Hlavní obsah

Hubněte s námi: Bruschetta s hroznovým vínem a kozím sýrem

Hodnocení:
(27)
Foto: Nataliia Leontieva, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Milujete italskou kuchyni? Pak jistě oceníte tento recept na netradiční lehkou a zdravou snídani či svačinu. Je výtečná a hned hotová.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 4 celozrnné toasty
  • 160 g hroznového vína
  • 1 lžička olivového oleje
  • 6 snítek bazalky
  • 200 g kozího plísňového sýru
  • 1/2 hrsti vyloupaných vlašských ořechů
  • čerstvě mletý pepř
Článek

Postup

Krok 1: Toastový chléb zlehka opečte na pánvi z obou stran. 

Krok 2: Hroznové víno omyjte (můžete kuličky rozkrojit vejpůl).

Krok 3: Pokrájené víno opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte s nasekanou bazalkou.

Krok 4: Nakrájejte sýr na plátky a obložte jím toastový chléb. Navrch přidejte hroznové víno, ozdobte lístky bazalky a nadrcenými ořechy (můžete použít třeba i pistácie).

ynezorPumanzeSaNyknalC