Článek
Tato polévka je jako od babičky, která ví, jak jednoduché a základní suroviny proměnit v chutný a výživný pokrm. Kombinace brambor, kořenové zeleniny a sušených hub vytváří bohatou chuť, kterou si všichni pamatujeme z dětství. Pokud máte doma čerstvé houby, samozřejmě ji můžete uvařit i z nich!
Postup
01.
Brambory a kořenovou zeleninu očistěte a pokrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na másle do světle zlaté barvy. Zaprašte hladkou moukou, přidejte trochu drceného kmínu a usmažte světlou jíšku.
02.
Zalijte asi litrem horké vody a přidejte připravenou zeleninu, bobkový list, nové koření, drcený kmín a sušené houby. Osolte a vařte asi 20 minut doměkka. Na závěr dochuťte majoránkou, utřeným česnekem a muškátovým květem. Nechte pár okamžiků provařit a podávejte.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice