Hlavní obsah

Jaký krém na zimu? Zapomeňte na gely a volte bohatou výživu a vydatnou hydrataci. Jen tak pleť ochráníte!

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Foto: svetikd, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Došel vám „letní pleťový krém”? Nevadí! Stejně je čas na pravidelnou obměnu pečující kosmetiky. S chladnějším počasím totiž začne pokožka toužit po trochu větší dávce výživy, hydratace a ochrany. Které denní pleťové krémy vás podrží, ať už jste majitelkou zralé, suché, nebo citlivé pleti?

Článek

Zdá se vám, že je pleť najednou nějaká „divná“, suchá, podrážděná, šupinatá, nebo se vám dělá víc pupínků? Může to být nedostatečnou péčí. To, co pokožce svědčilo v létě, v chladných měsících nestačí. Jak si vybrat ten pravý krém do období plískanic a studeného větru? Máme pro vás manuál pro různé typy pleti.

Péče o pleť na podzim a v zimě

Každý typ pleti má specifické požadavky, jedno je ale propojuje: pokožka musí být čistá, tonizovaná a hydratovaná krémem. Když k tomu přidáte sérum a oční krém, máte jedničku s hvězdičkou.

  • S podzimem a nadcházející zimou je fajn se zaměřit na výživnější složení a hutnější textury. Gelové přípravky vyměňte za trochu mastnější a vydatnější – poskytnou základ do celého dne a nebudete mít pocit napnuté a vysušené pokožky.

Aloe vera nebo šnečí sliz

Jaké účinné látky vyzkoušet? Kupříkladu kostival lékařský, který je tajnou zbraní proti vráskám a podporuje elasticitu pleti. Skvělý je i šnečí sliz, ten pokožku zpevňuje. Do zimy se hodí také aloe vera, která se sice často využívá v podobě chladivých gelů v létě, ale můžete ji najít i jako součást výživnějších přípravků, protože má skvělé hydratační a zklidňující účinky. Zelenou dejte vitaminu C, který projasní tón pokožky a s každým použitím ji víc a víc sjednocuje.

  • Do rutiny přidejte sérum s kyselinou hyaluronovou, které může být první pomocí proti suché a mdlé pleti. Patří na vyčištěnou pokožku, předtím než nanesete krém.

Výživné krémy pro zralou pleť

Krémy pro smíšenou a problematickou pleť

Bohaté krémy pro citlivou a suchou pleť

Nezapomínejte na SPF

Nezapomínejte na SPF, i když sluníčko nesvítí, protože ono za těmi mraky je. Navíc část záření prochází i okny, takže výmluva, že stejně sedíte celý den v kanceláři, vám neprojde. Hledejte krémy, které kombinují ochranu proti UVA i UVB záření. Aplikujte je jako poslední vrstvu péče, tedy před tím, než budete případně sahat po make-upu.

Máte pleť suchou, napnutou, podrážděnou a jsou na ní šupinky? Pak máte možná narušenou kožní bariéru. Takhle ji napravíte!

Načítám