Hlavní obsah

Tarotový horoskop na únor: Přestupný rok vám daruje jeden den navíc. Jak ho pro sebe využít co nejlépe

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní rok je přestupný a únor je delší o celý jeden den. Co vám tento měsíc přináší do života? Předpověď pro každé znamení horoskopu naznačují tarotové karty. Jaké možnosti vám osud nabízí a před čím vás taroty varují? Inspirace pro lásku a vztahy, práci i zdraví.

Článek

24. února 2024 zazáří Měsíc ve sněžném úplňku ve znamení Panny. Tento úplněk znamená konec, uzavření čehosi pracovního, ať už je to projekt, nebo třeba i současná pracovní pozice. Ze zdravotního hlediska pozor na trávicí soustavu a bolavý žaludek, v tomto období byste se neměli přejídat, zařaďte naopak nějaká probiotika a soustřeďte se na zdravý jídelníček. Potrápit vás klidně může i střevní chřipka, pozor na to, co jíte a jestli si myjete ruce. Co dalšího má únor v přestupném roce připraveno pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vztahy – Eso pohárů: Druhý měsíc roku 2024 vám přináší možnost objevení hlubšího smyslu ve všech vztazích – přátelských i milostných. Buďte otevření novým emocionálním začátkům a hlubšímu propojení s partnerem či partnerkou.

Zdraví – Královna mečů: Vaše mentální síla a odhodlání uvést do chodu jen a pouze pozitivní změny vám pomáhají vyrovnat se s jakýmikoli zdravotními výzvami. Únor je čas na odhodlání a sebevědomí, které vám hodně pomohou s psychikou.

Práce – 10 pohárů: Únor přináší možnost nových pracovních výzev a rozšíření horizontů. Buďte otevření novým projektům a příležitostem, které přicházejí vaším směrem, nezalekněte se jich jen proto, že vypadají náročně.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Vztahy – Rytíř holí: Vaše vztahy jsou na cestě k pozitivní změně. Otevřete se novým způsobům vyjádření a vyznání lásky a porozumění partnerovi či partnerce, hledejte k sobě neprošlapané cesty a pocítíte značné oživení vztahu.

Zdraví – 9 pohárů: Následující měsíc zaručuje dobrou energii pro zlepšení vašeho fyzického stavu. Hledejte rovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem, abyste si udrželi vitalitu a dostatek energie na všechna životní dobrodružství.

Práce – Královna pentaklů: Dostáváte se na kariérní vrchol, všechno vám pošlape jako na drátkách, tak se posuňte tak daleko kupředu, jak to jen půjde. Využijte svého smyslu pro organizaci a efektivitu k dosažení dlouhodobých cílů.

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Berany i Býky čekají ve vztazích pěkné časy plné porozuměníFoto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Vztahy – 3 meče: V únoru můžete prozkoumat a vyřešit staré konflikty, které hnisají a pálí někde pod povrchem. Nalaďte se na své blízké a jejich potřeby, a co je hlavní: nezapomeňte dobře naslouchat všemu, co vám říkají.

Zdraví – 5 pentaklů: Vaše fyzické i duševní zdraví může vyžadovat víc pozornosti. Hledejte podporu ve svém okolí a nebojte se vyhledat profesionální pomoc, když je to potřeba, ať se v tom neplácáte sami.

Práce – 7 holí: Vaše kreativita a odvaha jsou klíčové pro řešení nadcházejících pracovních výzev. Buďte připraveni na nové příležitosti a přistupujte k nim s odhodláním a důvěrou v sebe sama.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vztahy – Eso mečů: Únor přináší možnost hlubšího poznání ve vašich vztazích. Buďte otevření novým perspektivám a berte na vědomí nové informace, které se vám otevřou. Pravdivá komunikace a odvaha postavit se upřímnosti vám mohou přinést osvobození a růst.

Zdraví – 4 poháry: Psychická pohoda může být narušena pocitem nejistoty a nespokojenosti. Důležité je nesnažit se všechno zvládnout sám, nechte si pomoci a svoje negativní emoce se snažte ventilovat, ať ve vás nehnijí.

Práce – Viselec: Možná budete čelit obtížím nebo zpoždění ve vašich pracovních projektech. Buďte trpěliví a uznejte, že ne vždy lze ovlivnit všechny okolnosti. Hledejte nové přístupy a učte se z překážek, které vám přinesou cenné poznatky.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vztahy – Eso pohárů: Únor slibuje období radosti a naplnění ve vašem milostném životě. Věnujte čas a pozornost partnerovi nebo potenciálním partnerům, může to vést k hlubšímu porozumění a prohloubení vašeho spojení.

Zdraví – Královna pohárů: Toto citlivé období roku může mít vliv na vaše emoční a fyzické zdraví. Buďte opatrní, abyste nezapomněli na svou vlastní pohodu při podpoře druhých. Hledejte vyváženost a péči o sebe, abyste si udrželi energii a vitalitu.

Práce – Eso holí: Nové podněty a příležitosti v práci jsou na dosah ruky. Připravte se na změny a nové projekty, které vám mohou přinést osobní i profesní rozvoj. Využijte svého tvůrčího potenciálu a buďte odvážní při prosazování svých nápadů.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Blížence a Lvy v práci čekají nové výzvy a příležitostiFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vztahy – 4 hole: Upřímnost a otevřená komunikace jsou klíčem k úspěchu. Nebojte se vyjádřit své pocity a potřeby nahlas, abyste vytvořili zdravé a harmonické soužití s vašimi blízkými. Buďte také připraveni naslouchat a respektovat potřeby svých drahých.

Zdraví – Páže holí: Věnujte bedlivou pozornost svému tělu, zejména zádům a páteři. Preventivní vyšetření a pravidelné cvičení vám pomohou předcházet možným problémům. Buďte aktivní a starostliví, pečujte o své tělo, abyste si udrželi vitalitu a sílu.

Práce – 8 holí: Flexibilita a adaptabilita budou v pracovních situacích zcela klíčové. Neukvapujte se, buďte pečliví a plánujte své kroky, abyste dosáhli dlouhodobých cílů, teď je na to ideální doba.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vztahy – Poslední soud: Tento měsíc vám otevře dveře k novým začátkům ve vztazích. Uvědomte si, že překonání minulých vztahových vzorců vám pomůže najít cestu k hlubšímu porozumění a radosti. Nebojte se uzavřít staré kapitoly a přivítat nové příležitosti.

Zdraví – Milenci: Vaše zdraví je v únoru na prvním místě. Nezapomínejte, že péče o tělo a duši jdou ruku v ruce. Umožněte si čas na regeneraci a vypěstujte si laskavý, „milenecký“ vztah sami k sobě.

Práce – 8 pentaklů: Pracovní prostředí vám může přinést nové výzvy a příležitosti. Držte se svých cílů s odhodláním a pevným krokem. Nebraňte se novým strategiím a spolupracovníkům, kteří vám mohou pomoci dosáhnout vašich profesních ambicí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vztahy – 10 holí: Únor představuje období introspekce ve vašich vztazích. Zkuste se podívat hlouběji do svých emocí a potřeb. Pokud dokážete zpracovat minulost a oprostit se od ní, najdete dveře k novému začátku a hlubšímu osobnímu rozvoji.

Zdraví – 6 pohárů: Emoční pohoda a vyváženost jsou klíčem k vašemu fyzickému zdraví. Věnujte pozornost svým emocím a hledejte způsoby, jak udržet duševní a tělesnou harmonii. Ani jedna z těchto dvou stránek není více nebo méně důležitá.

Práce – Spravedlnost: Držte se svých principů, nedělejte morální kompromisy a hledejte spravedlivé řešení pro všechny zúčastněné strany. Nemějte strach přijímat nápady druhých, které vám mohou přinést nové perspektivy.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Váhy a Štíři by se měli soustředit na harmonii těla a dušeFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vztahy – 8 pohárů: Možná se budete cítit v pasti minulosti vašich vztahů. Je čas vyčistit staré způsoby, zbavit se traumat a udělat místo pro nové zážitky a příležitosti. Dívejte se vpřed a neočekávejte vždycky jen to nejhorší.

Zdraví – Hvězda: Tato karta mluví o uzdravení a obnově. Nevyhýbejte se novým léčebným metodám a terapiím, které vám mohou pomoci dosáhnout celkové pohody a vitality. Někdy špetka alternativy neuškodí.

Práce – 8 mečů: Pokud se v práci cítíte jaksi zablokovaní, je čas prozkoumat příčiny vašeho mentálního bloku. Někdy postačí od daného projektu kousek odstoupit a získat trochu nadhledu – a najednou se všechno vyjasní.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vztahy – 2 meče: Po vztahové stránce se nejspíš budete muset připravit na velké rozhodování. Je důležité najít rovnováhu mezi svými potřebami a potřebami partnera či partnerky. Kompromisy jsou namístě, ale jak se jednou rozhodnete, stůjte si za svým.

Zdraví – 4 poháry: Dlouhodobě vás trápí nějaký neduh, kvůli kterému máte pocit stagnace a zaseknutí na jednom místě. Brání vám žít šťastný život. Vložte tedy v únoru veškerou energii do jeho odstranění.

Práce – Páže pohárů: Osvoboďte se. Zapomeňte na očekávání druhých, vykašlete se na to, co byste měli a co je pro vás nejlepší: jednejte v práci zkrátka tak, jak to cítíte. Potřebujete rozbořit pár mříží, které jste si sami postavili okolo sebe.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vztahy – Kolo štěstí: Karta bláznivé lásky, první vlny zamilovanosti s růžovými brýlemi na očích. Značí buď nový romantický vztah, nebo zcela zásadní oživení toho stávajícího – budete si zase připadat jako na samotném začátku.

Zdraví – 3 hole: Jste velmi silná a stabilní osobnost, kterou jen tak něco nesloží – nemějte ale pocit, že takoví být musíte. Každý někdy potřebuje pomoci, ať už jde o předepsání léků na bolest, nebo třeba o sezení u psychologa.

Práce – 4 pentakly: Chcete všechno neustále kontrolovat a řídit, nutkavě se přesvědčujete, že všichni dělají přesně to, co mají. Musíte v lidi také vložit kousek důvěry, jinak projekty fungovat nebudou. Dělba práce je stejně důležitá jako uplatnění vlastních schopností.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vztahy – 8 mečů: Ve vztazích se hodně hlídáte, dáváte si pozor, abyste druhé svými pocity nějak neomezovali, neutiskovali, neobtěžovali. Buďte trochu sobci, jinak nikdy nezažijete skutečné štěstí a otevřenost.

Zdraví – Král holí: Dejte prostor novým aktivitám a cvičením, které mohou posílit imunitní systém a zlepšit vaši náladu. Nezanedbávejte péči o sebe a pamatujte na pravidelný odpočinek a také na heslo „sportem ku zdraví“.

Práce – 7 pohárů: Sníte o nových možnostech a perspektivách. Nenechte se omezovat realitou a hledejte způsoby, jak své sny proměnit ve skutečnost. Velké vize jsou sice riskantní, ale také nesou nejvíc ovoce.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám