Hlavní obsah

Co zažít, než spolu strávíte zbytek života?

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Našli jste spřízněnou duši, tu pravou lásku, partnera na celý život? Není na světě většího štěstí. Budete spolu ale umět žít? V těchto šesti situacích partnera nejlépe poznáte. Pokud jimi projdete bez ztráty kytičky, máte nakročeno na „žili spolu šťastně až do smrti“.

Článek

Jste zamilovaní, je vám spolu dobře, máte podobné názory i oblíbené seriály. Ale je to ten pravý, se kterým se bude dobře stárnout, se kterým zvládnete „dobré i zlé"?

Existují situace, které otestují, jak silný a odolný je váš vztah. Zjistíte důležité věci jak o partnerovi, tak o sobě, a pokud uvažujete o posunutí vztahu, pomohou vám zjistit, zda jste vy i vaše drahá polovička připraveni.

1. Setkání s přáteli a rodinou

Ideální způsob, jak poznat partnera o trochu lépe, je seznámit se s jeho rodinou. Sledujte, jak se k sobě chovají jeho rodiče, nechte si vyprávět trapné příhody z jeho dětství a pozorujte, jaký vztah má se sourozenci. Poznáte, kde vyrůstal a jaké vzorce chování si osvojil.

Druhá důležitá skupina blízkých jsou přátelé. Jak se s nimi baví, jak se chová k vám v jejich přítomnosti? Možná se dozvíte i zajímavé informace o jeho předešlých vztazích. Funguje to samozřejmě i opačně – vy svého životního partnera seznámíte se svými lidmi a budete zvědaví na jejich názor. Pokud ovšem vy jemu představíte všechny své blízké a on vás od svých drží dál, jedná se o tzv. stashing, vztah plný nezdravých tajemství. Mějte se na pozoru, dost pravděpodobně to s vámi nemyslí vážně.

2. Společné bydlení

Jste si jistí jeden druhým a chcete vedle sebe usínat i se probouzet? Společné bydlení s sebou nese spoustu výhod a radostí, ale zároveň je třeba se na mnoha věcech domluvit: rozdělení domácích prací, vaření a nákup jídla, rodinné výdaje.

Považujete sobotní dopoledne za dobu, kdy se šůruje, kdežto pro něj je to den válení se v posteli? Možná na začátku nechcete kazit romantiku hovorem o praktických věcech, ale lepší je nastavit si pravidla hned, než po pár měsících vybuchnout.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Nemůžu se dočkat, až to tu o víkendu všechno uklidíme! Nemáš v plánu si přispat, viď?Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

3. Pořádný večírek

Že alkohol ničí vztahy? Jak se to vezme. Když se to nepřehání, tak umět spolu pít, znamená hodně. Často se jen díky sklence vína odhodláte partnerovi svěřit, společná kocovina vás spojí, a nebo můžete taky zjistit, že plánujete strávit život s chlapem, co nemá vyřešený rozchod, nebo s agresorem, který se po pár pivech rád pere.

Zajímavé je zažít i to, jak váš vyvolený vnímá vaše opilecké dovádění. Že máte vedle sebe podobně naladěného parťáka poznáte, když se domů z baru vracíte s veselou písničkou na rtu a on se k vašemu trylkování přidá.

4. Řešení rozpočtu

Peníze jsou jedno z nejčastějších témat partnerských hádek a bohužel i častým důvodem rozchodu. Opět platí, že je důležité si o financích promluvit a nastavit si pravidla. Otevřenost a upřímnost jsou klíčem k úspěchu. Takže ač se o výši platu většinou moc nemluví, mezi partnery by to tabu být nemělo.

A stejně tak dluhy. Takového kostlivce po pár letech ve skříni najít nechcete. Co zcela jistě vztah prověří, je ztráta zaměstnání nebo krach v podnikání. V takových chvílích se ukáže, zda jste na krizi připraveni jak úsporami, tak vzájemnou podporou.

Foto: Proxima Studio, Shutterstock.com

Zbylo ti něco z kapesného z minulého měsíce? Tak to pěkně ulož! Víš, že šetříme na dovolenouFoto: Proxima Studio, Shutterstock.com

5. Děti na obzoru

Jestli jste na děti připravení, se moc otestovat nedá. Jedná se o poměrně nepřenosnou zkušenost. Co ale můžete díky různým situacím a náznakům zjistit, je, jak to s dětmi partner umí a zda je vůbec chce.

Hodně se dozvíte při kontaktu s malými neteřemi a synovci nebo s dětmi přátel. Je to zábavný strejda, který je pro každou špatnost, nebo si jich ani nevšimne? Jak reagujete vy a jak váš partner, když se vám zpozdí menstruace? Dokážete-li si představit, že budete i neplánovaně tři, jste připraveni.

6. Dovolená jen ve dvou

Jestli patříte k dvojicím, které rády na dovolenou vyrážejí s partou, měli byste jednou vyrazit jen spolu. Je to intenzivní, může to být náročné, ale velmi dobře se poznáte.

Strávíte spousta času jen s tím druhým, a tak zažijete nové situace. Poznáte, zda je s partnerem zábava, zda je na něj spolehnutí a jestli jste schopní dělat vzájemně kompromisy.

Jaké další situace podle vás vztah prověří a zocelí? A víte, proč je fajn spolu i někdy nebýt?

Reklama

Související témata:

Načítám