Hlavní obsah

Velikonoce podle horoskopu: Střelci, vrhněte se na kraslice, Panny, upusťte páru jako řehtačky

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce tradičně znamenají jaro a nové začátky. Čtěte dále a zjistěte, jaké velikonoční tradice a rituály by zrozenci ve vašem znamení horoskopu neměli minout!

Článek

Velikonoce nejsou jen Boží hod velikonoční a Červené pondělí. Oslavy jara, vzkříšení a nových začátků letos odstartovaly v neděli 10. 4., ta se označuje jako neděle Květná.

Svátky jara nejsou křesťanským vynálezem, pramení původně z pohanských rituálů a tradic. I díky tomu, že existují již tak dlouho, je dobré nemávat nad některými zvyky rukou – mohou vám pomoci dobít baterky a nasát energii jara. Co doporučíme vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany jsou Velikonoce něco jako zásobárna energie. Vzhledem k tomu, o jak aktivní a energické znamení jde, čas od času je pro ně důležité dobít baterky. A to se o Velikonocích dělá snadno – dejte si spoustu čerstvých bylinek, ať už v tradiční nádivce nebo ve smoothie, nechte se vyplatit pomlázkou, která do vás vlije novou energii. A zajděte si obejmout nějaký strom, nejlépe ještě neořezanou vrbu. Právě v době Velikonoc se v nich všechno probouzí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají občas problémy zbavovat se hmotných statků, které jim patří. I pro ně je tu jeden velikonoční aspekt, který by neměli opominout – Velikonoce jsou i svátkem nesobeckého dávání, štědrosti, sdílení. Upečte tradiční mazance nebo nazdobte kraslice a zkrátka je všechny rozdejte. Je to jen maličký krok, který ale ve vás nastartuje příjemně hřejivý pocit, díky kterému už pro vás nebude tak složité překonat vnitřní zábranu a nabídnout se světu i v dalších, závažnějších případech. Opakování tady rozhodně dělá mistra.

Foto: Profimedia

Býci, je třeba se občas něčeho vzdát pro druhé. Upečte mazanec nebo rozdejte blízkým krásně vymalované kraslice. Radost budou mít ti ostatní i vyFoto: Profimedia

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Přelétaví snílci, jakými Blíženci rozhodně a bez pochyb jsou, se musí naučit zakotvit v realitě. K tomu jim může pomoci pocit důležitosti, nutnost starat se a pečovat o něco. Jejich problémem totiž často bývá i vnitřní strach, že neuspějí, že selžou – a tak se radši k ničemu nevážou. Velikonoce jsou dobou růstu a plodnosti. Zasaďte tedy nějaká semínka, ať už to budou okrasné květiny nebo třeba užitková zelenina. Dáte si tím závazek a budete mít kotvu, která vás přitáhne do reality. A kromě toho se „velikonočním“ rostlinám vždycky extrémně daří.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Tradicí na Modré pondělí (přichází po Květnové neděli) i Šedivé úterý, které následuje hned po něm, je úklid. A to nejen ten fyzický – který k Velikonocům samozřejmě neodmyslitelně patří – ale i ten psychický. Je čas zbavit se starého a nepoužívaného a přivítat nové.

Raci se nových věcí často bojí, raději se drží toho, co dobře znají. Buďte odvážní a opravdu se odpoutejte od zaběhnutých rutin. Pomůže i některý z ohnivých rituálů, kdy to „staré“, se kterým se loučíte, necháte shořet v ohni. I ten ke kořenům Velikonoc patří.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ačkoli se nezdá, že by se zrozenci ve znamení Lva mohli čehokoli bát, tak sebevědomí jsou, občas mají strach z obyčejného ticha. Jsou totiž tak zvyklí na neustálý a neustávající pracovní či organizační proces a lidský cvrkot, že se bojí zaposlouchat do vlastních myšlenek. Využijte Bílou sobotu, která je také známá – zejména pro křesťany – jako den ticha a buďte nějakou dobu jen sami se sebou. Naučíte se tak, že nemusíte pořád něco dělat, ale také že nemusíte pořád mluvit. Přijměte ticho jako součást svého života.

Foto: Profimedia

Lidé narození ve znamení Lva by měli být chvilku sami a přemítat o sobě samýchFoto: Profimedia

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají ve zvyku v sobě mnohé svazovat a skrývat – a nedat na sobě znát, že se vůbec něco děje. Není to zdravé ani pro vás samotné, ani pro vaše okolí, protože potlačené emoce často směřují k výbuchu. Využijte tradici Zeleného čtvrtka, kdy se proto, že zvony dle tradic odlétaly do Říma a musely být nějak nahrazeny, dříve se chodilo s řehtačkami a klapačkami, všelijak se halekalo a křičelo.

