Hlavní obsah

Nový Indiana Jones s Fordem, kontroverzní Mašínové i nedokonalá Barbie: Filmové novinky roku 2023

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmoví fanoušci si přijdou na své i v roce 2023. Tvůrci se činili, a tak nebude nouze o romantické komedie ani strhující akčňáky. Na jaké snímky se můžete v příštím roce těšit?

Článek

Trosečník po česku i film o jednom velkém hokejovém snu. Na tyto a další snímky z české i zahraniční produkce se můžete těšit, protože půjdou do kin v následujícím roce. Který je vaším favoritem?

Přání k narozeninám

Ty, kteří si rádi zajdou do kina na českou oddechovou komedii, jistě potěší nový film Marty Ferencové Přání k narozeninám s premiérou naplánovanou na 19. ledna. Volně navazuje na Přání Ježíškovi z loňska a ukáže, jak se může zvrtnout rodinná oslava a vyvolat sérii nečekaných a bláznivých událostí. Ve filmu hraje například osvědčené duo Eva Holubová a Jaroslav Dušek.

Ostrov

I v zimě se můžeme přenést do teplých krajů prostřednictvím nového filmu Rudolfa Havlíka Ostrov, premiéra bude 2. února. Dobrodružná komedie, která se natáčela v Thajsku, bude show jedné ženy a jednoho muže. Jiří LangmajerJana Plodková v ní hrají pár, který se na dovolené pohádá a rozhodne se pro předčasný odlet. Jejich letadlo ovšem ztroskotá na opuštěném ostrově a exotický ráj jim poskytne prostor nejen pro osobní, ale i párovou terapii.

Děti Nagana

Třiadvacátého února bude premiéra dalšího českého filmu, který si užijí nejen sportovní nadšenci, ale i ti, kteří si rádi zavzpomínají na devadesátá léta. Jak už název napovídá, děj filmu Děti Nagana se bude odehrávat v hokejovém prostředí. Konkrétně půjde o příběh kluků, pro které jsou velkými idoly čeští hokejisté, kteří v roce 1998 vyhráli olympiádu v japonském Naganu. Chtějí jít ve stopách svých hrdinů, jenže hokej je nejen časově a fyzicky, ale i finančně náročný… Ve filmu hraje Hynek Čermák nebo Klára Issová.

Foto: Martin Přibyl / CNC / Profimedia

Hynka Čermáka diváci ve filmu uvidí s kníremFoto: Martin Přibyl / CNC / Profimedia

Indiana Jones

Ve světě filmu je možné všechno, a tak se Harrison Ford znovu ukáže jako archeolog a dobrodruh Indiana Jones. V pořadí pátý snímek ze série by měli diváci v Česku vidět od 29. června. Část děje se odehrává ve čtyřicátých letech, kdy Indiana Jones čelí nacistům, a proto musela být hercova tvář digitálně omlazena. Další část filmu je potom zasazena do šedesátých let.

Barbie

Animovaných snímků o Barbie je celá řada, ale teď konečně dostala ikonická panenka svůj vlastní hraný film s premiérou stanovenou na 21. července. V rámci děje je panenka v podání americké herečky Margot Robbie vyloučena z Barbielandu, protože není dostatečně dokonalá, a dostává se do skutečného světa. Chybět samozřejmě nemůže ani Ken, kterého si zahrál Ryan Gosling. Fotky, které zatím unikly z natáčení, naznačují, že to bude pořádně růžové a ujeté dobrodružství.

Foto: Profimedia.cz

Už jen fotky filmových kostýmů jsou velmi zajímavéFoto: Profimedia.cz

Její tělo

V září by měl do českých kin dorazit snímek Její tělo, který vznikl v česko-slovenské produkci a je inspirovaný skutečným příběhem talentované sportovkyně jménem Andrea Absolonová. Šlo o nadějnou českou skokanku do vody, které skvěle rozjetou kariéru zhatil úraz. Po něm se dala na dráhu pornoherečky. V roce 2004 ovšem v sedmadvaceti letech podlehla vzácné formě rakoviny mozku. Hlavní roli ztvárnila slovenská herečka Natália Germani.

Foto: TASR / Profimedia

Natálie Germani si zahrála například v pohádkách Princezna zakletá v čase a Princezna zakletá v čase 2Foto: TASR / Profimedia

Bratři

Jeden ze zásadních a velmi kontroverzních příběhů odboje během studené války vypráví film o Josefovi a Ctiradovi Mašínovi. Ty si zahráli herci Oskar Hes a Jan Nedbal. Režie filmu Bratři se ujal Tomáš Mašín, který je vzdáleným příbuzným bratří Mašínů. Premiéru by měl film mít 26. října. Zodpoví konečně po letech otázku, jestli to byli hrdinové, nebo vrazi?

Foto: Profimedia.cz

Oskar Hes (vlevo) a Jan Nedbal si společně zahráli i v seriálu Král Šumavy: Fantom temného krajeFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám