Hlavní obsah
3,0
(67)
Foto: Nataliia Leontieva, Shutterstock.com

Foto: Nataliia Leontieva, Shutterstock.com

Milujete italskou kuchyni? Pak jistě oceníte tento recept na netradiční lehkou a zdravou snídani či svačinu. Je výtečná a hned hotová.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 plátky toastového chleba
  • 160 g hroznového vína
  • 1 lžička olivového oleje
  • 6 snítek čerstvé bazalky
  • 200 g plísňového kozího sýru
  • 1/2 hrsti vlašských ořechů
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Toastový chléb zlehka opečte na pánvi z obou stran. 

02.

Hroznové víno omyjte (můžete kuličky rozkrojit vejpůl).

03.

Pokrájené víno opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte s nasekanou bazalkou.

04.

Nakrájejte sýr na plátky a obložte jím toastový chléb. Navrch přidejte hroznové víno, ozdobte lístky bazalky a nadrcenými ořechy (můžete použít třeba i pistácie).

Reklama

Načítám