Hlavní obsah

Redakční test: Vyzkoušely jsme odličovací ubrousky na cesty!

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Kosmetická taštička se musí při cestování vždy uskromnit. Proto přichází čas nejen na různá cestovní balení, ale i na odličovací ubrousky, které nahradí micelární vodu, mléko, oční tonikum i balení kosmetických tamponů. Které jsou nejlepší? Otestovaly jsme je za vás!

Článek

Není nutné zdůrazňovat, že základem hezké pleti je každodenní večerní odličování. To je jasná věc. Ovšem o prázdninách nechcete, a někdy ani nemůžete, cestovat s tunou beauty přípravků a lahviček. Místo v kosmetické taštičce vám tak ušetří odličovací ubrousky, které seženete v každé drogerii.

Jak fungují ubrousky na odlíčení

Jednorázové odličovací ubrousky jsou z jemného materiálu, který je vyrobený z různého podílu bavlny a mikrovláken, a jsou napuštěné čisticí emulzí. Většinou mají šetrné přírodní složení bez parfemace. Jsou uskladněné v uzavíratelném obalu – po vytažení ubrousku ho znovu dobře uzavřete, aby emulze nevysychala.

Některé ubrousky jsou určené pro odličování voděodolného make-upu, jiné pro citlivou pleť, při výběru se tedy řiďte svými potřebami. Vždy je důležité, abyste jimi oči ani tvář nedrhli, ale odličovali se jemnými krouživými pohyby. A nezapomeňte si před použitím umýt ruce! Doporučený postup?  Nejprve si očistěte oči a poté tvář, krk i dekolt. Zde jsou naše postřehy.

1. Pro citlivou pleť

Testovala redaktorka Lucie: Ubrousky jsou určené pro citlivou a suchou pleť, proto jsou bez parfemace. Citlivou pokožku nemám a dávám přednost voňavým produktům, ale těm, kdo potřebují opravdu nulovou parfemaci, udělají tyhle ubrousky radost. Nepoužívám žádný hutný make-up, jen lehký BB krém a pudr, a s tím si ubrousek poradil dobře. Na oči jsem pak musela použít další, abych se zbavila řasenky a trochy očních stínů. V popisu sice výrobce slibuje, že si ubrousky poradí i s voděodolným make-upem, ale rudou neslíbatelnou rtěnku z úst dostat nedokázaly. Na rychlé odlíčení třeba na dovolené, nebo když prostě nemáte čas, je to asi dobrá volba, ale za klasické čištění micelární vodou bych je asi úplně nevyměnila. Uznávám ale, že pleť jsem po jejich použití měla příjemně hydratovanou, a ne mokrou, což nemám ráda.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťové ubrousky Balea pro citlivou a suchou pleť, 33 Kč (25 kusů), prodává dmFoto: Archiv firmy

2. Přírodní složení

Testovala šéfeditorka Marie: Odličovací ubrousky slibují mnohem více, než co od takového výrobku člověk čeká. Mají dodat pleti hydrataci, osvěžit ji a zklidnit, odlíčit i voděodolný make-up a zanechat pleť čistou. Mně stačí, když ubrousky zvládnou odlíčit, protože je používám většinou v případě nouze, kdy nemám po ruce nic lepšího nebo nemám prostor. Tyto mě mile překvapily. Bez větších potíží si poradily s řasenkou, nemusela jsem ji „drhnout“, jak to někdy u ubrousků bývá. Obličej mě nepálil a nezůstal mi na něm nepříjemný film. Takže většinu z toho, co slibují, ubrousky opravdu splní. Jsou vyrobené z přírodních vláken a minimálně 97 % složení je přírodního původu, takže pokud vám alespoň trochu záleží na planetě, bude to pro vás další benefit. Kvůli tomu jsou však také dražší.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťové ubrousky Nivea Naturally Good s aloe vera, 139 Kč (25 kusů)Foto: Archiv firmy

3. Jednotlivě balené

Testovala fotoeditorka Marianna: Toto balení je ideální na cesty – obsahuje deset jednotlivě balených ubrousků, takže si můžete vzít přesně tolik, kolik budete potřebovat. Navíc nehrozí, že po otevření balíčku ubrousky vyschnou. Jeden ubrousek krásně zvládne odlíčit běžný make up – korektor, normální řasenku, tužku na obočí... Trochu horší to je s voděodolnou řasenkou, ale s tou mám problém i s klasickým odličovačem, který běžně používám. Jediné, co bych vytkla, je, že mi přirozená vůně neparfémovaných ubrousků nebyla moc příjemná.

Foto: Archiv firmy

Čisticí pleťové micelární ubrousky Saffee Cleansing s kyselinou hyaluronovou, 95 Kč (10 kusů), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

4. Příjemně voňavé

Testovala redaktorka Kateřina: Odličování beru zodpovědně a už se mi několik let nestalo, že bych šla spát s make-upem. Ona to pleť umí dát hodně najevo, že je nespokojená, a tak si své rituály hlídám. Obvykle používám odličovací gel, protože mám hodně citlivé oči, takže mě hodně přípravků dráždí. Ale po vyzkoušení těchto ubrousků mám na zbytek léta rozšířené portfolio. Beru je na dovolenou a na víkendy mimo domov, protože jsou velmi skladné, a mám je doma jako záchranu, když mi dojde gel. Skvěle odlíčí i silnější make-up, vůbec nedráždí oči a jako bonus příjemně voní.

Foto: Archiv firmy

Odličovací ubrousky Yves Rocher Pure Calmille s bio heřmánkem, 179 Kč (20 kusů)Foto: Archiv firmy

5. Nejlevnější odlíčení

Testovala redaktorka Pavla: V létě na cestách používám odličovací ubrousky, protože mi šetří čas. Kolikrát si jdu večer lehnout už hodně unavená, ale bez odlíčení by to nešlo. Vždy použiju jeden ubrousek na řasy a druhý na obličej. Neřeším moc, jakou mám spotřebu, protože jsou levné. Občas jimi utřu i prach v autě nebo je použiju jako záchranu pro otření špinavých dětských rukou, takže je to takový věrný cestovní pomocník pro celou naši rodinu. Ubrousky jsou bez parfemace a nezanechávají lepivý film, takže po nich obličej ani neoplachuju vodou. Maximálně pak použiju už jen noční sérum.

Foto: Archiv firmy

Osvěžující pleťové ubrousky Cien pro suchou a citlivou pleť s aloe vera, 25 Kč (25 kusů), prodává LidlFoto: Archiv firmy

6. Na voděodolný make-up

Testovala redaktorka Lucka: Odličovací ubrousky nepoužívám každý den, ale představují pro mě variantu na dovolenou. Tyto testované lze podle pokynů výrobce používat denně a nemusíte si po použití umývat obličej. Jsou napuštěné micelární vodou a odličují opravdu expresně. Osvědčily se mi i v případě, kdy jsem měla výrazný make-up, i ten šel odlíčit jedna báseň. Ubrousek je tak akorát mokrý a jemný, takže pleť nedrhne a ani nijak nedráždí. Příjemným bonusem je fakt, že jsou vyrobené z rostlinných vláken, a tudíž jsou rozložitelné.

Foto: Archiv firmy

Odličovací micelární ubrousky Nivea MicellAir Expert na voděodolný make-up, 115 Kč (20 kusů)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám