Hlavní obsah

Celebrity jako zvířecí záchranáři: Kdo pomohl kravám?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zatímco některé celebrity si kupují drahá zvířata s rodokmenem, jiné se rozhodnou, že pomohou těm, která v životě neměla moc štěstí. Přečtěte si, kdo zachraňuje pejsky z útulků nebo koně určené do salámu.

Článek

Následující celebrity spojuje jedna skutečnost – láska ke zvířatům a touha němým tvářím pomáhat. Některé příběhy, ve kterých slavné tváře figurují v rolích zvířecích záchranářů, jsou až dojemné.

Patricie Pagáčová (32)

Kromě šestiměsíční dcerky Bibiany se bývalá hvězda seriálu Ulice (2005–dosud) a porotkyně pěvecké soutěže SuperStar stará o dva psy. Doma má voříšky Jackie a Čolka. Fena pochází z romské osady na Slovensku a Čolka si herečka vzala z útulku. Osud pejsků obecně jí není vůbec lhostejný, a tak každoročně spoluorganizuje focení charitativního psího kalendáře. Na jeho tvorbě se podílí organizace Psí život, která pomáhá například psům lidí bez domova.

Foto: Profimedia.cz

Osud opuštěných pejsků není herečce lhostejnýFoto: Profimedia.cz

Simona Stašová (66)

Česká herečka si fenku, kterou pojmenovala Pepina, vzala z útulku hlavně proto, že jí odrostli synové a ona potřebovala někam směřovat svou mateřskou pozornost. V roce 2021 se ale musela vypořádat s tragickou ztrátou. O svou věrnou parťačku totiž přišla, přejelo ji auto. Bez zvířete si ale svůj život už neuměla představit, a tak hned vyrazila znovu do útulku. Odtamtud si domů přivezla psí sourozence, pouliční směsky Béďu a Fanču.

Foto: Profimedia.cz

Simona Stašová už si nedokázala život bez psího parťáka představit, a tak si po smrti Pepiny pořídila rovnou dva pejskyFoto: Profimedia.cz

Kristen Bell (41)

Blonďatá herečka má srdce na pravém místě – milující domov totiž poskytla handicapovanému zvířeti. Do péče si letos vzala třínohého psa jménem Whiskey. Zvíře přišlo o nohu při srážce s kamionem. Herečka o tom informovala své sledující na Instagramu, a aby odlehčila situaci, napsala: Kdo vlastně potřebuje čtyři nohy?

Foto: Profimedia.cz

Kristen Bell se doma stará o psího invaliduFoto: Profimedia.cz

Joaquin Phoenix (47)

Americký herec je opravdovým milovníkem zvířat a aktivně bojuje za jejich záchranu. Už od dětství se stravuje vegansky, tedy s vyloučením všech živočišných výrobků. Dále podporuje kampaně PETA, vystupuje proti rybářskému průmyslu a odmítá nosit cokoli koženého, což byla při natáčení filmu Gladiátor (2000) trochu komplikace. Na kontě má například záchranu krávy Liberty a jejího telete Indiga. Vyjednal jim propuštění z jatek a přesunul je do záchranné stanice, kde mohou strávit zbytek život za dobrých podmínek. Jsou to sice jen dvě zvířata, ale někde se začít musí.

Foto: Profimedia.cz

Herci záleží na všech zvířatech, a proto už od dětství nejí žádné živočišné výrobkyFoto: Profimedia.cz

Anna K. (56)

O této české zpěvačce se všeobecně ví, že má ráda zvířata. A starost má nejen o vlastní, ale i o cizí. V roce 2017 si na silnici všimla sraženého pejska, neváhala a zavolala pomoc. Fenku se naštěstí díky zpěvaččině duchapřítomnosti podařilo zachránit, dostala jméno Anička a putovala do nové rodiny. Sama zpěvačka totiž v té době už měla dva psy.

Foto: Profimedia.cz

Zachráněnou fenku pojmenovali podle zpěvačky, která jí jako první pomohlaFoto: Profimedia.cz

Willie Nelson (88)

Americký country zpěvák, který je jedním z nejslavnějších interpretů hitu Always on My Mind, se kromě hudební kariéry věnuje záchraně koní. Na svém ranči Štěstí (v originále Lucky Ranch) poskytuje domov několika desítkám zachráněných koní, kteří měli skončit na jatkách. Dlouhodobě se angažuje za prosazení zákazu porážení koní – jejich maso je z Ameriky vyváženo do jiných zemí jako pochoutka.

Foto: Profimedia.cz

Willie Nelson má farmu s koňmi, kteří by jinak skončili v salámuFoto: Profimedia.cz

Zac Efron (34)

K záchraně psů z útulků se snaží ostatní motivovat také tento americký herec. V roce 2018 si adoptoval fenku jménem Maca, kterou zachránila organizace zprostředkovávající adopce, když čekala na uspání. Herec se o přírůstek do rodiny podělil na Instagramu a vyzval ostatní, aby si psy nekupovali, ale brali si je z útulků.

Foto: Profimedia.cz

Podle Zaca Efrona je zbytečné psa kupovat, když jich tolik skončí v útulcíchFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám