Hlavní obsah

Krůtí roláda s pečenými batáty

Hodnocení:
(72)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 30 minut
Náročnost
střední

Pokud milujete jídla z jednoho pekáče, určitě si pochutnáte i na této roládě s perfektní náplní ze sušených rajčat. V kombinaci s pečenými batáty chutná tahle pečínka dokonale.

Ingredience pro:
6 porcí
Na roládu
  • 800 g krůtího masa
  • 100 g sušených rajčat v oleji
  • 100 g balkánského sýru
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
Na batáty
  • 600 g batátů
  • 5 lžic olivového oleje
  • sůl
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 čerstvé chilli papričky
Článek

Postup

Krok 1: Na roládu můžete použít maso z prsou i stehen. Seřízněte ho tak, aby vznikl plát. Maso osolte, poklaďte ho sušenými rajčaty, na ně rozdrobte sýr a přidejte lístky tymiánu. Pak vše zatočte do rolády a maso pevně svažte provázkem.

Krok 2: Do misky dejte tři lžíce oleje, hořčici, sůl a pepř. Důkladně zamíchejte a roládu směsí důkladně potřete ze všech stran. Zbylým olejem vymažte pekáček, vložte do něj roládu a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi hodinku.

Krok 3: Mezitím oloupejte batáty a nakrájejte je na klínky. V míse je smíchejte s olejem, solí, tymiánem a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Po hodince vyjměte z trouby pečínku a přidejte k ní batáty. Podlijte trochou vody, vraťte zpět do trouby a pečte ještě půl hodiny, dokud nejsou batáty měkké. 

Máte rádi batáty a chcete vyzkoušet další pochoutky? Ochutnejte recept na pečené batáty s česnekem, batátové pyré s česnekem a parmazánem nebo výtečné dietní zapečené batáty se syrečky. Fantastické jsou také batátové škubánky opečenky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama