Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býci dostanou přidáno, Štíry pohltí vášně a Vodnáři vyřeší nedorozumění

Foto: Alones, Shutterstock.com

Foto: Alones, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste-li v nějaké životní oblasti „slepí“, konečně prozřete. Naproti ochránci pravdy, spravedlnosti a soudci zodiaku Slunci ve Střelci nastane ve čtvrtek 8. prosince úplněk s Měsícem ve znamení Blíženců, které je kromě jiného sběratel informací. Tato vrcholná lunární fáze vnese jasno do rozporuplných situací a tam, kde vládne zpravodajský „šum“, ozřejmí skutečná fakta.

Článek

Nepůjde o běžný úplněk. Během něj nastane i takzvaný zákryt Marsu Měsícem a spojení těchto dvou planet (konjunkce) propůjčí všem znamením zodiaku nejen odvahu, ale i schopnost precizně předvídat příští tahy případného soupeře či nepřítele a při náznaku sebemenší vnější hrozby přímo bleskově zareagovat.

O konjunkci Marsu s Měsícem staří hvězdopravci uváděli, že když nastane při důležité konstelaci, což úplněk bezesporu je, a vyžádá si to situace, lidé nebojácně chrání svou rodinu, a když je třeba, tak i svou vlast. Aby toho nebylo málo, do hry se připojí bílá obří hvězda Cursa (Dhalim, Beta Eridani), která vyvolává nadšení a dokáže zjitřit emoce. Kdo ale vášním podlehne, kvůli efektu „blíženeckých dvojčat“ svým chováním či výroky rozdělí zúčastněné, v globálním měřítku společnost, na dvě zcela rozdílné skupiny. Pro jedny se stane hrdinou, ti druzí mu jasně dají najevo opovržení a stane se pro ně „černou ovcí“, které se budou při každé příležitosti mstít.

Nejlepší taktikou bude, že si nenecháte nic líbit, ale nepřepískněte to, prostě vztek a rozčílení musíte držet na uzdě a mít pod kontrolou ego. V tom vás podpoří vládce blíženeckého úplňku Merkur, který dostojí své přezdívce ve staročeštině „Dobropán“. Už totiž bude v Kozorohu, což je nejkonzervativnější znamení zvěrokruhu, které propůjčuje racionální mysl. Navíc ve své epiméthské fázi se ze všech sil vynasnaží eliminovat nedorozumění, rovněž má smysl pro tradici, a tak se přičiní, aby nikdo a nic nenarušovalo duchovní atmosféru adventu.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Symbolicky „na frak“ dáte jedincům, kteří vás pořád kritizují, nebo vám skáčou do řeči a vlastně vedou monolog. Tentokrát budete rychlejší, a než se nadechnou, vy si řeknete svoje. Jelikož budete obdaření řečnickým talentem, využijte ho tam, kde jste poslední dobou jednali bez úspěchu. Oponenti proti vašim požadavkům nenajdou protiargumenty. Kromě pozitiv ale horoskop naznačuje i nebezpečí, a to v podobě bakterií rodu legionella, které se nacházejí ve vodovodních trubkách. Když tedy strávíte například víkend na cestách, po návratu domů otočte kohoutky a nechte vodu chvilku odtékat naprázdno.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Máte-li pořád méně peněz, než potřebujete, zbystřete. Objeví se nový zdroj příjmů, brigáda nebo nevynucená příležitost popovídat si s nadřízenými o výši vašeho platu a na vaše argumenty budou vyslyšeny. Opatrní ale buďte v přístupu k vydělávání peněz, živíte-li se pořádáním kurzů, logistikou, ubytovacími službami nebo sportovním nadáním. S nabídkami se sice roztrhne pytel, ale ignorujte poptávky pod vaši cenovou relaci. Začnete-li prodávat své dovednosti „lacino“, v dalších šesti měsících budete žít stylem „z ruky do huby“.

Foto: afotostock, Shutterstock.com

Při zvažování profesních nabídek se tentokrát neřiďte heslem, že je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Proděláte, když své schopnosti prodáte „pod cenou“ Foto: afotostock, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Budete mít odvahu postavit se lidem, kteří se vás snaží měnit k obrazu svému, protože něčím nezapadáte do jejich „nalinkovaných škatulek“. Dejte jim nekompromisně najevo, že si o svém životě budete rozhodovat podle vlastního uvážení, nikoli podle nich. Když si v mezilidských vztazích neuděláte pořádek, bude vás pořád někdo omezovat a pomyslně dusit i v příštím roce, protože další příležitost je taktně, ale nesmlouvavě „umlčet“ vám hvězdy vytvoří až za půl roku.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vyhýbejte se lidem, kteří vás při diskusi vždy spolehlivě rozhodí. V tomto týdnu se jim to podaří na první dobrou a v dvojnásobné intenzitě. Prospěje vám, když si dáte pauzu od sociálních sítí a budete relaxovat v tichu o samotě. Nastanou totiž konstelace, které budou pro vás ideální ke zkoumání sebe sama. Pomohou vám rozklíčovat, jakou roli sehráváte v případných problémech a sporech, do nichž jste poslední dobou zabředli. Jakmile si tohle ujasníte, stejnou chybu v budoucnu neuděláte ani omylem.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Jste jediné znamení, které dostane příležitost splnit si jedno velké přání ještě před Štědrým dnem, a nějakou roli v tom sehrají přátelé. Nejspíš se rozhodnete aktivně zapojit do činnosti dobrovolné organizace nebo politického hnutí, protože si uvědomíte, že když něco chcete změnit, nestačí o tom jenom řečnit, ale musíte také konat. Držet zpátky by se měli nezadaní. Neharmonická vazba Venuše s Jupiterem je totiž varováním před láskou na jednu noc, která by měla velmi nepříjemnou zdravotní dohru.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Vánoční nostalgie v kombinaci s vesmírnými vlivy ve vás probudí touhu pomáhat zejména těm, kteří se dostali do potíží bez vlastního zaviněníFoto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Jste pracovití a za pilnost dostanete zaslouženou odměnu. Může to být postup v hierarchii firmy nebo lépe placená pozice. Naopak jedinci, kteří nejsou spokojení se stávajícím povoláním, mají ideální čas začít plánovat změnu a hledat možné uplatnění. Úplněk jim symbolicky posvítí na profesi jakoby šitou na míru a bude znamenat start jejich úspěšné kariéry. Pokud se s drahou polovičkou víc hádáte, než objímáte, prospěje vám strávit volný čas sólo. To vám umožní ujasnit si, co jeden pro druhého znamenáte.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Čekáte-li nějaký verdikt, zejména se to týká diplomky, rigorózní zkoušky, vydání autorské prvotiny či právního sporu, a to včetně autorských práv, dočkáte se. Konečný výrok se bude odvíjet od vašeho horoskopu narození a mnohé vám prozradí i sny. Budou-li rušivé, počítejte s tím, že cosi budete muset doplnit či předělat. V závěru týdne bude neharmonický Jupiter ve vašem sektoru nemocí, tak koukejte, kam šlapete. Zejména při chůzi v okolí bydliště buďte enormně opatrní, jinak vánoční svátky strávíte se sádrou na levé noze.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Pokud vám nedávný rozchod zlomil srdce, někam se ztraťte a opět se „objevte“ až o víkendu. Jinak začnete na bývalou lásku žárlit, možná dokonce sklouznete ke stalkingu a zaděláte si na problém se zákony. Vás ostatní čekají nejvášnivější noci roku. Pro všechny platí, že se konečně vyřeší případné nejasnosti kolem dokumentů stvrzujících vaše vlastnické právo k nemovitosti, pozemku, nevyjímaje dědictví. Jelikož byste udělali chybu při výběru jistého dárku, na nákupy vyrazte až příští týden.

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Jestli se trápíte kvůli nevydařenému vztahu nebo jste se stále nesmířili s rozchodem, hvězdy připomínají, že to není důvod přestat věřit na lásku Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Každý má negativní stránku povahy, jakési „stínové já“, a konstelace vám odhalí, čím nevědomky druhé provokujete a brnkáte jim na nervy, včetně drahé polovičky, což je pro vás dosti zásadní. Když si z toho vezmete ponaučení, povšechně se vylepší vaše mezilidské vztahy a loajální vůči vám budou i lidé, s nimiž jste doposud nevycházeli dobře zejména proto, že jste nedodržovali sliby a dělali si srandičky z vážných věcí. Je jedno, kolik vám je let, konečně jakoby dospějete.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Máte-li zlozvyk radit kolegům, sousedům či příbuzným, aniž by vás o to požádali, v tomto týdnu se to odnaučíte. Najde se hodně lidí, kteří vás pěkně zostra „sjedou“, že se vás na nic neptali, prostě bude jasné, že je svými byť dobře míněnými postřehy obtěžujete. Pokud vám začne přeskakovat hlas nebo budete chraptět, zamiřte k lékaři, neboť se vzhledem k neharmonickému Marsu ve vašem sektoru nemocí bude s velkou pravděpodobností jednat o akutní zánět hlasivek.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Absolvujete spoustu diskusí a to je moc dobře. V naprostém klidu si vyříkáte nedorozumění doma i v práci. Prořídne ale váš okruh přátel, protože právě díky debatám si uvědomíte, že se vaše názory s některými z nich natolik rozcházejí, že byste se při každém setkání pohádali na ostří nože. Máte-li v rodině malé dítě, také se do hovorů „zapojí“, neboť konečně začne žvatlat první slůvka. Pokud jste investovali, dozvíte se výsledek tohoto počinu a horoskop naznačuje, že suma, kterou vyděláte, nebude zanedbatelná.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Každý večer si s rodinou uspořádejte „černou hodinku“ při svíčkách, společně zpívejte koledy, a hlavně si povídejte. Plamínky navodí parádní atmosféru, takže si v naprostém klidu dost věcí vyříkáte a vyřešíte i pořádně ožehavá témata. To bude záruka, že během vánočních svátků na vás nevypadne nějaký „kostlivec ze skříně“ v podobě problému, prostě tím předejdete hádkám a stresu. V zaměstnání si za nikoho „nepalte prsty“. Laskavost by se totiž otočila proti vám, a nakonec by to vypadalo, že strůjcem chyby jste vy.

Třetí adventní týden zakončí stříbrná neděle. Pojí se s ní tradice, že by se mělo „uklidit“, ale nejen ve smyslu vysmejčit byt, ale uklidit si zejména sami v sobě. Tak si před stmíváním vyčistěte hlavu na procházce v přírodě, na čerstvém vzduchu a po návratu domů na adventním věnci zapalte třetí svíčku – růžovou, která symbolizuje „Přátelství“.

Reklama

Načítám