Hlavní obsah

Když milenci zmodrají varlata. Tohle na vás zaručeně zkusí

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

V jedné známé české písničce se zpívá, že „modrá je dobrá“. Vždycky to ale neplatí. Když zmodrá váček pod partnerovým přirozením, mnozí se leknou. Co se děje? Nesedněte na lep lstivým nástrahám!

Článek

Jak ženy zjistily už před tisíciletími, muž se dá velmi snadno utáhnout za přirození. Penis přežije bez úhony škrábání, tahání i jiné drsnější zacházení, výjimku tvoří pouze případ, kdy je plachta napnutá a připravená k plavbě, jenže přijde „silný vítr“ a v klacíku během vášnivého sexu náhle lupne a penis se zlomí. Co ještě se může stát?

Co to jsou modráky a komu hrozí

Mnoho žen miluje hrátky se šourkem a varlaty – ať už ruční, nebo orální. A i tyhle přívěsky jsou odolnější, než se na první pohled zdá. Ve fázi vzrušení jdou neohroženě vstříc různým druhům laskání, během účinné stimulace mají tendenci se zvětšovat, ale někdy překvapí barvou. Modrou!

Co znamená, když je šourek namodralý a muž má, lidově řečeno, modré koule čili modráky? Jedná se o stav, kterému medicína říká epididymální hypertenze, kdy dojde k překrvení varlat vinou prodlužování vzrušení bez ejakulace. Bolest je způsobena rozpínáním tuhé vazivové vrstvy pokrývající varlata a vnitřní povrch šourku.

Tento stav se objevuje tehdy, kdy muž delší dobu nesouloží ani nemasturbuje, obecně se udává časový rámec jednoho měsíce, a najednou je vystavený vzrušujícímu pokušení, ovšem bez vyhlídky na skórování. Nahromaděná krev zůstává tam, kde nemá, a šourek získá namodralou barvu. Mezi další příznaky tohoto nepříjemného stavu patří bolest varlat a dolní části penisu. A pánové přitom trpí na duši i na těle.

Foto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Někteří muži se snaží ženy vydírat a domáhat se sexu a přitom argumentují právě nesnesitelnými pocity v šourku a strachem z modráků. To je ale jejich smůla, nenechte se omámit Foto: Nattakorn_Maneerat, Shutterstock.com

Hrozí dlouhodobé poškození?

Sexuální koučka Gigi Engle z Londýna pro pánský magazín Men’s Health uvedla, že muži tímto stavem často argumentují, když se domáhají sexu a apelují na sympatie ženy, aby dostali, co chtějí: „Když ono to tak bolí, pomoz mi, lásko, jinak budu muset na pohotovost!“ Nebojte se, běžná epididymální hypertenze varlata nepoškozuje.

Jistě, můžete mít sex, během kterého se milenec k orgasmu nedostane, což ho trochu vyhodí z rovnováhy, nicméně může sám přiložit ruku k dílu, vyvrcholit a získat klid. Pokud zrovna není fanouškem masturbace, případně jedna ejakulace situaci nezlepší (i to se může stát), zabírají ledové obklady nebo studená sprcha.

Kdy je čas na návštěvu ordinace

V případě, že šourek modrá případně se na něm objevují jiné změny až podezřele často, obraťte se na urologa. Může se jednat o nějaký typ zablokování průtoku krve, kupříkladu při užívání léků na erekci. Je nutné vyloučit i akutnější problémy, ke kterým patří infekce nebo zánět nadvarlat či varlat, bolesti způsobené ledvinovými kameny či rakovinou.

Nevyplácí se podceňovat ani nepohodlí či bolest v rozkroku mimo pohlavní styk a vzrušení, stejně jako tuhé hrudky či zvětšení jednoho varlete. Na nic nečekejte! Kdo z vás jako první bude mít koule spojit se s odborníkem?

Reklama

Související témata:

Načítám