Hlavní obsah

Čtyřicítka na krku: jak sluší herečce z Bylo nás pět nebo manželce budoucího krále?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicítka je milník, jehož vnímání se může lišit. Někdo si splnil osobní i pracovní sny a teď sklízí plody svého snažení, jiný zjistil, že má půlku života za sebou a spokojený není. Jak jsou na tom slavní, kteří letos oslavili nebo oslaví 40?

Článek

Čtyřicítka je nová třicítka? Někdo říká, že lidé v tomto věku jsou plní života, často na vrcholu kariéry, někteří mají odrostlejší děti, které již nepotřebují celodenní péči. Touží po kvalitních prožitcích, mají zdravé sebevědomí a vědí, co chtějí i nechtějí. To vše samozřejmě v ideálním případě. Jiní totiž mají za sebou rozvod, bojují se zpomaleným metabolismem, děti jim přerůstají přes hlavu a v práci pociťují vyhoření.

Jak jsou na tom slavní, kteří letos oslavili nebo oslaví čtyřicet? Jak to mají s kariérou, rodinou a jak bojují s gravitací?

Petr Čech

Fotbalový brankář světového formátu má na svém kontě řadu úspěchů. Hrál za nejlepší týmy (Chelsea, Arsenal), byl oporou české fotbalové reprezentace, za kterou odehrál rekordní počet zápasů. Když utrpěl v roce 2006 zranění lebky a odnášeli ho na nosítkách, fotbalový svět ani nedýchal.

Profesionální kariéru ukončil před třemi lety a donedávna byl členem vedení fotbalové Chelsea. Své narozeniny nijak neprožíval, užívá si rodinu, rád hraje i hokej a miluje hru na bicí.

Foto: Profimedia.cz

Má za sebou kariéru snů, jeho jméno je ve světě fotbalu pojemFoto: Profimedia.cz

Hana Reinders Mašlíková

Modelka, moderátorka, herečka i účastnice reality show. Hana Mašlíková vystřídala během své kariéry v showbyznysu rolí vícero.

V poslední době zaujala i peripetiemi v osobním životě, kdy řešila rozchod a následný návrat k manželovi André Reindersovi (41). A protože měla vždy blízko k cvičení a sportu, rozhodla se roky v posilovně zúročit a vypracovala se až na soutěž bikini fitness, kde rozhodně nebyla jen tak do počtu. Začátečnickou kategorii dokonce vyhrála.

Foto: Profimedia.cz

Sportovala vždy, ale spíše pro zábavu, nyní má profesionální formuFoto: Profimedia.cz

Kryštof Hádek

Herectví se věnoval odmala a je jedním z nejobsazovanějších filmových herců. Proslavil se díky roli v Tmavomodrém světě (2001), za kterou byl i nominován na Českého lva. Zaujme v komediích, ale i v dramatech. Úspěšný byl i film Kobry a užovky (2015), kde hrál i s bratrem Matějem (46) a diváci i kritika jej zahrnuli chválou, letos zaujal v roli Bohumila Hanče ve filmu Poslední závod.

Je ten typ muže, který si klukovský vzhled uchoval i do dospělosti, na letošních čtyřicet a tři malé děti rozhodně nevypadá.

Foto: Profimedia.cz

Ve svých čtyřiceti důvěryhodně ztvárnil Bohumila Hanče, který na krkonošských pláních zahynul v pouhých 26 letechFoto: Profimedia.cz

Sandra Nováková

Začínala v seriálu Bylo nás pět (1994), prošla si filmy pro mládež i seriály, neváhá si napsat ani scénář na tělo (Matky, 2021). Ač vypadá stále jako holčička, rozhodně nepůsobí jako diblík, umí být žena vamp i pohodová máma.

Velkou novinkou v jejím životě je nejen film Hádkovi, na kterém opět pracovala se svým partnerem Vojtěchem Moravcem (35), ale i to, že si na premiéře v Lucerně řekli své ano.

