Hlavní obsah

3× vaječný likér: klasický, pistáciový i perníčkový

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Vánoce bez vaječňáku?! To snad ani nejde. Ale jestli ještě váháte, zda se do výroby pustit, vězte, že je víc než snadná. Letos pro vás máme hned 3 osvědčené recepty, jak na klasický vaječný koňak, tak i voňavý perníčkový a jemný pistáciový likér. Který si vyberete?

Článek

Pokud nemáte domácí zásobu, lahvičky seženete v obchodních domech i klasických domácích potřebách, suroviny na výrobu potom v téměř každém obchodě. Pak už stačí naladit koledy a pustit se do výroby a degustování!

Klasika: vaječný likér ze salka a žloutků

Vaječňák je prostě základ. Voní po vanilce a rumu a díky smetaně a žloutkům je krásně jemný. Náš recept je navíc bez složité vodní lázně, takže máte během chvilky hotovo.

Foto: Eva Malúšová

Lahvičku stačí decentně ozdobit mašličkou a větvičkou a máte parádní jedlý dárekFoto: Eva Malúšová

Inspirace z jihu: pistáciový kokosový likér

Přivolejte si domů trochu exotiky a pusťte se do pistáciového likéru s kokosovým mlékem a bílým rumem. Vyrobit ho můžete jak z loupaných oříšků, tak pistáciové ochucovací hmoty, kterou koupíte v cukrářských potřebách, a hodit se vám bude i do pečení.

Foto: Eva Malúšová

Jemný pistáciový likér lehce voní po kokosu a mandlích a ještě lépe chutná!Foto: Eva Malúšová

Voňavý advent: perníčkový likér s kakaem

A náš letošní favorit, perníkový likér s kakaem. Příprava je opět velmi snadná, výroba má ale jiné úskalí. Likér má totiž tendenci mizet ještě dřív, než byste ho stihli rozdat, je to záhada!

Foto: Eva Malúšová

Krémový kakaový likér, co chutná jako tekuté rumové perníčky? To potřebujete!Foto: Eva Malúšová

Jak to máte s Vánoci vy, vyrábíte některé z dárků, nebo si radši vše koupíte?

Reklama

Načítám