Hlavní obsah

Láska v době korony: Jak poznáte, že o vás (ne)stojí?

Foto: Da Antipina, Shutterstock.com

Foto: Da Antipina, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koronavirus převrátil naše životy kompletně naruby. Kdo nemá dlouhodobý vztah, ale lásku teprve hledá, ten to má nyní hodně komplikované. Koronavirus totiž totálně přepsal pravidla randění. Jak třeba v současnosti poznáte, zda o vás má nová známost skutečný zájem?

Článek

Pandemie naprosto přepsala pravidla navazování vztahů a randění. „Koronavirus způsobuje, že se lidé chovají jinak. Mohou působit chladně a odtažitě, ale přitom jsou jen obezřetní, snaží se chovat zodpovědně, předcházet riziku nákazy,“ vysvětluje britská expertka na sex a vztahy Tracey Cox. Proto je někdy těžké poznat, zda o vás partner opravdu stojí.

Nemá zájem? Nemusí to tak být!

Co vás v době před koronou mělo jasně upozornit, že o vás nový partner asi moc nestojí, už dnes nemusí nic znamenat.

1. Pusa na prvním rande

Když jste šli dřív na první rande a na konci jste nedostaly polibek, bylo v podstatě jasné, že z vás partner není úplně odvařený. Dnes to může být jen opatrnost a snaha nechytit koronu.

2. Seznámení s blízkými

Jestliže se dříve neměla nová známost k představování kamarádů, blízkých či rodičů, značilo to, že s vámi zas tolik nepočítá. Dnes je to opět spíš ukázka opatrnosti a zodpovědnosti – obzvlášť u rodičů, kteří třeba patří do rizikové skupiny.

3. Společné plány

Také bývalo zvykem plánovat společné chvíle. Jenže jak můžete dnes něco chystat, když nemáte potuchy, co bude či nebude otevřené, jak to bude s cestováním a zda se zrovna neocitnete v karanténě?

Foto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Randění se s pandemií změnilo a někdy je těžké poznat, na čem jsteFoto: AlessandroBiascioli, Shutterstock.com

Nezájem? Takhle ho poznáte v době korony

Přesto lze i dnes poznat, že o vás nová známost, s níž vám pandemie trochu zkomplikovala randění, nemá moc zájem.

1. Vymlouvá se na koronavirus

Když spolu randíte měsíc, nejspíš po vyhlášení lockdownu neřeknete, hej, pojďme být zavření spolu. Řada nových párů tak byla nucena dát si jakousi pauzu. A že partner není ochotný porušit pravidla a chce být doma ještě před zákazem vycházení, neznamená, že o vás nemá zájem, ale že nařízení bere vážně.

Jestli však nepřicházejí žádné zprávy ani telefonáty, je to divné. Dnes lze tak trochu randit i na dálku... Sice nemůžete zajít do vinárny, ale klidně si můžete dát skleničku každý u sebe doma a spojit se přes videohovor. Kdo chce, nějak to udělá. A kdo nechce, vymlouvá se na koronu.

2. Kontakt iniciujete jen vy

Vždycky se ozvete jako první vy? Značí to, že on na vás zas tolik nemyslí. A přestaňte ho omlouvat! „Divili byste se, kolik žen v tomto směru muže omlouvá. Je hrozně zaneprázdněný, má moc starostí, je ve stresu, je to jen takový blok, že se dělá nepřístupným. Přestaňte se obelhávat!“ říká Tracey Cox.

Foto: F8 studio, Shutterstock.com

Když nenapíšete nebo nezavoláte vy, tak by se neozval? Žádný zamilovaný muž není až tak stydlivý! Prostě o vás nestojíFoto: F8 studio, Shutterstock.com

3. Nemluví o sobě a nezajímá se o vás

Podstatou seznamování je, že si postupně sdělujete nejrůznější věci ze života, zajímáte se jeden o druhého, ptáte se, posloucháte. „Nemusí jít o žádné hluboké debaty, ale o každodenní maličkosti. Třeba jen esemeska ‚můj šéf je takový idiot‘, která rozpoutá hovor na téma jeho či vaší práce, se počítá,“ říká Tracey Cox.

Tohle se dá samozřejmě praktikovat kdykoliv. Utužujete tak vztah, prohlubujete vzájemnou důvěru, budujete intimitu. Jestli se tedy nezajímá o váš život a o svém se mu moc mluvit nechce, je to rozhodně varovný signál. A obzvlášť nyní: protože jsou sociální styky omezené, dá se čekat, že budete mít oba potřebu si to nějak vynahradit.

4. Kontakt je nestálý

Jste v kontaktu, ale není v tom žádná pravidelnost. Jeden den vám píše každých pět minut a pak se najednou týden neozve? To může znamenat dvě věci. Buď nejste jediná, s kým je v podobném spojení, a v době, kdy se neozývá, je s jinou ženou. Nebo jste jakási záplata na nudu – ozve se, jen když nemá nic lepšího na práci.

5. Nečekané videohovory ho znervózňují

Vždy se předem domluvíte, kdy se spojíte přes kameru, ale když se mu takto ozvete bez předešlé domluvy, nezvedne to nebo hovor rychle ukončí či je zjevně v rozpacích? Zpozorněte! Může to být samozřejmě malichernost (třeba nemá doma uklizeno a bojí se, že si všimnete hordy špinavého nádobí za jeho zády), ale možná před vámi něco tají.

Koronavirus samozřejmě zahýbal i s dlouholetými vztahy, v lásce to nyní hapruje kdekomu. Poznáte signály, že se blíží rozchod?

Reklama

Načítám