Foto: Profimedia.cz

S partnerem byli rodina dávno, jsou rodiči šestiletého Mikuláše. Ve čtyřiceti se stala Sandra i vdanou paníFoto: Profimedia.cz

Anne Hathaway

Proslavila se jako Mia v Deníku princezny (2001) a má na svém kontě jak dramata typu Zkrocená hora (2005) nebo Bídníci (2012), tak i komedie jako Podfukářky (2019). My osobně ji nejvíc milujeme v Ďábel nosí Pradu (2006) a obdivujeme její nadčasový módní styl.

Před deseti lety se provdala za herce Adama Shulmana (41), se kterým má dva syny. Milovníci konspiračních teorií poukazují na jeho nápadnou podobu s Williamem Shakespearem. Kromě toho jméno Anne Hathaway nesla i manželka slavného dramatika, takže Adam je dost možná jeho reinkarnací. Co na tuto teorii říkají herečtí manželé, není známo.

Foto: Profimedia.cz

Oscarová herečka slaví úspěchy v práci a je pyšná na svou rodinuFoto: Profimedia.cz

Elisabeth Moss

Oceňovaná, zejména seriálová, herečka zářila jako sekretářka a textařka v Šílencích z Manhattanu (2007–2015) a za její dosavadní herecký vrchol je považována role služebnice Offred v dystopickém Příběhu služebnice (2017–2022).

Je oddanou scientoložkou, za což ji veřejně kritizovala např. herečka Leah Remini (52), která o praktikách církve natočila dokumentární sérii. Elisabeth pak demonstrativně odešla ze sálu, když dokument Leah Remini: Scientology and the Aftermath vyhrál v roce 2017 cenu Asociace televizních kritiků.

Foto: Profimedia.cz

Co se týče kariéry, má být na co pyšná. O svém soukromí se nevyjadřuje, ví se jen, že je 11 let rozvedenáFoto: Profimedia.cz

Princ William a vévodkyně Kate

A samozřejmě nesmíme zapomenout na královský pár čtyřicátníků! Kate vypadá báječně, udržuje si štíhlou postavu, a když se podíváme na její módní styl, musíme uznat, že zraje jako víno. Také skvěle dostává své královské roli, je moderní vzdělanou princeznou i matkou, vyhýbá se skandálům a veřejnost ji miluje.

William patří mezi muže, které „postihlo“ řídnutí kštice. Ale nám se líbí, že to přiznává, neztrapňuje se přehazovačkami nebo příčesky a stárne s grácií. Navíc má Dianin úsměv a ten je nejvíc.

Foto: Profimedia.cz

Kate oslavila čtyřicítku v lednu, William v červnu. Radost jim dělají jejich tři děti a jsou respektovanými a oblíbenými členy královské rodinyFoto: Profimedia.cz

Sebastian Stan

Herec původem z Rumunska propadl v mládí divadlu a rozhodl se, že herectví bude pro něj to pravé. Umí skvěle zahrát drsňáka i milovníka a je výrazný i ve vedlejších rolích. Fanoušci seriálu Super drbna (2007–2012) jej pamatují jako zhýralého Cartera Baizena, v Bylo nebylo (2011–2018) hrál Šíleného kloboučníka a v avengerské sérii Buckyho Barnese alias Winter Soldiera.

My oceňujeme i to, že se nebojí nahatých scén a že jich v roli Tommyho Lee v televizní sérii Pam a Tommy (2022) měl požehnaně. A jsme zvědaví, kdo nakonec uloupí jeho srdce.

Foto: Profimedia.cz

V minulosti často randil se svými hereckými kolegyněmi a věříme, že po odvysílání seriálové scény, kdy herec coby nahý Tommy Lee hovoří se svým penisem, se stal ještě žádanějším. Bohužel šlo o počítačovou animaci...Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám