Hlavní obsah

7 pravidel trvalé lásky

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Najít milujícího muže není snadné, ale udržet si ho může být ještě obtížnější. Neodpočívejte na vavřínech a nemyslete si, že jeho lásku máte jistou na zbytek života. Naopak, je to každodenní tvrdá práce.

Článek

Pokud se dokážete trochu vžít do mužské kůže, úspěch máte zajištěný! Důležité je najít rovnováhu mezi osobními prioritami a partnerským vztahem. Naučte se brát věci s lehkostí a netlačte na pilu, ať už jde o každodenní maličkosti, nebo důležitá rozhodnutí.

1. Naslouchejte  

Buďte přítelkyní a důvěrnicí, se kterou se muž cítí bezpečně a může se jí otevřeně svěřit. Muž potřebuje cítit vaši podporu a toho dosáhnete jednoduše tím, že dáte najevo svůj upřímný zájem a toleranci! Milovat svého muže také znamená ukázat, že vám záleží na tom, co mu leží na srdci. Vyslechněte ho trpělivě, aniž byste příliš reagovaly, a v těchto citlivých okamžicích, kdy získáte jeho důvěru, hlavně nekritizujte, co vám říká. Možná si myslíte, že fáze objevování druhého je z velké části u konce, když se dostanete do dlouhodobého vztahu. Tento proces však nikdy nekončí. Naopak, během života se vaše osobnosti neustále vyvíjejí, a tak se můžete objevovat po celý život, dokud vám to spolu vydrží.

2. Probuďte svůdnici

Intimní stránka hraje ve vztahu důležitou, ne-li zásadní roli. Buďte kreativní. Umělecký a svobodomyslný duch muže inspiruje a probouzí představivost. Chopte se někdy iniciativy, ale zároveň muže nepřipravujte o jeho lovecký instinkt. A pokud vás pravidelná sexuální aktivita příliš nemotivuje, nezapomeňte, že milování prospívá zdraví i hubnutí. Hormony vylučované při sexu nejen potlačují chuť na jídlo, ale fyzická aktivita navíc spaluje energii – zhruba 50 kalorií za 10 minut milování. Endorfiny uvolněné během aktu navíc poskytují tělu i psychice pocit dokonalého blaha.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Na vztahu se musí neustále pracovatFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

3. Buďte třída

Postupem času možná získáte pocit, že už ho máte v kapse a žádné úsilí, pokud jde o váš vzhled, už není zapotřebí. Velká chyba! Plamínek přitažlivosti musíte udržovat stále při životě. Není žádné tajemství, že muže víc motivuje upravený zevnějšek, než když běháte po bytě v teplácích a natáčkách. Zachovejte si přirozenost, ale buďte třída! Nejde ani tak o oblečení a dokonalý make-up. Elegance a půvab jsou otázkou stavu mysli. Čas od času můžete udělat i malou inovaci vzhledu, ale ne příliš radikální, protože většina mužů touží po takové ženě, kterou si kdysi vybrali.

4. Važte si ho

Muže je potřeba obdivovat. Nejde o rozplývání se nad vším, co dělá, ale o povzbuzení jeho úsilí. Vyplatí se ocenit nejen velké úspěchy, ale i drobné každodenní maličkosti, třeba když se dobře oblékne nebo se postará o zajímavý program na víkend.

5. Věřte mu

Určitě jsi byl včera v noci s Václavem? Kdo je ta dívka, kterou sis přidal do přátel? Upřímně, vžijte se na minutu do jeho kůže. Jak byste reagovaly, kdyby vás otravoval takovými otázkami? Nejsou snad horší zabijáci lásky. Pokud trávíte čas tím, že ho bombardujete textovými zprávami a ptáte se, kde a s kým je a proč s vámi netráví všechny večery, jste na nejlepší cestě ho ho ztratit.

6. Dopřejte mu svobodu

Čím více se snažíte partnera k něčemu přinutit, tím méně se mu chce. Tato reakce je jednoduše lidská. Takže mu nedávejte nůž na krk s otázkami typu: „Miluješ mě opravdu? Co čekáš od budoucnosti? Kdy se k sobě přestěhujeme? Kolik chceš mít dětí?” Jestliže mu necháte prostor na vlastní iniciativu, povolíte uzdu a dovolíte trochu žít tak, jak má rád, bude se mu chtít o to víc zůstat s vámi.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Užívejte si společné chvíle a mluvte spoluFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

7. Komunikujte a užívejte si

Zásadní je pokračovat v udržování pouta vašeho vztahu. S mužem mluvte věcně a udržujte zdravou a otevřenou komunikaci, aby mohl pochopit, co považujete za správné a co za špatné v emocionální i sexuální oblasti. Pravidelným rozhovorem si budete udržovat pouto, díky kterému jste se dali kdysi dohromady. Každý den si vytvářejte nové zážitky a tím i zdroj příštích společných vzpomínek. Smějte se, zpívejte, tancujte, milujte se a pěstujte své štěstí. Láska se udržuje ze dne na den, takže se snažte a žijte přítomný okamžik naplno!

Reklama

Načítám