený stand-up komik sice začínal jako fotbalista, ale tolik se mu zalíbilo, jak na něj reaguje publikum, že se rozhodl pro uměleckou kariéru. Nakonec se prosadil v seriálech (Dva z Queensu či Kevin si počká) a ve filmech, třeba v komedii Hitch: Lék pro moderního muže (2005) nebo ve válečném dramatu Little Boy (2015). Ke sportu se před kamerou vrátil i ve svém nejnovějším snímku Domácí tým (2022), kde hraje trenéra. Vždycky ho bylo kus chlapa a vážil i 130 kilo. S fanoušky sdílel hubnutí, kdy vyměnil jídla z fastfoodu za low carb dietu a pravidelně běhal.

Foto: Profimedia.cz

O své nadváze Kevin James otevřeně hovoří, stejně jako o pokusech zhubnoutFoto: Profimedia.cz

Danny DeVito (77)

Ač měří jen 152 cm a vlastně je celý tak trochu dokulata, je nepřehlédnutelný. Oceňovaný herec a producent se proslavil rolemi v legendárním seriálu Taxi (1978–1983) a ve filmech Honba za diamantem (1984) nebo Válka Roseových (1989), kde exceloval po boku hereckých kolegů Michaela Douglase (78) a Kathleen Turner (68) – a slavnou černou komedii navíc režíroval! A třebaže se mu role milovníků vyhýbají, má v soukromí pověst záletníka, což jej málem stálo manželství s herečkou Rheou Perlman (74). Před deseti lety měli velkou krizi, nakonec se rozhodli o vztah bojovat, tedy hlavně on. A dopadlo to dobře!

Foto: Profimedia.cz

Danny DeVito je malý a tlustý, ale o to zábavnějšíFoto: Profimedia.cz

Načítám