Hlavní obsah

Umí být panenkou, femme fatale i plážovou bohyní: Módní grandslam Sereny Williams

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejúspěšnějších tenisových hvězd před nedávnem oznámila konec kariéry. Serenu Williams (40) v poslední době trápily zdravotní problémy, a také by ráda své dceři pořídila sourozence. Ale… U Sereny není nikdy nic jisté. A třebaže ji už neuvidíme na kurtu, z očí veřejnosti určitě nezmizí.

Článek

Na kurtu ji bylo vždy vidět. O to se Serena Williams postarala nejen svou vypracovanou postavou, ale také mnohdy extravagantními sportovními modely. Módu si končící profesionální sportovkyně užívá nejen na kurtu, ale i mimo něj.

S by Serena

Nejenže je nadšenou návštěvnicí červených koberců a týdnů módy, ale také se v minulosti sama pustila do navrhování a uvedla na trh vlastní značku oblečení S by Serena, pro kterou stále tvoří. Do módy se ovšem nevrhla bez rozmyslu, ale v letech 2000 a 2003 studovala módní návrhářství.

V nabídce má nejen trička, kalhoty či mikiny, ale také šaty. Ty jsou prý inspirované silnými ženami a rozhodně nejsou určené jen pro modelky s velikostí S. I ženy s plnějšími tvary si tak přijdou na své. Šaty na snímku, které si důmyslně poradí s problematickými partiemi, představila v roce 2019. 

Foto: Profimedia.cz

Na uvedení vlastní kolekce se tenistka připravila pečlivým studiemFoto: Profimedia.cz

Na kurt, nebo na party?

O tenise se sice mluví jako o bílém sportu, ale Serena Williams na to nikdy moc nedbala. Její sportovní úbory vždy hýřily barvami a někdy nebylo zcela jasné, jestli neměla původně v plánu vyrazit spíš na party než na kurt. Hrála například v černých šatech s tylovou sukní nebo v barevném pruhovaném overalu, který měl jen jednu nohavici.

Foto: Profimedia.cz

Serena na sebe na kurtu strhávala pozornost nejen sportovním talentem, ale i oblečením Foto: Profimedia.cz

Plážová bohyně

Odchod z tenisového světa sportovkyně oznámila prostřednictvím osobní zpovědi pro módní magazín Vogue. Objevila se na obálce a samozřejmě také uvnitř magazínu a u této příležitosti vznikla série fotografií v různých šatech na pláži. V bílém saténovém modelu na tenká ramínka s vlečkou vypadala Serena božsky.

Foto: Profimedia.cz

Zatímco na kurtu se rve jako lvice, umí působit i velmi něžně Foto: Profimedia.cz

Sladce růžová

Růžová v různých odstínech je v tomto roce neuvěřitelně trendy. Nejen díky kolekci od Valentina, ale také proto, že se natáčí hraný film o panence Barbie v hlavních rolích s Ryanem Goslingem (41) a Margot Robbie (32). Růžovému mámení podlehla i sportovkyně a na londýnské premiéře snímku Thor: Láska jako hrom (2022) se ukázala v lehoučkých růžových minišatech s dlouhými rukávy a volánky značky Gucci. Sladkost rozbila černou vázankou a vypadala velmi elegantně.

Foto: Profimedia.cz

V růžových šatech byla Serena ztělesněním elegance Foto: Profimedia.cz

Za dámu na týdnu módy

Letos v březnu se ukázala také na týdnu módy v Paříži. Na módní show značky Balmain dorazila v zeleném sametovém outfitu, který sestával z upnuté sukně s vysokým pasem a ze sáčka ve zkrácené délce, pod které si tenistka vzala černé tílko.

Foto: Profimedia.cz

Sako ve zkrácené délce je jedním z dalších trendů letošního roku Foto: Profimedia.cz

Ve stylu sportovní elegance

Důkazem, že Serena nemá problém s extravagantními modely, jsou i kanárkové šaty, které oblékla na svátek módy – akci Met Gala v roce 2019. Honosná róba Versace byla posetá růžovými 3D motýlky, a to, že v sobě sportovkyni nezapře ani na červeném koberci, tenistka dokázala neonovými sportovními teniskami, které měla na nohou místo lodiček na podpatku. Ukázala, že světy sportu a módy k sobě mohou mít skutečně velice blízko.

Foto: Profimedia.cz

Prostřednictvím tenisek k honosné róbě si tenistka na červeném koberci zarošťačila Foto: Profimedia.cz

Femme fatale

Serena dodává ženám odvahu v oblékáním například tím, že nemá problém ukázat ruce nebo stehna. Přestože jde hlavně o svaly, mnozí lidé se stejně domnívají, že když žena nemá tyto partie vyloženě štíhlé, je potřeba je schovávat. Serena naštěstí tento názor nesdílí a v červených svůdných šatech, které oblékla na party Vanity Fair 2015 po udílení Oscarů, vypadala skvostně. Róba byla od značky Ines Di Santo.

Foto: Profimedia.cz

Také výrazná červená tenistce sluší Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám