Hlavní obsah

Raci a Býci jsou nostalgičtí a sentimentální, Střelci optimističtí dobrodruzi. A co vaše znamení

Foto: oatawa, Shutterstock.com

Foto: oatawa, Shutterstock.com

Reklama

Schováváte si každý dárek, který jste kdy dostali, a nikdy byste nic darovaného nevyhodili? Slzíte u romantických filmů? Nebo vám naopak slzička neukápne ani na konci největšího dojáku? Roli v tom hraje i vaše znamení zvěrokruhu.

Článek

Nostalgie je jako opojný koktejl, který dokáže omámit smysly a všechno vybarvit v nejrůžovějších odstínech, navíc poprášených zlatem. Někdo ji vyloženě vyhledává, rád se obrací do minulosti na „staré dobré časy“ a utírá slzy dojetí při vzpomínání, jiní se s radostí a optimismem dívají vždycky spíš vpřed. Jak to má právě vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berany jsme zvyklí vnímat jako velmi nezávislé vůdčí osobnosti, které umějí jednat rychle a impulzivně a vždy směřují kupředu. Jejich aktivní život plný dobrodružství je dokáže perfektně ukotvit v přítomnosti. Ale když se jednou ponoří do vzpomínek, může je zaskočit tíha emocí s nimi spojených a pak pociťují dost silně nostalgii. Nejvíc teskní po dětství, po časech, kdy bylo všechno snazší a zábavnější, kdy se nemuseli chovat rozumně ani dospěle.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Když jde o jejich blízké, Býci jsou věrní a vřelí. Zbožňují náklonnost a často se odmítají vzdát i vztahů, které pro ně nejsou dobré nebo už dávno nefungují. Vidí je růžovými brýlemi nostalgie a drží se všech, kdo kdy byli jejich srdci blízcí. Sentiment a nostalgie se u nich vážou i k předmětům: schovávají vše, co jim připomíná důležité okamžiky a lidi, a běda, jak jim na jejich sbírku sáhne někdo cizí, a chce dokonce něco vyhodit!

Foto: Lysenko Andrii, Shutterstock.com

Býci si rádi schovávají vzpomínky: společné zážitky na fotografiích, dárečky i různé upomínkyFoto: Lysenko Andrii, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci se hodně řídí rozumem a intelektem, a když potřebují, bez problémů potlačí a vypnou srdce i emoce. Vždy hledí kupředu a pohled dozadu je jen zdržuje – a také trochu obtěžuje. Mají totiž pocit, že se z minulosti nic nenaučí, nic jim nepřinese. Proto je občas nutné je trochu přibrzdit a vysvětlit jim, že opouštět věci moc rychle ve znamení pokroku není samospásné. Lepší je hledat kompromisy a nehnat se kupředu tak bezhlavě.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Jemní a křehcí Raci patří mezi nejnostalgičtější znamení: jednak je to asi nejemotivnější znamení, a navíc se často propadají do hlubin sentimentality. Může za to Luna, která jim ztěžuje schopnost rozloučit se a cokoli uzavřít. Koho milují, toho milují navždy, a často se tak s láskou obracejí k dávné minulosti. Stejně tak sbírají věci, které jim něco připomínají, ačkoli to může leckdy hraničit až s hromaděním. Nedokážou vyhodit nic, co je jim drahé.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Ohniví Lvi na minulost rádi vzpomínají, protože si z ní většinou berou jen to dobré. V nejlepším světle si pamatují lidi i události a téměř vše je v jejich očích v pořádku a příznivé. Může za to jejich optimismus. A ten je také žene kupředu: věří totiž, že je čeká krásná budoucnost. Nemají tedy potřebu utápět se v nostalgii, a třebaže si rádi zavzpomínají, znají zdravou míru a rozhodně se neutápějí v tom, co bylo a už není.

Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Lvi rádi vzpomínají, protože mají dar vidět především to dobré, a to nejen v minulosti. Zrovna tak čekají skvělou budoucnost…Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Sentimentalita není Pannám nijak blízká, ale občas mají tendenci považovat minulost za lepší, protože už proběhla, má řád a není neznámá ani nejistá. Zachraňuje je praktická povaha, která jim vždy připomene, že nemá smysl zabývat se tím, co bylo, a šikovnější je příprava na to, co bude. A ony jsou rády připravené. Při úklidu jim nedělá problém zbavit se dárků či věcí, které se pojí ke vzpomínkám, protože nepotřebují hmotné suvenýry.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy mají rády estetično a to je zachraňuje. Jinak by totiž svůj domov proměnily ve sbírku upomínkových předmětů s citovou hodnotou. Rády vzpomínají nad fotkami a popláčou si nad tím, že je mládí pryč. Ale zároveň chtějí mít kolem sebe úhledné moderní prostředí a rády upravují bydlení. Proto u nich dlouho skladované poklady nakonec nemají místo. Lidé narození v tomto znamení vědí, kudy v tomto případě vede zlatá střední cesta.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Štíři dělají všechno s jakousi urputnou intenzitou a zápalem. A právě tak se vrhají i do vzpomínání. Dokážou se do věcí pustit až obsedantně, a proto také umějí být pořádně sentimentální. Mají obrovskou emoční hloubku, a jak jednou začnou, mohou se ve vzpomínkách pořádně utopit. Ne že by poplakávali či fňukali, ale nedokážou se jen tak vymanit z posedlosti něčím, co bylo. A to může jejich současný život dost komplikovat.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři bývají urputní ve všem, co dělají. A týká se to i vzpomínání…Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci se neradi zabývají tím, co nemohou ovlivnit. Že v mládí bylo lépe, že bývala tráva zelenější a zimy sněhovější? Možná ano… Ale co z toho! Změnit to nejde a tak je zbytečné si z toho dělat těžkou hlavu. Jsou to podnikavci, cestovatelé, dobrodruzi, rádi se pouštějí do nových věcí a prožívají každý přítomný okamžik do poslední kapky. Na nostalgii nemají čas ani prostor a nemrzí je to: stále totiž zažívají něco nového, co je zcela pohltí a naplní.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Ač by to u Kozorohů málokdo tipoval, patří mezi velmi nostalgická znamení. Mysl mají pevně nastavenou na kurz „přeju si, aby věci zůstaly takové, jaké byly vždycky“. A právě proto touží po minulosti a je pro ně těžké jít budoucnosti vstříc s otevřenou náručí. A to přesto, že si na životní situace v minulosti stěžovali úplně stejně, jako si stěžují teď. Jejich psychika však vše obalí nostalgickým filtrem a oni jsou přesvědčení, že „bylo líp“.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáře by leckdo tipoval na nostalgické snílky, kteří se s radostí noří do studny vzpomínek… Omyl! Sice jsou kreativní a sniví, ale jiným způsobem. Svůj život drží pevně v rukou a jejich tvůrčí energie pramení právě z prožívání přítomnosti. Dokážou v okamžiku odejít z domova a už nikdy se nevrátit. A není to proto, že by byli bezcitní: vzpomínky a zážitky si nesou v sobě. A nepotřebují k připomínání žádné předměty ani fotky.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby jsou jako houby, které sají emoce všech okolo, jejich empatie je pověstná a ruku v ruce s ní jde i sklon dívat se na věci sentimentálně a nostalgicky. Velmi rychle si k lidem i věcem vytvoří hluboký vztah a je pak pro ně těžké se odpoutat. Ke svým láskám cítí silné emoce ještě roky poté, co vztah skončil. Patří k největším citlivkám zvěrokruhu, k pláči nemají daleko a city je snadno přemohou. Nostalgie je jim zkrátka přirozená.

Chcete vědět, co vás každý den čeká v lásce, sexu, ve vztazích, v práci, v domácnosti a ve zdraví? Nastavte si denní horoskop!

Reklama

Načítám