Hlavní obsah

Manželství bez sexu? Příběhy lidí, kteří to prožili

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Foto: Dragana Gordic, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Pro většinu párů je sex přirozená součást vztahu. Ne jen způsob, jak ukojit fyzické potřeby, ale i způsob, jak se cítit milování, atraktivní, chtění. Ale co když žijete ve vztahu bez sexu?

Článek

Někdo potřebuje sexu více, jiný méně. Ale jak se žije v partnerství, kde k žádným intimnostem nedochází? Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox mluvila s dvěma ženami a jedním mužem, kteří tuhle zkušenost mají.

Natasha (28): Mé sebevědomí dostalo na frak

Když se svým dnes už expřítelem začala randit, mohla tušit, že sex bude v budoucnu problém. Nijak extra o něj totiž nestál. „Nejdřív jsem to brala jako důkaz respektu, že nechce naléhat,“ vzpomíná Natasha. Když se ale ani po dvou měsících randění k ničemu neměl, první krok udělala ona. Nebylo to špatné, ale chyběl tomu náboj a náruživost. Natasha to omlouvala tím, že jen nejsou sehraní. Situace se ale vůbec nelepšila. „Mimo ložnici se mě dotýkal, byl pozorný, vyznával mi lásku, ale sex jsem vždycky musela iniciovat já,“ popisuje.

Když po čase našla odvahu a zeptala se ho, v čem je problém, odpověděl jí, že prostě na sex nikdy moc nebyl. „Hluboce jsem ho milovala, tak jsem s ním zůstala. Ale čím déle jsme spolu byli, tím méně sexu jsme měli. A já začala pochybovat sama o sobě. Nejsem dost sexy? Jsem moc tlustá? Mám malá prsa?,“ vypráví Natasha.

Aby ho vzrušila, vyzkoušela skoro všechno. „Za sexy prádlo jsem utratila majlant. Jednou jsem mu dělala i striptýz, což bylo neuvěřitelně ponižující. Sledoval mě z gauče s nezájmem, a když pak došlo na sex, bylo to peklo. Horko těžko měl erekci,“ popisuje Natasha.

Ta už pak jen přemýšlela o tom, co dělá špatně. „A když jsem ho doma načapala, jak masturbuje u porna, byl konec. Jen mi tím potvrdil, že nechtěl sex se mnou, ne sex jako takový,“ dodává Natasha, která s tímhle mužem prožila čtyři a půl roku, přičemž poslední dva roky zcela bez sexu.

Foto: Andrew Angelov, Shutterstock.com

Místo milování s partnerem sledujete raději porno? Možná není ten pravýFoto: Andrew Angelov, Shutterstock.com

Marion (39): Vztah bez sexu nás baví

Svým kamarádkám by sice to, že s partnerem nemá a nikdy neměla sex, nepřiznala, ale přesto je to jedna z věcí, které na jejich soužití miluje. „Můj muž má velmi nízké libido a navíc i problémy s erekcí, ale mě to vůbec nevadí. Nemít sex je naše společné rozhodnutí. Já předtím žila s muži, kteří ho chtěli pořád. Naléhali na mě, tlačili mě do něj, pořád jsem byla pod nějakým nátlakem,“ popisuje Marion.

Ta také přiznává, že ani pro ni sex nikdy nebyl prioritou či vyloženě oblíbenou činností, spíš ho brala jako nutnou součást partnerství. „Jsme takhle šťastní, vyhovuje nám to. Milujeme se, podporujeme se, rozumíme si, okolí nás má za ukázkový pár. Jen spolu nespíme, na čemž jsme se společně a dobrovolně dohodli,“ dodává Marion.

Anthony (43): Je to utrpení

Příběh Anthonyho je jak z učebnice. „Tak jako asi u spousty jiných párů, sex u nás doma skončil s příchodem dětí,“ říká. Před dětmi spal se svou ženou jednou či dvakrát týdně, po prvním dítěti pak nastala roční pauza. „V těhotenství jí bylo špatně, na sex neměla pomyšlení. Po porodu se zas dlouho vzpamatovávala. Sice mě čas od času uspokojila orálně, ale o to, abych jí to oplatil, už nestála,“ vzpomíná Anthony.

Pak prý zas chvíli sex provozovali, protože jeho žena chtěla další dítě. „A od narození druhého dítěte, což je sedm let, už nebylo nic,“ říká Anthony. Nejdřív se jeho žena vymlouvala na děti, únavu, vytíženost. „Dost jsme se kvůli tomu hádali. Teď už o tom ale nemluvíme, vzdal jsem to, moje žena prostě sex nepotřebuje,“ tvrdí.

Přiznává ale, že se kvůli tomu cítí nemilovaně, i když mu jeho žena říká, že lásku k němu cítí. „Nechci odejít, miluji své děti i ženu. Nechci být ani nevěrný. Ale není to fér. Je mi 43 let a jsem odsouzený k doživotní masturbaci. Je to mizérie a velké trápení,“ uzavírá svou situaci smutně Anthony.

Možná nejste úplně bez sexu, ale pořád vám to připadá málo. Chcete Víc sexu? Zkuste tyhle triky!

Reklama

Související témata:

Načítám