Hlavní obsah
3,3
(14)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Ke snídani, nebo jako dezert? To už je na vás! Jisté je, že vám tato krémová rýžová kaše s kokosovým mlékem zpříjemní den v kteroukoliv dobu. Obzvlášť, když si ji vyzdobíte voňavými, šťavnatými jahodami a mátovým (ne)cukrem.

5 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 90 g jasmínové rýže
  • 300 ml vody
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce xylitolu
K podávání
  • 1 lžíce xylitolu
  • 1 snítka čerstvé máty
  • 4 ks čerstvých jahod
  • 5 g hořké čokolády
Článek

01.

Rýži propláchněte studenou vodou a vložte do hrnce. Zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte jen malinkou špetku soli a přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání pozvolna 10 minut. Poté oslaďte xylitolem, cukrem nebo jiným sladidlem, přiklopte pokličkou, odstavte a nechte 5 minut „dojít“. Xylitol má oproti cukru o 40 % nižší energetickou hodnotu a dodává příjemnou svěží chuť.

02.

Zbylý xylitol (1 lžíci) promixujte s mátou, aby byly lístky nasekané najemno. Jahody nakrájejte na plátky nebo na menší kostky.

Foto: Martina Lancingerová

Ideální kaše na snídani, dodá energii, zasytí a kalorie si určíte samiFoto: Martina Lancingerová

03.

Do misek naservírujte kaši. Ozdobte nakrájenými jahodami. Posypejte mátovým (ne)cukrem a hoblinkami čokolády.

Slaďounké jahody vylepší i další dezerty. Určitě nesmí chybět v bublanině, skvěle chutnají i zabalené do galetky  nebo v křehkém tvarohovém koláči. Vyzkoušejte i další jahodové recepty.

Reklama

Související témata:

Načítám