Hlavní obsah

Dobrý den Korbáčky

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 261 kJ
Bílkoviny27,4 g
Tuky21,1 g
Sacharidy0,9 g
Sůl5,9 g
SAFA14,5 g
Vláknina0 g
Cukry0,2 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Korbáčky jsou pařené sýrové copánky. Obsahují ještě přijatelné množství tuku. Nevýhodou je však velmi vysoký obsah soli, konzumujte je proto pouze v malém množství.

Náhrada potraviny

Vhodnější jsou sýry s nižším soli, z tvrdých a polotvrdých sýrů volte sýry s 20-30 % tuku v sušině, například eidam nebo madeland fitness. Z měkkých sýrů je ideální cottage nebo ricotta. Nutričně nejvýhodnějším sýrem jsou olomoucké tvarůžky a syrečky, ne každému však vyhovují chuťově.