Hlavní obsah

Březnový tarotoskop: Kozorozi přijdou o iluze, Býci o peníze

Foto: Shift Drive, Shutterstock.com

Foto: Shift Drive, Shutterstock.com

Reklama

Březen přinese jaro, na které se lidé většinou těší, třebaže letošní zima nebyla nijak tuhá ani dlouhá, právě naopak. Co se tento měsíc odehraje v životě právě vašeho znamení zvěrokruhu? To vám prozradí karty!

Článek

Úplněk očekávejte 9. března. Jako obvykle zvýší citlivost vůči některým jevům, a protože Luna stojí v Panně, bude vás rozčilovat nepořádek a chaos a neorganizovanost druhých i vás samých. Třeba to ale bude i k něčemu dobré a začnete k time managementu přistupovat trochu odpovědněji. Dávejte si pozor na trávicí ústrojí a slinivku, jsou v tomto období extrémně citlivé. A co karty předpověděly konkrétně vašemu znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Královna mečů – Smrt – Eso pentaklů

Přicházející jaro je pro vás vždy důvod k radosti. Pomalu, ale jistě se před vámi rýsuje šance dosáhnout něčeho, co už dlouho chcete. Uvědomte si, že abyste se stali součástí něčeho nového a přivedli to k životu, musíte se něčeho vzdát a nechat to odejít, což Beranům dělá problémy a bude to i tento případ. Připravte se dát sbohem a tím otevřít dveře svému snu. Nic vám nespadne do klína jen tak, a abyste se k vytoužené odměně dostali, budete muset pořádně makat. Tak hurá do toho!

Býk (21. 4. – 21. 5.) 5 pentaklů – Milenci – 4 hole

Začátek března vám přinese nepříliš úspěšné období krize a strádání, zvláště co se financí týká. Bude třeba utáhnout opasek a zatnout zuby. Naštěstí karty říkají, že už v druhé polovině měsíce se začne blýskat na lepší časy, takže jde o to, přetrpět dva krušné týdny. Konec března vám to pak všechno vynahradí harmonickým obdobím, které si skutečně užijete. Pro nezadané nastane ideální doba na hledání nové známosti. Březen tak bude dokonalou lekcí, že je člověk jednou nahoře a jednou dole.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Býkům budou počátkem března chybět peníze a možná dojde i na úspory v prasátkuFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Rytíř pohárů – Královna mečů – 9 holí

Březen nebude tak úplně „váš“ měsíc a okolí si užije spíše vaši pochmurnější stránku. Stavíte se k světu svou rezervovanou, odtažitou tváří a všechny si držíte od těla. Snažíte se vystupovat jako někdo dokonalý, koho se lidské city moc netýkají. Každopádně už musíte cítit, že vás taková ostražitost vyčerpává a že vám v životě něco chybí. Otevřete své srdce a mysl a obnovte stará přátelství či navažte nová. Bude vám mnohem lépe, vždyť komunikace je pro vaše znamení naprosto klíčová.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Viselec – 6 holí – Poustevník

Vás to s přicházejícím jarem ven netáhne. Lidí se tak trochu straníte a poměrně spokojeně si žijete v ústraní a klídku. Pozornost okolí vás znervózňuje a vyvádí z míry, lépe se cítíte ponořeni sami do sebe, jak už to Raci někdy mají. V březnu však budete muset čelit velké výzvě – totiž veřejné pochvale a vyzdvižení vaší práce. Najednou se o vás bude zajímat spousta lidí, což by jiné potěšilo, ale vy jste z toho především nesví. Nesmíte se tím však nechat udolat! Proměňte zdroj strachu ve zdroj radosti.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Páže pohárů – 6 pohárů – 9 pohárů

V poslední době se vám často stává, že se ztrácíte ve vzpomínkách, a spíše než byste si užívali přítomnosti, zabýváte se věcmi minulými. Na tom by nebylo nic tak hrozného, každý je občas přemožen nostalgií, ale vám kvůli tomu ledasco unikne – a to jako milovníci pozornosti, kteří často trpí strachem, že něco prošvihnou, špatně snášíte. Naštěstí se právě v březnu ve vašem životě objeví někdo, kdo vás z takového rozjímání vytrhne a nasměruje vás zpět k přítomným okamžikům.

