Hlavní obsah
3,6
(17)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Aktualizováno

Připravte si tuhle voňavou rajčatovou pochoutku, která skvěle ladí s těstovinami. Bylinky jako rozmarýn a tymián jsou v ní nezbytností.

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 500 g hovězí kližky
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého římského kmínu
  • 150 ml vody
  • 5 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. V hrnci rozehřejte trochu oleje.

02.

Přidejte cibuli a krátce ji opečte. Přihoďte maso a opečte ho tak, aby se zatáhlo.

03.

Pak vmíchejte česnek, mletou sladkou i uzenou papriku a kmín. Promíchejte a nechte koření rozvonět. Do základu vmíchejte protlak, přidejte loupaná rajčata a 150 ml vody. 

04.

Poté přidejte bylinky, lžičku soli, trochu pepře a pod pokličkou duste na mírném ohni 100 až 120 minut. V průběhu dušení občas promíchejte a přilejte podle potřeby ještě vodu.

05.

Když je maso zcela měkké, stáhněte omáčku z ohně, podle chuti ji ještě osolte. Těstoviny uvařte podle návodu. 

06.

Hotovou omáčku podávejte s těstovinami.

Parádní rajskou omáčku uvaříte s přehledem i z obyčejného protlaku. Zde je návod na výbornou rajskou omáčku z protlaku krok za krokem. Vyzkoušet můžete i pečené krůtí kuličky v rychlé rajské omáčce nebo zdravou rajskou bez masa s cizrnovými kuličkami.

Reklama

Související témata:

Načítám