Hlavní obsah

Maďarská žampionová polévka

Hodnocení:
(481)
Foto: Autorka
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tak trochu jiná žampionová polévka, v které se výborně snoubí chuť žampionů, papriky a kopru. Inspiraci jsem našla v maďarské kuchyni a jsem si jistá, že tahle netradiční kombinace u vás rychle zdomácní.

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g čerstvých žampionů
  • 1 cibule
  • 1.5 lžíce mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

Krok 1: V hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až cibule zesklovatí, přidejte očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Smažte asi tři minuty. 

Krok 2: Po této době žampiony s cibulí zaprašte hladkou moukou a oběma druhy mletých paprik, vše krátce zarestujte a zalijte horkým vývarem. Vařte asi deset minut. 

Krok 3: Poté dle chuti osolte a přidejte čerstvě namletý pepř a nasekaný čerstvý kopr. Nakonec polévku zjemněte zakysanou smetanou. Dejte asi polovinu kelímku, zbytek smetany použijte při servírování, stejně jako pár snítek kopru. 

Foto: Autorka

Takhle lákavě vypadá netradiční žampionová polévka

Tip: Aby se zakysaná smetana v polévce nesrazila, přidávejte ji do jídla v pokojové teplotě. Když místo masového vývaru použijete zeleninový, rázem získáte plnohodnotný vegetariánský pokrm.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 3. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.