Hlavní obsah

Módní styl královny Camilly: Inspirujte se u nenápadné, ale vždy elegantní manželky Karla III.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když ještě žila princezna Diana, byla veřejnosti trnem v oku a jednoduché to neměla ani po její smrti. V roce 2005 se Camilla provdala za korunního prince, ale až po letech v nemilosti ji Britové začali vnímat jako právoplatnou členku královské rodiny. Zítra doprovodí svého muže Karla III. a stane se korunovanou královnou. Jaký je její módní styl?

Článek

Téměř veškerá pozornost těchto dní se upíná na britský královský pár, který o víkendu čeká velká sláva: celý svět bude po sedmdesáti letech sledovat korunovaci britského panovníka. Krále Karla III. doprovodí i jeho žena Camilla – a tímto aktem se změní její titul. Už nebude královna manželka (Queen Consort), ale po korunovaci bude známá jako královna Camilla (Queen Camilla).

A než se tak zítra stane, pojďte zatím omrknout její pověstný sofistikovaný šatník z posledních let. Camilla totiž patří ve svém úctyhodném věku k nejlépe oblékaným ženám v královské rodině: její outfity jsou vždy elegantní a šmrncovní včetně patřičných doplňků, navíc vždy působí velice pohodlně.

Dokonalá elegance

Černobílá kombinace je vždy sázka na jistotu. O tom ví své i Camilla, která takto před rokem dorazila po boku prince Charlese na výstavu fotografií. V galerii Tate Britain byly k vidění vzpomínky na korunovaci královny Alžběty II. i záběry z pouličních večírků a oslav v roce 1953, které pořídil umělec Nigel Henderson. Camilla, tehdy ještě vévodkyně z Cornwallu, zvolila tmavé elegantní šaty doplněné bílou košilí s ostrým límečkem a výraznými manžetami a k tomu sáčko bez knoflíků. Nechyběly ani vysoké semišové kozačky na pohodlném podpatku a malá černá kabelka Chanel.

Foto: Profimedia.cz

V jednoduchosti je krása, říká se. A královna Camilla toto pravidlo umí ctít.Foto: Profimedia.cz

Kostkovaný vzor 

Návštěva základní školy v Bathu byla loni v únoru první oficiální akce, jíž se Camilla účastnila poté, co se Alžběta II. nechala slyšet, že by byla ráda, aby se vévodkyně stala královnou manželkou. Ačkoliv o to údajně nikdy nestála, nyní se pyšní titulem Queen Consort a zítra získá titul Queen Camilla. V tartanovém kostýmku s plisovanou sukní to Charlesově manželce neskutečně seklo. Všimněte si, že častou součástí jejích outfitů jsou kožené rukavičky. Jak nosit tartan?

Foto: Profimedia.cz

Tartanový vzor nesmí v královském šatníku chybět, ale ani „obyčejné smrtelnice“ by se kostkovanému motivu neměly vyhýbat.Foto: Profimedia.cz

V červené je síla 

V londýnské čínské čtvrti přivítala na začátku loňského roku Camilla spolu s manželem čínský nový rok. A protože červená barva v čínské kultuře symbolizuje štěstí, úspěch i radost, stala se stěžejním prvkem jejího outfitu. Výraznými odstíny byla sice proslulá spíše královna Alžběta II., ale ani její snacha se jich nebojí. Zkuste se inspirovat, a pokud vašemu šatníku dominují přírodní či tlumené tóny, doplňte je občas zářivějšími kousky –třeba šátkem nebo šálkou. Jaké šátky nosí první dáma Eva Pavlová?

Foto: Profimedia.cz

Výrazné barvy představují nejjednodušší způsob, jak zpestřit šatník. Pokud vám červená není po chuti, vsaďte na bordó.Foto: Profimedia.cz

Sladěná do detailu  

Vánoční bohoslužbu v prosinci 2021 absolvovala vévodkyně Camilla ve svých oblíbených semišových kozačkách, které se hodí snad pro každou příležitost. Tyrkysový kabát se šachovnicovým vzorem, ladící baret s výraznou ozdobou a široký perlový náhrdelník i perlové náušnice s nimi zkombinovala naprosto bezchybně. A kvůli nevyzpytatelnému britskému počasí si kromě kabelky Chanel s sebou nezapomněla vzít ani stylový průhledný deštník.

Foto: Profimedia.cz

Perly jsou sázka na jistotu – každému outfitu dodají luxusní šmrnc i eleganci a rozzáří obličej.Foto: Profimedia.cz

Módní vychytávky 

Není žádné tajemství, že světlé odstíny dokážou ubrat pár let. Nemusíte se tedy bát obléknout se do nich od hlavy až k patě, stejně jako to udělala Camilla při návštěvě Jordánska v listopadu 2021. Volné bílé kalhoty až na zem, dlouhá halenka a průsvitný šál ji proměnily v úplnou módní star, nemyslíte? V bílém outfitu vždy vynikne opálení, a proto se tato barva hodí především na jaře a v létě. Jak omládnout pomocí optických módních klamů?

Foto: Profimedia.cz

Světlý komplet umí zázraky. Podtrhne ženskost a ještě vám ubere pár let. Důležité je vybrat kvalitní splývavý materiál.Foto: Profimedia.cz

Blyštivá róba 

Na premiéru nejnovější bondovky Není čas zemřít v londýnské Royal Albert Hall zvolila Camilla velkou večerní. Blankytné šaty plné třpytek s dlouhým, lehce průsvitným rukávem jsou dílem britského návrháře Bruce Oldfielda a připomínaly kostým z populární pohádky Ledové království. Není divu, že si vévodkyně vysloužila řadu obdivných pohledů. Za její volbu rozhodně tleskáme!

Foto: Profimedia.cz

Blyštivých detailů na šatech se nemusíte obávat ani po sedmdesátce a Camilla je toho důkazem.Foto: Profimedia.cz

Načítám