Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Nedávno jsem vedla zajímavou diskusi na téma večeře v rodinách zaměstnaných rodičů. Díky expresní a nenáročné přípravě se poměrně vysoko umístily tzv. mazané večeře. Ti nejmazanější rodiče z nich dokážou udělat svátek a zapojit do přípravy i děti.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
Budete potřebovat
  • 125 g másla
  • 125 g ovčí brynzy
  • 1/2 lžičky paprik
  • 1 špetka čerstvě mletého pepře
  • 50 g červené papriky
  • 8 listů medvědího česneku
Článek

Klasická brynzová pomazánka je pro mnoho dětí (i dospělých) příliš slaná a výrazná, proto brynzu často ředím poměrně velkým množstvím másla. Na chleba pak stačí namazat slabší vrstvu a v lednici vydrží v dobré kondici i tři dny. Kostičky červené papriky jí dodají svěžest a medvědí česnek přidávám v sezoně kam se dá. Tahle kombinace spolu ladí barevně i chutí.

Postup

01.

Máslo nakrájejte na menší kousky, vložte do mísy a nechte povolit. Brynzu také na chvíli vyndejte na linku, změkne a bude se vám s ní líp pracovat.

02.

Změklé máslo krátce prošlehejte do krémové konzistence. Poté k němu přidejte brynzu a koření a vyšlehejte hladkou pomazánku. Ochutnejte a případně přidejte špetku soli, nemělo by to ale být nutné.

Tip: Mletá paprika dodá barvu a tradiční chuť, sáhnout můžete i po uzené verzi. Přidat můžete i malou špetku drceného kmínu.

03.

Přidejte čerstvou červenou papriku nakrájenou na opravdu drobné kostičky (50 gramů v ingrediencích je asi čtvrtina papriky), a nakonec už jenom lehce vmíchejte nasekaný medvědí česnek. Nechte chvíli odležet a podávejte s dobrým chlebem nebo pečivem a bohatou zeleninovou oblohou.

Tip: Nemáte-li medvědí česnek, přidejte do pomazánky kousek najemno nasekané jarní cibulky – použít můžete bílou i zelenou část. V lednici pomazánka ztuhne, před podáváním ji nechte chvíli povolit na lince.

Do jakého týmu patříte? Dáváte přednost studené večeři, nebo raději připravíte něco rychlého a teplého? Tak či onak, určitě se vám budou hodit tyhle tři recepty na rychlé večeře.

Reklama

Související témata:

Načítám