Hlavní obsah

Noční stezka, Matějská i Děti Nagana: Kam vyrazit o víkendu počasí navzdory

Foto: krkonose.eu

Foto: krkonose.eu

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do druhohor, noční dobrodružství, adrenalin v centru Prahy nebo unikátní zážitek v podání hvězd světové opery? Nebo si dát nášup nostalgie a zavzpomínáte na Nagano? Z tipů na následující dny si vybere každý.

Článek

Únor pomalu podává žezlo březnu a jaro už je cítit ve vzduchu. Zdá se, že chumlání pod dekou s čajem v ruce už nebude tak lákavé, a člověku se hned lépe plánují aktivity pro volný čas. Máme pro vás tipy na zajímavé kulturní akce a zábavu pro celou rodinu. Pokud se děje něco zajímavého ve vašem regionu, neváhejte se s tipem podělit v komentářích.

Koncert: Pretty Yende a Nadine Sierra spolu

Dvě sopranistky zvučných jmen vystoupí na jednom jevišti a čeští diváci se mohou těšit na výjimečný zážitek. Koncert se koná 1. března ve Smetanově síni Obecního domu v Praze v rámci cyklu Hvězdy světové opery. Jihoafrická sopranistka Pretty Yende je věhlasná diva klasické hudby, září v operách po celém světě a 6. května zazpívá na korunovaci britského krále Karla III. Na pražském koncertě vystoupí spolu s oceňovanou americkou sopranistkou Nadine Sierra, kterou si české publikum mohlo oblíbit z přenosů z Metropolitní opery, kde hostuje.

Foto: obecnidum.cz

Pretty Yende a Nadine Sierra. Unikátní zážitek nejen pro milovníky klasické hudby, to je společný koncert těchto dvou velkých operních hvězdFoto: obecnidum.cz

Kam v noci: Stezka v Krkonoších

Ještě za sebou nemáte jarní prázdniny a stále přemýšlíte, kam se vydat? Krkonoše jsou skvělá volba! Víte, co tu nesmíte kromě sjezdovek minout? Večerní prohlídku zážitkové a naučné atrakce na okraji Janských Lázní. Velké kouzlo má i denní procházka, ale večer se na krkonošské stezce korunami stromů navíc naučíte rozpoznávat zvířata po hmatu a po sluchu, těšit se můžete na překvapení i na pozoruhodné informace z úst zkušených průvodců – vědí mnoho zajímavostí o lesních zvířatech, která žijí v noci. Večerní prohlídky se konají každou středu až do 15. března a je třeba koupit lístky předem.

Foto: krkonose.eu

Stezky korunami stromů jsou velký zážitek ve dne. A co teprve v noci!Foto: krkonose.eu

Zábava pro celu rodinu: Matějská pouť

Ruské kolo, centrifuga, kolotoče, 50 metrů vysoký řetízkáč, trojpatrový strašidelný zámek, skákací hrady nebo třeba lochneska? To je jen skromný výčet atrakcí, které vás čekají na tradiční Matějské pouti v pražských Holešovicích. K tomu spousta tradičních pouťových dobrot, možnost vystřelit si suvenýr na památku a pro děti velká radost v podobě setkání s klauny a dalšími pohádkovými bytostmi. Vyrazte v době od 25. února do 10. dubna a zkuste to bez front – vstupenky lze koupit on-line. Víte, jak na domácí žužu?

Foto: Michal Šula / MAFRA / Profimedia

Zábava pro malé, větší i dospělé? Matějská!Foto: Michal Šula / MAFRA / Profimedia

Výlet za minulostí: DinoExpedice

Jen do 12. března máte unikátní možnost potkat se s druhohorními velikány! Kde? Na výstavišti v Českých Budějovicích. Po čtyřech letech se sem vrátili dinosauři z DinoParku a je to velké: pohyblivý triceratops nejen řve a děsí, ale i čurá, nad hlavou vám proletí pteranodon, děti nadchne možnost prozkoumat dinosauří trus a těšit se můžete i na opravdový vrtulník a originální Jeep. Na památku si tu uděláte fotku, děti se potetují a zkusí vozítka DinoRiders.

Foto: Profimedia.cz

Králové druhohor v životní velikosti… Užijete si všichni!Foto: Profimedia.cz

Nový film: Děti Nagana

Před pár dny se mohutně připomínal triumf českých hokejistů na turnaji století v Naganu, slavilo se 25. výročí. Dost možná patříte ke generaci, která to prožívala se všemi emocemi, dost možná jste se tehdy vydali do centra Prahy vidět hrdiny v akci. Rodinný film Děti Nagana vás přenese do devadesátek se vším všudy: uslyšíte Čágo belo, šílenci, uvidíte děti hrát pogy a přitom snít, že budou jako oni – jako vítězové olympiády. Stejně jako jedenáctiletý Dominik, který hraje s kamarády hokejbal na plácku za domem. Film Dana Pánka hodně vychází z jeho osobních zkušeností a zážitků a to dodává příběhu na autentičnosti.

Foto: Petr Hloušek / Právo / Profimedia

Herci a tvůrci Dětí Nagana: Dominik Hašek, Taťjana Medvecká, Štěpánka Fingerhutová, Klára Issová, režisér Dan Pánek a představitel Dominika Tom BrentonFoto: Petr Hloušek / Právo / Profimedia

Kniha: Obřad

Temná detektivka se odehrává ve slunném Španělska. Hlavní hrdinkou je madridská inspektorka, která s týmem nejlepších policistů řeší rituální vraždu mladé ženy. Ukazuje se, že to bude opravdu složité a temné, protože stejnou smrtí zemřela před lety i dívčina sestra. Obřad je chytlavá krimi, která má spád, chytne a nepustí. Hlavní a vedlejší dějové linky se vzájemné protínají a zvyšují tak napětí na maximum. Zajímavým faktem je, že za pseudonymem Carmen Mola se skrývá trojice mužů – spisovatelů a scenáristů, kteří tvoří společně.

Foto: Archiv nakladatelství

Obřad, Carmen Mola, nakladatelství Kniha ZlínFoto: Archiv nakladatelství

Na co se letos těšit? Nové knihy 2023 | Nové filmy 2023

Reklama

Načítám