Hlavní obsah

Proč nový partner nechce sex? Nejčastější důvody!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když chce muž sex hned po prvním rande, nejspíš vám to přijde moc brzy. Co když ho ale neiniciuje ani po několikáté schůzce? Když jediný polibek, který dostáváte, je na tvář? Když ignoruje veškeré vaše signály, kterými dáváte najevo, že byste byla svolná?

Článek

Obecná představa je, že muži chtějí sex kdykoli a kdekoli. Takže když s někým začnete randit a on se vás ani po několika schůzkách nesnaží dostat do postele, nejspíš znervózníte. Nepřipadám mu sexy? Je s ním něco špatně? Je něco špatně se mnou?

To je samozřejmě jedna možnost, na druhou stranu, kdybyste ho nepřitahovaly, proč by se s vámi scházel! Podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox je tu hned šest možných důvodů, proč muži se sexem otálejí.

1. Je slušný a galantní

Možná jste narazily na muže, který je jemný a galantní. Vnímá dění okolo hnutí MeToo a od kamarádek možná ví, že souhlas nemusí být jen letmo zašeptané ano, ale i pozitivní zpětná vazba a jasné signály. Proto se třeba obává, že si vaše nenápadné náznaky špatně vysvětluje. Situace se pak zdá tak trochu patová. On se bojí, aby nebyl za hulváta, kterému jde jen o sex, a vy zase nechcete být za poběhlici.

Nebojte se udělat první krok a vyslat jasný signál. A pokud to není váš styl, klidně zaveďte hovor na téma ženských práv, souhlasu se sexem atd. Z jeho reakcí možná mnohé poznáte. A když ne, můžete se v rámci debaty zeptat, zda je to důvod, proč jste spolu ještě nic neměli.

Foto: Dragon Images, Shutterstock.com

Je galantní, nesmělý, nervózní, nebo o sex prostě nestojí? Někdy je těžké to poznat, ale vždy se s tím dá něco dělatFoto: Dragon Images, Shutterstock.com

2. Chce na to jít pomalu

Ženy se sexem nespěchají, aby daly najevo, že nespí s každým. A muži vlastně dělají to samé. „Když se jim opravdu líbíte a vidí společnou budoucnost, nespěchají, aby vám ukázali, že jim nejde jen o fyzické potěšení, ale o vás,“ vysvětluje Tracey Cox.

Tak se nestresujte, nechte věci pomalu a přirozeně plynout a využijte tenhle čas k posílení erotického jiskření mezi vámi, berte to jako předehru.

3. Čeká na pravou chvíli

Možná je to romantik a připravuje dokonalý večer či víkend, kdy k tomu dojde. Pokud společný čas vždy velmi pečlivě plánuje a chce, aby bylo všechno perfektní, je jasné, že první sex je pro něj výzva. Nechce podcenit načasování a chce mít vše pod kontrolou.

Tak relaxujte a nechte to na něm. A jestli je čekání už nesnesitelné? „Je důležité být v sexuálních otázkách upřímní. Takže klidně řekněte, že už se nemůžete dočkat sexu s ním, že vám připadá děsně sexy a toužíte po něm. Uvidíte, co udělá,“ radí odbornice.

4. Je ve stresu

Stres je největší zabiják libida. Takže pokud zrovna prochází těžkým obdobím, má problémy v práci, s exmanželkou, řeší nějaké trable s rodiči a podobně, možná na sex jednoduše nemá náladu. A není se čemu divit.

Pomozte mu těžkou dobu překlenout, buďte mu oporou, zkuste ho co nejvíc uklidnit a rozptýlit. Uvidíte, že nakonec na sex dojde.

Foto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

Zamiloval se do vás a touží po vás, ale je právě v dlouhodobém stresu a na sex nemá ani pomyšlení. I to se stává. Chce to trpělivost, pravá chvíle jistě přijdeFoto: Rawpixel.com, Shutterstock.com

5. Je nervózní

Každý je před prvním sexem nervózní, ale ženy to mají snazší. Veškeré případné „nedostatky“ pramenící z nervozity vyřeší mnohem snáz (mohou použít lubrikant, zvednout si sebevědomí sexy prádlem…). Ale mužská výkonnost se obelstít nedá. Možná se mu honí hlavou, zda dosáhne erekce, zda nevyvrcholí moc brzy, zda vás dokáže uspokojit...

Zkuste na to jít pomalu, do soulože se nehrňte. Užívejte si předehru, vzájemné doteky. Nechte raději jeho dotýkat se vás, než abyste se mu hned sápaly po jeho mužství, a dejte mu najevo spokojenost a vzrušení. Samozřejmě nemusíte vzdychat jako z filmů pro dospělé, ale věty typu „tohle je krásné, to se mi líbí“ nejsou na škodu.

6. Má nízké libido

Někteří lidé na sex moc nejsou. Každý máme nějakou sexuální osobnost, která předurčuje, jak sex vnímáme a kolik ho potřebujeme. Jestli se v tomhle diametrálně lišíte, bude to mezi vámi vždy dělat neplechu.

Pro pořádek si ale ujasněte, zda se opravdu jedná o tenhle problém. Jasně řekněte, že po sexu s ním toužíte a buďte upřímné v tom, jak je to pro vás důležité. Třeba jen nepochopil vaše signály nebo je v tom cokoli jiného. Pokud ne, je opravdu na zvážení, zda jste schopni kompromisu, zda se někde uprostřed najdete a budete oba spokojení. Jinak je otázka, jestli v takovém vztahu pokračovat.

Sex s někým novým je asi vždy trochu nervózní a ustrašený. Bojíte se oba a stát se může leccos. Sex s novým partnerem. Musí mít orgasmus?

Související témata:

Načítám