Článek
Postup
01.
Svíčkovou naporcujte na steaky, tloušťka každého je asi na 2 prsty. Položte je řezem nahoru a dlaní trochu rozmáčkněte. Steaky z obou stran okořeňte a nechte asi dvě hodiny odležet v pokojové teplotě. Odleželé maso grilujte z jedné strany asi 3 minuty, pak ho otočte a další 3 minuty dopečte z druhé strany.
02.
Houby pokrájejte na kousky a osmahněte je na kousku másla. Podlijte trochou vína a nechte odpařit. Přidejte koření, podlijte smetanou a nechte chvíli povařit, dokud se omáčka nezredukuje. Podávejte s grilovaným masem a pečivem.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
- Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
- Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice