Hlavní obsah

Krémová rybí polévka

Hodnocení:
(60)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
střední

Dodržujete u štědrovečerní večeře tradice, takže nesmí chybět rybí polévka? Vyzkoušejte jemnou krémovou variantu, která voní po bylinkách.

Ingredience pro:
4 porce
Na polévku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 kousek celeru
  • 1 cibule
  • 3 brambory
  • 2 lžíce másla
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka tymiánu
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • mletý muškátový oříšek
  • mletý kmín
  • 300 g aljašské tresky
Na dohotovení
  • 4 plátky bílého toastového chleba
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno. Brambory, mrkev, celer a petržel očistěte a nakrájejte na větší kusy. V hrnci nechte rozpustit máslo a nechte na něm orestovat cibuli. Po chvíli přidejte kořenovou zeleninu a opečte ji. 

Krok 2: Vmíchejte špetku mletého kmínu, muškátového oříšku, promíchejte a zalejte vývarem. Do polévky přidejte rozmarýn, tymián, na kousky nakrájenou rybu a přiveďte k varu. Vařte, dokud není zelenina měkká. 

Krok 3: Mezitím pomocí vykrajovátek vytvořte z toustových chlebů různé vánoční tvary a opečte je na suché pánvi dozlatova. Z polévky odeberte kousek zeleniny a ryby na zdobení. Zbytek rozmixujte. Podle potřeby osolte a opepřete. 

Krok 4: Polévku rozdělte na talíře, ozdobte toustem, kouskem ryby, bylinkami a podávejte.

Ještě se, jen tak pro inspiraci, mrkněte na recept na vegetariánský bramborový salát nebo netradiční vánoční menu s rizotem a krevetami.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama