Hlavní obsah

Jak si Vánoce užívají děti podle znamení? Býčci hodně jedí, Štírci jsou opatrní a Lvíčci strašně řvou

Foto: Drapak.photo, Shutterstock.com

Foto: Drapak.photo, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozzářený stromeček, stejně rozzářené oči potomka, který se vrhá k dárkům, drásá papír a raduje se z nových hraček. Ne každé dítě má ale podobnou „typickou“ reakci na nadílku od Ježíška… A velkou roli v tom hraje znamení horoskopu.

Článek

Asi si to z dětství pamatujete: ozvalo se zacinkání zvonečku, všichni utíkali k vánočnímu stromku – ten zářil a pod ním byla kupa krásných dárečků. Tak přece jen Ježíšek přišel! Každé dítě ale Vánoce prožívá jinak. Některé si užívají pozornost celé rodiny, jiné jsou ve stresu kvůli změně každodenního rytmu. Některé se z dárků radují a okamžitě se vrhají na rozbalování dalších, jiné jsou z toho humbuku trochu vyděšené a jednají daleko obezřetněji. Jak jsou na tom jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Malí Berani se na vánoční stromek vrhnou jako tornádo. Jakmile se rozezní zvonek ohlašující Ježíška, nic je nezastaví a nejradši by ho sami chytili a už nepustili. Balicí papír trhají s takovou vervou, jako by nemělo přijít zítra, rozbalují jeden balíček za druhým a plně si užívají nových podnětů a hraček. Může se stát, že je všechny nové přírůstky zavalí a vůbec nebudou vědět, s čím si hrát dřív. Nepřežeňte to a nedejte jim dárků až příliš, s pozorností Beránků je to už tak docela náročné, tak ať je nepřetížíte…

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Malí Býci přistupují k Vánocům tak jako ke všemu v životě: opatrně a s rozvahou. Všechno si nejdřív pečlivě prohlédnou a zváží, stromek si opatrně obejdou a očichají a až pak se pustí do nějakého rozbalování – nejraději v doprovodu svého oblíbeného dospěláka. Celé je to přece jen neobvyklé a neznámé, a tak je opatrnost namístě. Tedy dokud nejde o jídlo. Jak před Býčky položíte talíř vánočního cukroví nebo bramborový salát, tak se neznají. Tahle děcka patří mezi gurmány a tyhle sváteční dobroty si rozhodně užijí.

Foto: Anna Brusnicyna, Shutterstock.com

Sladké Vánoce… Kdo by odolal voňavému cukroví! A které dítě nemiluje sladké, to si pořádně pochutná na bramborovém salátuFoto: Anna Brusnicyna, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro malé Blížence je na Vánocích nejlepší to, kolik vidí svých oblíbených lidí. Patří mezi malou skupinu jedinců, kteří si návštěvy příbuzných opravdu užívají a jejich srdečný úsměv potěší každou babičku i tetičku. Bzukot kolem příprav je také baví, všechno sledují zvídavýma očima a jsou rádi uprostřed dění. Ovšem jen dokud se neunaví a nepřetáhnou. Pak nasadí svou druhou tvář, spustí jekot a Vánoce jsou najednou nejhorší na světě. Pozor na to, nálada se mění všem dětem, ale Blíženčatům až extrémně rychle.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Malí Raci mají rádi Vánoce v poklidu a s rodinou. Samozřejmě nelze říct, že by si tyhle děti neužívaly nové hračky a další dárečky. Ale ještě raději mají to, že jsou najednou všichni doma a tráví spolu víc času než kdykoli jindy. Společné výlety, procházky i posedávání u vánočních pohádek jsou pro ně ohromně cenné a na tyto okamžiky se dovedou těšit celý rok. Stejně tak uspějete, když je budete chtít zapojit do příprav: pečte s nimi perníčky, zdobte stromeček nebo vyrábějte věnce, Ráčata se k vám ráda přidají a bude je to bavit.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Malí Lvi berou Vánoce jako příležitost zazářit: často si nacvičí nějaké koledy nebo představení s hračkami, které pak předvedou celé rodině, a čekají na ovace. A rozhodně to budou oni, kdo vstoupí jako první do pokoje s ozdobeným vánočním stromkem a následně budou rozdělovat dárky celé rodině. Svátky si Lvíčata užívají, dokud se točí kolem nich. Jakmile nejsou středem pozornosti, začíná lví řev. Kromě toho je pro ně zcela zásadní o nic nepřijít, takže pokud jim chcete udělat radost (a sobě dopřát klid), zrušte na Štědrý den večerku.

Foto: Minnikova Mariia, Shutterstock.com

Bez ohledu na znamení, děti dárečky od Ježíška milují a domácí vánoční atmosféru si budou pamatovat po celý životFoto: Minnikova Mariia, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro malé Panny jsou Vánoce občas příliš velký chaos, jenž jim narušuje jejich jinak uspořádaný denní rozvrh, na který jsou zvyklé a pečlivě ho dodržují. Všechno je najednou vzhůru nohama a prostě jinak. A je jedno, že světýlka jsou pěkná a jídlo dobré a dárečky báječné. Panny se budou pravděpodobně cítit nejistě a celá slavnostní atmosféra je trochu zarazí a vykolejí. Pomozte jim všechno kolem zpracovat a stůjte při nich, aby si svátky mohly skutečně užít.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Maličké Váhy milují dárky, a tak milují i Vánoce. Rozbalování nadílky od Ježíška bude pro ně neskutečný zážitek, který absolvují s rozzářenýma očima a nadšeným úsměvem. Každý papír důkladně osahají a prohlédnou si i to, jak jsou dárečky zabalené, a pak u každého balíčku stráví dlouhý čas zkoumáním. Nejspíš je natolik nadchnete, že si celou nadílku nanosí do postele, protože se s ní nedovedou tak brzy rozloučit. Jsou zkrátka obrovskými milovníky vánočních svátků a užívají si všechno, co se s nimi pojí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Malí Štíři se na svátky tváří trochu nedůvěřivě. Stejně jako na všechno, co nemají dokonale zmáknuté a promyšlené. Nemají rádi neznámé situace, kde by je něco mohlo zaskočit, a tak pro ně Vánoce představují jisté ohrožení. K dárkům a Ježíškovi přistupují opatrně a nejspíš je nechají nejdřív ozkoušet někoho jiného. Prcky může vyvést z konceptu také záplava příbuzných, jež zas tak často nevídají. A pokud jim navíc usmažíte kapra, který nikdy jindy na stole není, vlastně je připravíte o poslední jistotu. Zacházejte s nimi jako v rukavičkách, dokud si nezvyknou.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Pod stromečkem a při rozbalování dárků se naplno projeví povaha každého dítěteFoto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Malí Střelci Vánoce skutečně milují a s rozzářenýma očima je hltají plnými doušky. Nadšeně lítají po bytě už od brzkých ranních hodin a nemohou se dočkat večerní návštěvy Ježíška. Nejspíš s nimi bude dost těžké pořízení, protože budou samým nadšením dost zlobit, ale všechno vám vrátí jejich upřímná radost z toho, co pod stromkem najdou. Tedy pokud se trefíte do jejich vkusu a přání. Myslete na to, že Střelci jsou nejupřímnější znamení horoskopu, takže když se jim něco nelíbí, rozhodně to na nich poznáte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pokud se o Vánocích držíte každoročně stejných tradic, ve stejnou hodinu usedáte k večeři a zkrátka jedete přesně podle plánu, malým Kozorohům se to bude nejspíš dost líbit. Obyčejně totiž jejich dny tak přesně naplánované nejsou, a když teď budou přesně vědět, co, jak a kdy se bude dít, budou blahem bez sebe. Nečekejte od nich výbuchy radosti a velké vděčné objímání, to ani jako děti nemají úplně v povaze. Jakou radost z dárku mají, poznáte podle toho, jak soustředěně si s ním dovedou hrát a jak dlouho jim to vydrží.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Malí Vodnáři mají hodně rádi kreativní část Vánoc, přípravy, které jim předcházejí. Všechna vánoční výzdoba domu, ručně vyráběné dárky pro příbuzenstvo nebo slavnostní prostírání stolu, to je to, na čem se dovedou vyřádit a opravdu si to užít, tak je zapojte! Budou vám nejspíš opravdu nápomocní, a to i u pečení a vaření. Jen je nechte se kreativně vyblbnout: třeba věci nebudou tak úplně stylové podle vašeho vkusu, ale za tu hrdost v očích malého zdobiče to přece stojí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Malé Ryby se budou na Vánoce dojímat a užívat si je plnými doušky. Tyto svátky plné emocí pro ně na jednu stranu představují zátěžovou zkoušku, zda zvládnou rozdýchat všechny velké city všude kolem, ale na druhou stranu je i hrozně moc nabijí. Vyhraďte si pro Rybičky dostatek pozornosti a mazlení, obojí budou potřebovat. Ale věřte, že svátky s nimi budou opravdu magické, protože jejich emoce budou tak čisté a ryzí, jako jste už dlouho neviděli. Zkuste si od nich tohle dětské nadšení aspoň na chvilku vypůjčit.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám