Hlavní obsah

Jednoduché tipy, díky kterým můžete mít sex i v horku

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upocené, lepkavé a příliš kluzké. Takové je milování v nesnesitelně velkém horku. Už jen při té představě se postíte hrůzou? Zapomeňte na spontánnost, letní sexy hrátky si žádají přípravu. Před akcí si nedávejte kávu a pomazlete se s ledničkou!

Článek

Jen tak padnete do postele, sundáte ze sebe oblečení a přitulíte se tělo na tělo. Super. Tohle ale je běžnou praxí na jaře nebo na podzim. Prázdniny a horké letní měsíce vyžadují trochu toho plánování, jinak si zkazíte iluze. Víte, jak se milovat, když je venku zatraceně vedro? Tyhle čtyři jednoduché tipy oceníte kdykoli během července a srpna.

1. Vytvořte chladnější oázu

Moderní přenosná klimatizace nestojí svět. A taky nikdo neříká, že musí běžet hodiny. Zapněte ji s dostatečným předstihem a zajistěte, že teplota v místnosti klesne ještě před tím, než odložíte první kousek oděvu. Pak už totiž věci mohou nabrat rychlý spád, tak ať se neproberete v kaluži potu. 

S nastavením přístroje to nepřehánějte. Maximální rozdíl teplot, který se doporučuje, je zhruba 5 až 7 °C. Markantnější změna je pro organismus nesmírnou zátěží. Pokud klimatizaci nemáte, nepouštějte horko dovnitř. Pokoj zatemněte, nechte zatažené závěsy a rolety a větrejte pouze v noci. V ložnici či kdekoli jinde nechte zapnutý ventilátor, který natočte směrem k posteli (gauči, sofa, kuchyňské lince…).

2. Zklidněte tělo

Dopřejte si vlažnou sprchu (ostatně můžete jít i společně a už v ní zůstat) a připravte malé pohoštění. Službu vám prokážou potraviny, které ochlazují organismus. K těm patří syrová zelenina a ovoce s vysokým obsahem vody. Nakrájejte okurky, ledový salát, rajče, meloun či ananas, na tác dejte maliny a borůvky. Hodit se vám bude i miska s ledem. V rámci milostných hrátek můžete ledovými kostkami přejíždět po těle v místech, kde pulzuje krev (zápěstí, krční tepny, spánky či loketní jamky).

Do bezpečné vzdálenosti od postele položte i karafu s vodou a několika lístky ochlazující máty. Pitný režim je klíčový při každém výkonu, a to nejen pro udržení fyzické kondice, ale i pro psychiku. V posteli zkrátka něco vypotíte a kde je výdej, musí být i příjem. Jen pozor, energetické nápoje a káva vhodné nejsou. Zvyšují krevní tlak, a tím nadměrně rozpumpovávají srdce, takže dochází ke zvýšení tepu a tělesné teploty. To není žádoucí!

Foto: fongbeerredhot, Shutterstock.com

Nechlaďte místnost příliš, teplotní šok oslabuje imunitní systém a člověk je pak náchylnější k nejrůznějším onemocněnímFoto: fongbeerredhot, Shutterstock.com

3. Moc nedřete

Z lednice vytáhněte lubrikační gel či bílý jogurt a držte se milostných pozic, jež nevyžadují nadměrnou námahu. Vaše srdeční frekvence by měla být co možná nejnižší. Zvolte lžičky (na boku za sebou) nebo psí polohu, při které je menší fyzický kontakt s tělem. Osvědčuje se i to, když nohy spustíte z postele a partner si k vám přiklekne. Pohyby z jeho strany jsou minimální, pro vás se jedná o odpočinkovou variantu, a navíc se vaše nohy dají dát od sebe tak, aby se netřely o partnerova stehna. Čím méně zahřívání, tím lépe.

4. Mějte plán B

Pokud se ale přece jen dostanete do bodu, kdy vám stékající pot přes tvář zatemní mozek, nerozpakujte se, otevřete dvířka chladničky a bez pardonu si před ni stoupněte. Po ruce můžete mít připravenou i vodní mlhu ve spreji, která vás oba osvěží pro dalších několik vteřin mazlení (a aspoň částečně zbaví pocitu ulepenosti). Ostatně, voda je pro vás od začátku spojencem číslo jedna. Sprcha v rámci předehry je žádoucí, stejně jako po milování. Jděte tam, jak jinak, zase spolu a smyjte pozůstatky fyzické aktivity. Léto je takové. Vydržte, věčně to netrvá.

Reklama

Načítám