Hlavní obsah
Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Klasika ke grilovanému masu - to je krémová houbová omáčka. Uprostřed léta nebo na podzim vždy nějaké houby v lese najdete, tak neváhejte ani chvilku!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g hovězí svíčkové
  • 2 lžičky soli
  • 10 g koření na steak
  • 10 g sušeného česneku
Omáčka
  • 250 g čerstvých hub
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Svíčkovou naporcujte na steaky, tloušťka každého je asi na 2 prsty. Položte je řezem nahoru a dlaní trochu rozmáčkněte. Steaky z obou stran okořeňte a nechte asi dvě hodiny odležet v pokojové teplotě. Odleželé maso grilujte z jedné strany asi 3 minuty, pak ho otočte a další 3 minuty dopečte z druhé strany.

02.

Houby pokrájejte na kousky a osmahněte je na kousku másla. Podlijte trochou vína a nechte odpařit. Přidejte koření, podlijte smetanou a nechte chvíli povařit, dokud se omáčka nezredukuje. Podávejte s grilovaným masem a pečivem.

Načítám