Hlavní obsah

Rychlé makové řezy s povidly, mascarpone a bílou čokoládou

Hodnocení:
(133)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
50 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
střední

Upečte si chutný a originální zákusek v podobě makových řezů z piškotového těsta. Kombinace nadýchaného korpusu, čerstvého mletého máku, bílé čokolády, mascarpone a povidel je skvělá.

Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 5 lžic oleje
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 3 vejce
Na dohotovení
  • 500 g mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 5 lžic mletého máku
  • 5 lžic švestkových povidel
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky a přidejte cukr. Šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

Krok 2: Do žloutkové směsi zamíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej. Prošlehejte a pak do těsta opatrně zapracujte sníh.

Krok 3: Hotové těsto naneste na plech vyložený pečicím papírem. Lehce ho rozetřete a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut.

Krok 4: Mezitím ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Mascarpone dejte do misky, přidejte k němu rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Nakonec do krému vmíchejte mák. 

Krok 4: Vychladlý korpus potřete povidly. Na ně pak naneste po částech makový krém a opatrně rozetřete. Koláč nechte dvě hodinky v chladu a poté krájejte na řezy.

Tip: Jednotlivé řezy můžete ozdobit čokoládovou polevou, tuhou šlehačkou nebo třeba ozdobně nakrájeným kouskem ovoce.

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 4. 2022

Reklama

Sdílejte článek