Hlavní obsah

Halenka, která sluší ženským křivkám: Podívejte se, kde teď seženete ty nejhezčí zavinovací

Foto: Next

Foto: Next

Reklama

Zavinovací šaty mají pověst kultovního kousku, který umí s postavou zázraky. A podobnou službu vám prokáže i stejně řešená halenka. Pokud hledáte lichotivý vršek, který se hodí k džínám, kalhotám i sukni, jste na správné adrese.

Článek

Zavinovacímu střihu se přisuzují téměř zázračné schopnosti – a spousta žen už si je stihla ověřit. V souvislosti s ním se nejčastěji mluví o zavinovacích šatech, které jsou neodmyslitelně spjaté se slavnou návrhářkou Dianou von Fürstenberg, pozornost si ale zaslouží i překřížené halenky a topy. Jak je možné, že svědčí naprosté většině postav?

Univerzální střih sluší každému

V čem spočívá kouzlo tohoto módního kousku? Jednak těží ze svého střihu, který vytváří ten nejlichotivější dekolt – véčko. Umí postavu opticky prodloužit a sluší jak plným, tak i drobnějším ňadrům. A za druhé, všem postavám lichotí také samotný zavinovací efekt: zdůrazní pas, ale jen do té míry, do jaké mu to dovolíte.

Jak uvázat zavinovací halenku dle typu postavy

Halenky se samozřejmě kus od kusu liší, a pokud řešíte určité disproporce postavy, ohlídejte si způsob úvazu. Máte-li například silnější střed těla, vybírejte si kousky, u kterých si můžete míru stažení regulovat, a pamatujte, že vám bude víc lichotit volnější uzel do strany. Halenky, které jsou stažené výše v pase, naopak skvěle podpoří rovnou siluetu bez výraznějších křivek. Otestujte se: Jaký typ postavy máte?

S čím nosit zavinovací top

Našly jste halenku snů nebo se pro ni chystáte? Pak se vám bude hodit pár stylingových tipů. Zavinovací topy nejlépe pasují ke kalhotám – a je úplně jedno, jestli vsadíte na denim, trendy kůži a koženku nebo klasickou látkovou variantu. A vybírat si můžete také ze střihů: zavinovací halenky do pasu můžete bez obav přidat i k širším nohavicím, delší párujte s užšími či rovnými kalhotami.

A jak si stojí sukně? Nejvhodnější jsou kratší a obepnuté nebo pouzdrové modely. Chcete-li zavinovací efekt použít k objemnějším nebo áčkovým sukním, dejte přednost překříženému body před halenkou. Tip: Jak vybrat džíny podle typu postavy?

Uloveno v obchodech

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Tommy Hilfiger, 3310 Kč, prodává ModivoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč, prodává About You. Camaieu, 639 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Camaieu, 769 Kč, prodává Zoot. InWear, 1970 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: InWear, 1970 Kč, prodává Zalando. Camaieu, 769 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zizzi, 1999 Kč, prodává About You. Na-Kd, 1130 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 999 Kč. Next, 1005 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Envii, 1650 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Gate, 448 Kč. Vero Moda, 849 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Marks & Spencer, 999 Kč. LeGer by Lena Gercke, 999 Kč, prodává About YouFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám