Hlavní obsah
3,5
(37)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Piškoty jsou při výrobě moučníku vděčným pomocníkem. Většinou se nemusejí péct, spojí se jen vyšlehaným krémem a dobrota, po které se jen zapráší, je za pár minut na světě. Nevěříte? Zkuste domácí tiramisu podle italského receptu.

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks žloutků
  • 4 lžíce cukru
  • 250 g mascarpone
  • 240 g cukrářských piškotů
  • 3 lžíce mandlového likéru amaretto
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 3 lžičky instantní kávy
Článek

Nemáte doma mandlový likér? Nezoufejte. Tiramisu sluší i nádech vaječného likéru, který dodá dezertu ještě větší krémovost.

Postup

01.

Začněte výrobou krému. Na vysoké otáčky vyšlehejte smetanu, přidejte cukr, mascarpone, žloutky a důkladně zašlehejte.

02.

V menším hrníčku si připravte silnou kávu a nalijte do ní mandlový likér.

03.

Na dno misek vyskládejte piškoty a potřete je kávovou směsí. Kdo má rád rozmáčené piškoty, namáčí piškoty rovnou v hrníčku.

Tip: Využít můžete i klasické české piškoty, ale do originálního receptu patří cukrářské.

04.

Vrstvu piškotů pomažte krémem a celý postup opakujte. Následuje tedy vrstva piškotů, opět krém a nakonec bohaté posypání kvalitním kakaem. Nechte přes noc uležet a pořádně vyležet v lednici.

Vadí vám syrová vejce a nepijete kávu? Vyzkoušejte recept na citronové tiramisu bez vajec a kávy.

Reklama

Načítám