Hlavní obsah

Jakou roli chtěl král popu a v čem hrála Michelle Obama?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výraz cameo se používá pro krátké účinkování známé osobnosti ve filmu, televizním pořadu nebo na divadelních prknech. Česky by se dalo také hovořit o štěku. V uměleckých kusech se tak často objevují nejen režiséři snímků, ale kupříkladu i slavné zpěvačky. Kdo diváky překvapil?

Článek

Propracované zápletky, nečekané zvraty i nezapomenutelné dialogy – to vše používají filmoví tvůrci k tomu, aby překvapili a potěšili diváky. Jejich esem v rukávu bývá i obsazení celebrity, která se hraní zrovna nevěnuje. Čí účinkování ve filmu nebo seriálu překvapilo?

Britney Spears (39)

Popová zpěvačka si zahrála menší role hned v několika seriálech a filmech. A není divu, jedna z nejprodávanějších interpretek je velký tahák na diváky. V roce 2008 se objevila ve dvou epizodách populárního seriálu Jak jsem poznal vaši matku (2005–14). Ztvárnila bláznivou recepční Abby, která zahoří láskou k Tedovi. Ještě předtím – v roce 1999 – potěšila fanoušky v sitcomu Sabrina – mladá čarodějnice (1996–2003), kde představovala samu sebe.

Foto: ©CBS / Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Výjev ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Slavná zpěvačka jako recepční se svým idolem Tedem v podání Joshe Radnora (46)Foto: ©CBS / Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Elon Musk (49)

Podnikatel a vizionář byl letos v lednu prohlášen za nejbohatšího člověka na světě. Sice toto prvenství trvalo jen pár dní, ale i tak se hodnota jeho majetku odhaduje na více než čtyři biliony korun. Jako herec se zřejmě neproslaví, ani to nemá zapotřebí, ale před kamerou si to několikrát vyzkoušel. V roce 2010 si užil necelých deset vteřin slávy v dobrodružném sci-fi Iron Man 2, kde si zahrál sám sebe. O několik vteřin víc mu bylo věnováno o pět let později v jedné epizodě seriálu Teorie velkého třesku (2007–19), kde vystupoval jako dobrovolník myjící nádobí.

Foto: Profimedia.cz

Takový boháč jako Elon Musk má rozhodně důvod k úsměvuFoto: Profimedia.cz

Donald Trump (74)

Populární scéna, kdy se malý Kevin ve snímku Sám doma 2 (1992) ptá na cestu kolemjdoucího, kterým byl podnikatel Donald Trump, se stala předmětem mnoha parodií. Natáčelo se v jednom z Trumpových hotelů a režisér Chris Columbus (62) po letech prozradil, že si nynější exprezident účinkování ve filmu vynutil. Dnes je Donald Trup v nemilosti a fanoušci chtějí scénu vystřihnout. Všímavý divák ho mohl postřehnout také v seriálech Fresh Prince (1990–96) a Chůva k pohledání (1993–99). Bude se stříhat i tam?

Foto: Profimedia.cz

Dříve zcela nevinná, dnes kontroverzní scéna: Donald Trump s představitelem Kevina Macaulayem Culkinem (40)Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson (✝50)

Několik menších roliček má na kontě i zesnulý král popu, který se o některé role dokonce aktivně ucházel. Chtěl si zahrát Charlese Xaviera ve sci-fi X-Men (2000), ale tvůrci o jeho obsazení prý ani na chvíli neuvažovali. Jednak se nehodil profilově a také neměli valné mínění o jeho hereckém umu. Roli tak získal Patrick Stewart (80). Zpěvák ale úplně zkrátka nepřišel. V roce 2002 si například zahrál menší roli agenta M v komedii Muži v černém 2.

Foto: ©Columbia Pictures / Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Zpěvák při natáčení dvojky Mužů v černém s režisérem Barrym Sonnenfeldem (68). I sám režisér si ve svém filmu přidělil miniroličku: otce od rodiny, kterého agenti omráčili neuralyzéremFoto: ©Columbia Pictures / Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Bruce Springsteen (71)

Slavný rockový zpěvák se v roce 2000 mihl v romantické komedii Všechny moje lásky a nemusel si přitom na nic hrát, protože ztvárnil sám sebe. Nešťastný hrdina si ho představuje coby hudebníka a rádce v oblasti vztahů se ženami. Představitel hlavní role John Cusack (54) chtěl sice původně Boba Dylana (79), ale Bruce Springsteen se nakonec ukázal jako skvělá náhrada.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Springsteen nikdy neměl potřebu rozjíždět hereckou kariéru, a dokonce opakovaně odmítl vystoupit v legendárních SimpsonovýchFoto: Profimedia.cz

Michelle Obama (57)

Bývalá první dáma USA nezkazí žádnou legraci. Kromě toho, že se stala hlavní hvězdou dokumentu Můj příběh (2020), má i skutečné herecké zkušenosti. V roce 2016 byla například k vidění v jednom dílu napínavé Námořní vyšetřovací služby (2003–21): jako první dáma v něm přijala agenta Gibbse v podání Marka Harmona (69) v Bílém domě. A protože show musí pokračovat, v připravovaném seriálu První dáma se sama Michelle Obama stane postavou a zahraje si ji Viola Davis (55), hvězda série Vražedná práva (2014–20).

Foto: ©CBS, Profimedia.cz

Michelle Obama si zahrála první dámu a prohodila pár slov s Markem HarmonemFoto: ©CBS, Profimedia.cz

Ed Sheeran (30)

Také britský zpěvák, autor populárních romantických hitů a otec dcerky s nezvyklým jménem, se může pochlubit několika hereckými zkušenostmi. V roce 2017 všechny překvapil jako pro děj bezvýznamná postava vojáka v seriálu Hra o trůny (2011–19). Zpěvák si to ale opravdu užil, protože dramatický příběh s napětím sledoval. V roce 2016 byl sám za sebe v komedii Dítě Bridget Jones.

Foto: Profimedia.cz

Ve Hře o trůny se zpěvák objevil po boku Maisie Williams (24), která se proslavila jako Arya StarkFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám