Hlavní obsah

Seriály, které se po letech vrátily. Úspěch, nebo fiasko?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny fanynky nedávno potěšila zpráva, že kultovní Sex ve městě nabídne deset nových dílů. V minulosti se na obrazovky vrátily po letech i jiné slavné seriály. Jak se ne(povedla) pokračování známých sérií?

Článek

Filmová nebo seriálová pokračování po několika letech, to je vždy sázka do loterie. Diváci mohou být myšlenkou nadšení, ale ke konečnému výsledku jsou také velmi kritičtí. Které seriály se vrátily na obrazovky?

Sex ve městě

Původně se seriál o partě newyorských kamarádek vysílal v letech 1998 až 2004 a poté měly premiéru dva celovečerní filmy, které ukazovaly další osudy populárních postav. Nedávno bylo oznámeno, že se Carrie (Sarah Jessica Parker, 55), Charlotte (Kristin Davis, 56) a Miranda (Cynthia Nixon, 54) sejdou i po padesátce. Na jaře má totiž začít natáčení dalších deseti dílů. Ovšem bez Samanthy: její představitelka Kim Cattrall (64) se v minulosti nepohodla s představitelkou Carrie. Smlouvu prý nepodepsal ani Chris Noth (66), který hrál pana Božského. Sarah Jessica Parker uvedla, že je zvědavá, kam se postavy posunou a jak jejich život ovlivní moderní technologie a sociální sítě.

Foto: Profimedia.cz

Původní sestavu diváci v chystaném pokračování neuvidí. Zleva je Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Chris Noth, Kim Cattrall a Cynthia NixonFoto: Profimedia.cz

Akta X

Mezi lety 1993 až 2002 se odvysílalo devět řad úspěšného seriálu o paranormálních jevech, které vyšetřovali agent Fox Mulder (David Duchovny, 60) a agentka Dana Scully (Gillian Anderson, 52). V roce 2008 vznikl celovečerní film Akta X: Chci uvěřit, a seriál se dočkal dokonce dvou comebacků. Desátá řada v roce 2016 mohla být poslední, ale otevřený konec nabízel něco jiného, a tak o dvě léta později následovala ještě jedenáctá série. Ovšem ani jeden návrat fanoušky příliš neoslovil.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbené duo vyšetřovatelů vypadá i po letech pořád dobřeFoto: Profimedia.cz

Dallas

Americký seriál ze sídla Southfork hltaly mezi lety 1978 až 1991 davy. Bylo v něm totiž všechno: bohatství, znepřátelené rodiny, intriky, sex a velmi komplikované mezilidské vztahy. Největší sledovanosti se Dallas těšil v 80. letech, ke konci už byl kritizován za hloupý scénář. Přesto se tvůrci rozhodli rodinu Ewingových oživit. Mezi lety 2012 až 2014 tak divákům nabídli tři nové řady. Vrátil se v nich například Patrick Duffy (71) jako Bobby Ewing, ale hlavní úlohy byly svěřeny nové generaci – jeho syna si zahrál Jesse Metcalfe (42). V Česku bylo pokračování nasazeno do hlavního vysílacího času, ale dlouho tam nevydrželo. Kvůli nezájmu ze strany diváků byla série posunuta na méně lukrativní čas.

Foto: Profimedia.cz

Na svou dávnou slávu už legendární seriál nenavázal a nezachránil to ani sympaťák Patrick DuffyFoto: Profimedia.cz

Veronica Mars

Patřila mezi smetánku, ale věci se zkomplikovaly, když jí zavraždili kamarádku a její otec přišel o funkci šerifa. Veronica Mars v podání Kristen Bell (40) mu potom pomáhala v soukromé detektivní kanceláři, a to mezi lety 2004 až 2006. Následně se dlouhá léta diskutovalo o návratu příběhu na obrazovky, až se to v roce 2019 skutečně stalo. Mezitím se fanoušci mohli potěšit celovečerním filmem Veronica Mars z roku 2014. Znamenalo to přechod od seriálu pro teenagery k dospělejšímu podání: hlavní hrdinka už totiž není studentka, ale po otci přebrala rodinný podnik.

Foto: Profimedia.cz

Veronica Mars patřila mezi oblíbené školní krásky. Osud ale všechno změnil a ona se pustila do řešení záhadFoto: Profimedia.cz

Gilmorova děvčata

Po pokračování volali fanoušci Gilmorových děvčat vysílaných mezi lety 2000 až 2007 tak silně, až je tvůrci vyslyšeli. Rory (Alexis Bledel, 39) a Lorelai (Lauren Graham, 53) se vrátily v roce 2016 ve čtyřech speciálních epizodách Gilmorova děvčata: Rok v životě. Pokračování ukázalo, kam se posunuly i s jakými problémy v milostných vztazích se potýkají. Spolu s nimi byla v pokračování i většina původních postav – nechyběla Emily (Kelly Bishop, 76) ani Luke (Scott Patterson, 62). Mnohé diváky sice příliš nepotěšil otevřený konec čtvrté epizody, ovšem tvůrci nevyloučili, že se v budoucnu do městečka Stars Hollow ještě vrátí.

Foto: Profimedia.cz

Tři generace Gilmorových děvčat pohromadě. Zleva je Kelly Bishop, Lauren Graham a Alexis BledelFoto: Profimedia.cz

Útěk z vězení

Návrat po osmi letech si v roce 2017 vyzkoušel americký dramatický seriál Útěk z vězení v hlavní roli s Wentworthem Millerem (48). První čtyři série si odbyly premiéru mezi lety 2005 až 2008 a ústřední zápletka spočívala v tom, že se hlavní hrdina nechal dobrovolně zatknout, aby pomohl svému bratrovi čekajícímu na popravu utéct z vězení. V pokračování s podtitulem Vzkříšení se oživuje domnělý zemřelý. Připravuje se i šestá řada, ale Wentworth Miller prohlásil, že už se v ní neobjeví, jako homosexuál už má prý dost hraní heterosexuálů.

Foto: Profimedia.cz

Wentworth Miller už prý nemá o další natáčení zájemFoto: Profimedia.cz

Čarodějky

Seriál o třech sestrách Halliwellových a jejich nadpřirozených schopnostech se v letech 1998 až 2006 těšil velké popularitě. Hlavní role si zahrály Shannen Doherty (49) jako Prue, Holly Marie Combs (47) jako Piper a Alyssa Milano (48) jako Phoebe – a samozřejmě Kniha stínů. Tvůrci se nerozhodli po letech pro pokračování, ale použili osvědčený koncept a zasadili ho do současnosti. Zatím vznikly tři řady nových Charmed, první byla odvysílaná v roce 2018. Restart seriálu se vůbec nelíbil představitelce Piper: prohlásila, že Čarodějky patří hlavním hrdinkám a původním tvůrcům.

Foto: Profimedia.cz

Tvůrci chtěli využít úspěšnou značku, ale moc se jim to nepovedlo. Jednu čarodějku si zahrála Melonie Diaz (36)Foto: Profimedia.cz

Filmoví a televizní tvůrci chtějí být úspěšní, a tak se snaží držet osvědčených postupů. Jenže dost často to nevyjde. Která filmová pokračování neměla nikdy vzniknout?

Reklama

Načítám