Foto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Lvi budou – pro sebe hodně netypicky – vzpomínat a vzpomínat... Ale přítomnost nepočkáFoto: Diego Cervo, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Věž – 4 meče – Poslední soud

V březnu se dopustíte své obvyklé chyby, kterou děláte často v touze po dokonalosti: tak dlouho budete zvažovat všechny možnosti a východiska a posuzovat plusy a minusy jednotlivých životních cest, až vás to úplně znechutí. Ovládne vás únava a neschopnost cokoli dělat, jakkoli se rozhodnout, do čehokoli vložit energii. Z tohoto rozjetého vlaku musíte vyskočit dřív, než nabere příliš velkou rychlost. Zůstanete-li nehybně sedět pod náporem stresu, čeká vás zhroucení, rezignace a lhostejnost.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 2 meče – rytíř pohárů – 7 pohárů

Na obzoru jsou trable s láskou, pozor na to. Ve vašem okolí se znenadání zjeví vaše „spřízněná duše“: zdá se, že máte stejné názory, stejný pohled na svět, líbí se vám stejné věci. Ovšem pozor. Tahle osoba vás přiměje dělat volby, které vůbec dělat nechcete. Sice se tváří jako ryzí dobro, ale ve skutečnosti sleduje jen své vlastní zájmy a vás žene přímo do slepé uličky. Dejte si pozor, co vám našeptává, a rozhodujte se po svém, nenechte se nutit, jakkoli je to pro vás jakožto nerozhodné Váhy lákavé.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Ďábel – 4 hole – 7 pentaklů

Vášnivé a tvrdohlavé Štíry čeká nepříjemné období pasivní letargie. Zatím to nebude mít žádné následky, ale tím se nenechte ukolébat. Doba prosperity a pohodlí končí a vám brzy na paty začnou šlapat všechny deadliny, které jste až dosud odkládali a ignorovali. Najděte v sobě svou starou motivaci a nepoddávejte se lenosti, neodkládejte na později jen proto, že je to snazší. Fakt je, že březen pro vás bude náročný, ale stačí v sobě zase rozdmýchat nadšení a půjde to samo.

Foto: Doidam 10, Shutterstock.com

Štíři upadnou do letargie a časem je doženou termínyFoto: Doidam 10, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 6 pohárů – král pohárů – 6 holí

Spoléhejte na intuici a na to, co vám radí podvědomí. Rozum odstavte na vedlejší kolej, v tomhle měsíci vám neposlouží. Řiďte se při rozhodování tím, co cítíte, ne tím, co se zdá logicky nejlepší. Váš dobrý odhad nezůstane nepovšimnut a dost možná si pracovně polepšíte. Vaši šéfové pochopí, že je na vaše rozhodování spolehnutí. Nemějte strach, intuice vás nezklame a podvědomé cítění bude fungovat spolehlivě, ačkoli na ně jakožto Střelci nespoléháte zase tak často. Tak třeba začnete!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Blázen – 4 poháry – 5 mečů

Světu se zase jednou povedlo obrat vás o iluze a nechat vás sklíčené a znechucené nekonečným bojem s větrnými mlýny. Máte pocit, že se nemá cenu snažit, protože vždycky následuje jen další facka od života a návrat do bezpečné rutiny. Nevzdávejte to. Již brzy se objeví někdo, kdo vás uchvátí životním optimismem, nadšením, snad i pořádnou dávkou lehkomyslnosti. Nechte se nakazit radostí ze života a užijte si trochu toho bláznění. Vy to rozhodně nepřeženete.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) král holí – Luna – 9 pentaklů

Začátek jara vás nakopne do nečekaných výšin. Na co sáhnete, to kvete, od pracovních záležitostí přes osobní rozvoj až po společenský a partnerský život. Užívejte si období pohody, vydobyli jste si ho vlastní usilovnou prací. Nepolevujte však v tempu, protože právě díky němu se teď máte tak dobře. Jakmile zpomalíte, začnou se vám do mysli vtírat pochybnosti, začnete svá rozhodnutí přehodnocovat, což nepovede k ničemu dobrému. Teď ještě není čas na pasivní odpočinek, držte prst na tepu akce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Eso mečů – 10 mečů – Eso holí

Už nějaký pátek je ve vašem životě něco, co vás trápí, ubíjí a vysává, ale vy nejste schopni říct sbohem. To se však změní. Březen vám vždy vlije energii do žil, a navíc konečně přijde příležitost, díky níž prohlédnete: dospějete k řešení problému a najdete odvahu tohle řešení uskutečnit. Bude to náročné, konce nejsou snadné a vy máte stále pocit, že vaše zapojení do dané věci trvá. Ale uvidíte tu úlevu, až konečně řeknete sbohem a s hlavou vztyčenou odkráčíte. Jako by z vás spadl balvan.

Reklama

Načítám