Hlavní obsah
3,4
(52)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Bublanina patří mezi klasiku jarních a letních moučníků. Vyzkoušejte tuhle nadýchanou jahodovou s kousky čokolády. S kakaovým těstem chutná výtečně.

40 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 150 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 6 ks vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
Na dohotovení
  • 400 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce másla
  • 70 g bílé čokolády
  • 1 lžíce hrubé mouky
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně přidávejte do těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte citronovou kůru, olej a mléko.

02.

Ušlehejte hladké nadýchané těsto. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Po částech ho opatrně zapracujte do těsta. Plech vymažte máslem a vysypte moukou. Na vysypání můžete použít i mletý kokos. 

03.

Pak přidejte jahody. Používejte spíš menší plody. Čokoládu nalámejte na kousky a přidejte ji také navrch těsta. 

04.

Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Bublaninu pečte přibližně 35 minut. Ovoce můžete střídat podle sezony. Skvěle bude chutnat bublanina s třešněmi, meruňkami i lesním ovocem. 

Jestli máte rádi bublaninu, zkuste také třešňovou s kokosovým bezé nebo kakaovou, kterou dovedete k dokonalosti drobenkou. Blíží se jahodová sezona, načerpejte inspiraci u těch nejlepších jahodových receptů

Reklama

Související témata:

Načítám