Hlavní obsah

Nahota pro všechny: Jaké to je točit milostné scény po šedesátce a na co sází Berenika Kohoutová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Milostné a nahé scény nebývají nic, co by si herci a herečky nějak zvlášť užívali. Často je u nich sleduje celý štáb a před kolegy si připadají trapně. Co o natáčení takových scén řekly české i zahraniční hvězdy?

Článek

Aby filmy a seriály působily co nejvěrohodněji a přitáhly co nejvíc diváků, nevyhnou se dnes herci náročným milostným či nahým scénám. Některé celebrity promluvily o tom, jak se při natáčení cítily a jak se na něj připravovaly.

Emma Thompson (62)

Ani po šedesátce nejsou odhalené scény tabu. Důkazem je britská herečka a scenáristka, která se obnažila pro film Good Luck to You, Leo Grande (2022). Ztvárnila v něm ovdovělou učitelku, která si najme gigola, aby poprvé v životě dosáhla orgasmu. Jejím hereckým partnerem byl o více než třicet let mladší Daryl McCormack (29), známý ze seriálů Kolo času a Gangy z Birminghamu.

Na filmovou nahotu se připravovali s režisérkou Sophií Hyde (45) tak, že se všichni tři – kompletně nazí – bavili o svých tělech, kreslili je a probírali, co se jim na nich líbí a co by raději změnili. Herečka prohlásila, že je její věk pro odhalené natáčení výzva, protože lidé nejsou zvyklí vídat na obrazovkách neopečovávaná těla.

Foto: Profimedia.cz

Herečka má s nahotou zkušenosti. V roce 2016 se s manželem Gregem Wisem (55) svlékla pro kampaň na záchranu rybFoto: Profimedia.cz

Denisa Nesvačilová (30)

Obnažená točila i oblíbená česká herečka. Kvůli širokému úsměvu a zrzavé barvě vlasů bývá označovaná za českou Julii Roberts a můžete ji znát ze seriálu Slunečná (2020–22). Divákům – a také svému hereckému kolegovi Vojtěchu Dykovi (36) – se ukázala ve sportovní komedii Přes prsty (2019). Při milostné scéně byla nejen zcela nahá, ale navíc dělala svíčku. Zpětně ji popsala jako utrpení: přestože prý kolegu prosila, aby si její nahý obraz v hlavě nějak rozmazal, on se prý pozorně díval, a ještě to komentoval.

Foto: Profimedia.cz

Denisa Nesvačilová přiznala, že ji Vojtěch Dyk jako muž příliš „nebaví“Foto: Profimedia.cz

Luboš Veselý (60)

Rozpovídal se také sympatický český herec, kterému nedala spát velmi realistická sexuální scéna s Janem Cinou (33). Odehrála se v minisérii Herec (2020). Když mu zavolal režisér Peter Bebjak (51), ihned nabízenou roli přijal, ačkoli nevěděl, co přesně bude obnášet. Jakmile to zjistil, byl trochu překvapený, ale rozhodl se držet slovo a nevycouval. Jen doma po natáčení tři dny nemluvil a manželka ho musela nechat být. Potom se prý všechno vrátilo do starých kolejí.

Foto: Profimedia.cz

Luboš Veselý se nejprve musel z natáčení trochu vzpamatovat – herecká práce umí být vyčerpávající nejen fyzicky, ale hlavně emočněFoto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal (41)

Na milostnou scénu z roku 2002 nedávno zavzpomínal americký modrooký fešák, který se ve snímku Hodná holka dal dohromady s Jennifer Aniston (53). Přiznal, že si tento druh filmování rozhodně nijak neužívá, protože ho přitom obvykle sleduje třicet až padesát lidí. Při natáčení navrhla herečka, aby se mezi jeho a její intimní partie umístil polštář, což je technika, která se běžně používá. A herec je jí za tento nápad dodnes neskonale vděčný.

Foto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal zavzpomínal na starou zkušenost s Jennifer Aniston: v romantickém dramatu hrál nesmělého Holdena, který se sblíží se starší vdanou ženouFoto: Profimedia.cz

Berenika Kohoutová (31)

Originální herečka a zpěvačka se obnažila například v dramatu Nepravděpodobná romance (2013), kde má odvážné milostné scény jak s muži, tak se ženami. Prozradila, že takové věci se na konzervatoři neučí, což je škoda, protože na place potom může být herec zaskočený. Naštěstí se mohla spolehnout na režiséra, který všem vysvětlil, co od nich chce. K uvolnění to ovšem nestačilo: herečka uvedla, že si před zmíněnými scénami dala několik panáků vodky – štáb jí prý objednal tu nejlepší.

Foto: Profimedia.cz

Berenika Kohoutová si před natáčením trochu otupila smyslyFoto: Profimedia.cz

Phoebe Dynevor (26)

Dobrou organizaci, díky níž se necítila příliš nepohodlně, vyzdvihla hvězda seriálu Bridgertonovi (2020), který je milostnými scénami nabitý. Celá řada se jich odehrává právě mezí ní a kolegou Regém-Jeanem Pagem (34). Herečka si pochvalovala, že při natáčení nemuseli být úplně nazí, ale že měli různě zakryté intimní partie a také se vybíraly optimální úhly záběrů, aby toho nebylo tolik vidět. Díky přípravě aktéři vždy dopředu věděli, co přesně mají dělat, kam mají dát ruce a podobně, takže výsledkem bylo dobře nacvičené představení.

Foto: Profimedia.cz

Díky skvělé organizaci šlo natáčení podle Phoebe Dynevor jako po másleFoto: Profimedia.cz

Natáčení sexuálních scén není žádný med. Jak vidí filmové postelové scény sami herci a s nadhledem?

Reklama

Související témata:

Načítám