Tato tradice je k uvolnění stresu naprosto ideální. Nemusíte se producírovat po ulicích, ale zakřičte nebo zarámuste si třeba doma. Uleví se vám.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou velmi estetickými bytostmi, které mají obyčejně silné umělecké cítění i smysl pro detail. Často však vlastní vinou, vlastní nerozhodností a nejistotou, všechny kreativní myšlenky samy v sobě brzdí. Pro odblokování múz je ideální Velký pátek, kdy se podle tradice otevírají nejrůznější skryté průchody a země vydává své poklady. Pravdou je, že na Velký pátek se odblokovává mnoho energetických drah. Naučte se díky síle tohoto dne objevovat vlastní tvůrčí energii a pracovat s ní po celý rok, kdykoli budete potřebovat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Velikonoce jsou ideální příležitostí snažit se zbavit jedné život komplikující štíří vlastnosti – vidět svět příliš negativně. Někdy jako kdybyste měli na očích klapky a všechno dobré ignorovali. Začněte s novým nastavením mysli. Na Škaredou středu jsou tradicí zapovězeny všechny úšklebky a mračení, protože by vám to podle lidové pověry mohlo zůstat. Přidržte se téhle tradice a uvidíte, že úsměv na tváři vám vykouzlí i pozitivnější nastavení v duši.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Velikonoce jsou pro Střelce ideálním časem pro procvičení trpělivosti, protože mnoho činností a rituálních zvyků je s ní neoddělitelně spjato. A nezáleží tak úplně na tom, jestli se pustíte do zdobení vajíček, které nějaký čas zabere, nebo upletete pořádnou pomlázku z velkého množství proutí. Důležité je, abyste se naučili sedět v klidu na místě pohrouženi do manuální práce i svého nitra. Tohle velikonoční zklidnění vám vnese do duše harmonii na celý zbytek roku a budete z něj moci vycházet kdykoli, když budete mít trable s koncentrací.

Foto: Profimedia

Nejde vám dotáhnout věci do konce, stejně jako ostatním Vodnářům? Napište si třeba jen jeden úkol na papír a zkuste ho v průběhu Velikonoc dodělatFoto: Profimedia

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Zrozenci ve znamení Kozoroha mají obvykle velmi dobrou paměť a dlouho si v ní uchovávají všechny křivdy a menší či větší nespravedlnosti, které je potkají. Velikonoce jsou obdobím, kdy se zbavujete všeho špatného, všeho zlého a hořkého, co v sobě nosíte. Proveďte některý z očistných rituálů, ať už to bude omytí obličeje a rukou v přírodním prameni nebo poslání symbolického věnce z kvítí po vodě. A spolu s touto očistou ukliďte i v sobě. Odpusťte, zapomeňte, nechte jít. Jen tak vykročíte dále do tohoto roku s čistou hlavou a energií.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Netrpěliví Vodnáři mají někdy problém dotáhnout věci do konce – pro něco se nadchnou, začnou, nadšení je přejde a oni jako vítr přeletí k něčemu jinému. Pusťte se do nějakého velikonočního projektu – ať už je to pečení beránka či mazanců, pletení pomlázky či košíků nebo malování vajíček. Postavte před sebe úkol a skutečně ho dotáhněte do konce. Překvapte sami sebe tím, že opravdu u jedné činnosti vydržíte, a naučte se tak, že dotáhnout něco ke zdárnému výsledku není tak těžké, jak se může zdát. Věřte, že sami sobě později poděkujete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Původní pohanský svátek Ostara, ze kterého Velikonoce vycházejí, byl také svátkem přání a snů – co jste vyslali do světa, to vám svět také vrátil. Nezapomínejte na to ani nyní a udělejte si čas pro sebe, kdy si uvědomíte, po čem vlastně toužíte. Zrozenci znamení Ryb mají často problém s tím, že sami sebe odsouvají do pozadí a starají se vždy více o blaho jiných než své vlastní. Dopřejte si prostor a naučte se myslet i na sebe, například se naučte říkat ne. Velikonoce jsou pro tento krok ideálním startovacím bodem, tak si ujasněte, o čem vlastně sníte, a jděte za tím.

Reklama

Načítám