Hlavní obsah

Na návštěvě v mezonetu. Moderní interiér s řadou vychytávek

Foto: Radmil Schneider

Foto: Radmil Schneider

Reklama

Mezonetový byt s velkolepou terasou si mladí partneři přáli zařídit v moderním stylu. Potrpí si na kreativní řešení, a tak tu mají třeba tajný televizor nebo koupelnu, která překvapí každou návštěvu.

Článek

Aleš a Jana se do mezonetu v novostavbě nedaleko centra Brna stěhovali z bytu ve Slatině. Zaujala je především poloha domu – do centra dojdou pohodlně pěšky, přitom se nachází v klidné ulici bez dopravního ruchu a blízko cyklostezky.

Terasa snů

Plusem byla i velkorysá stometrová terasa. „Náš původní byt měl také terasu, ale byl v přízemí, takže s jejím využitím to bylo horší. Kvůli sousedům nad námi jsme tu neměli moc soukromí a ani jsme na ní nemohli grilovat. Navíc sem dopadalo málo přímého slunečního světla,“ vysvětluje pan Aleš.

Vzhledem k předchozím zkušenostem s prací architekta, který pro klienty připravil návrh interiéru, ale následně jim řemeslníci řekli, že je prakticky nerealizovatelný, dávala Alešovi s Janou smysl služba interiérového studia s vlastním realizačním týmem. Tak se dostali ke společnosti IdeaCollective, u níž je zaujaly vizualizace od designérky Veroniky Prokopové.

Foto: Radmil Schneider

Z centrální obytné části se vstupuje na stometrovou terasu, kde budou mít majitelé vířivku, venkovní kuchyni s grilem a zastřešenou pergolu s posezenímFoto: Radmil Schneider

Návrh pro náročné

„Pan Blažek, který s námi za firmu jednal, na mě udělal vážně dobrý dojem. Nebyli jsme snadní klienti, naopak bych řekl, že jsme byli velmi nároční, přesto nikdy nevystoupil z ochotné pozice. Zcela otevřeně jsme se mohli bavit o různých cenových a kvalitativních úrovních realizace a nacenění nebylo dražší, než kdybychom vše řešili po řemeslech. Navíc jsme měli garanci termínu dodání a odpadly nám starosti se sháněním a kontrolováním řemeslníků. Samotná realizace je totožná s vizualizací, což také nebývá samozřejmé,“ pochvaluje si majitel.

Moderní interiér s exotickým dřevem

Mezonetový byt velký 100 m² má dispozici 3+kk. Ve spodním patře se nachází vstup s předsíní a šatnou, koupelna, ložnice a pracovna, horní střešní patro tvoří centrální obytný prostor s kuchyní, za níž je skrytá koupelna. Na terase se v tuto chvíli buduje vířivka, venkovní kuchyň s grilem a zastřešená pergola s posezením.

Majitelé si přáli vytvořit moderní interiér s prvky černého matu oživenými nevšední dřevinou. Vybrali si exotickou dýhu Gabon, která ale byla nedostupná. „Pan Blažek a slečna Prokopová s námi navštívili tři dodavatele, abychom našli tu, kterou jsme chtěli,“ zmiňuje pan Aleš a Tomáš Blažek k výběru dodává: „Dýha musela být z kmene jednoho stromu, aby kresba pěkně navazovala a byla stejná, jak je vidět hlavně na kuchyni.“

Foto: Radmil Schneider

Celý interiér propojují laťkové obklady stěn, které mají nejen dekorační funkci, ale díky svému tvaru poskytují i dobré akustické vlastnostiFoto: Radmil Schneider

Koupelna i televizor v utajení

Sestava vysokých skříní v kuchyni ukrývá nejen vestavnou lednici, potravinovou skříň či troubu s mikrovlnkou, ale i tajný vchod do koupelny. Ten se nachází ve dveřích vedle trouby a majitelé se vždy baví překvapenými reakcemi návštěv. Na kuchyni plynule navazuje pracovní a relaxační kout, jehož dominantou je vestavný krb na biolíh, který spolu s červenými tóny dýhy dotváří hřejivou atmosféru.

Aleš je kreativní člověk a rád si vymýšlí netypická řešení. Například televizor si přál umístit do latí, na poslední chvíli si to ale rozmyslel, protože by příliš dělily prostor, a vysnil si vysouvací mechanismus. Elektricky výsuvná TV je ukrytá v nízké stěně oddělující jídelní a obývací část.

Pohovka šitá na míru

Televizi sledují z pohovky, která je majitelům šitá na míru. Vyráběl ji dvorní čalouník IdeaCollective, výběrem a přeměřováním strávili asi tři hodiny, aby rozměry, tvrdost, výška, délka i opěrka seděly na centimetr.

Celý interiér propojují laťkové obklady stěn, které mají nejen dekorační funkci, ale díky svému tvaru poskytují i dobré akustické vlastnosti. V zádveří využili menší věšákovou stěnu s posezením.

Foto: Radmil Schneider

Pohovku vyráběl čalouník přímo na míru majitelům. Podrobně si vybírali tvrdost a rozměryFoto: Radmil Schneider

Vizitka společnosti

Společnost IdeaCollective se věnuje navrhování a komplexním realizacím interiérů privátních i veřejných, výrobě atypického nábytku, ale i vybavování interiérů typovým nábytkem. Mladý tým má snahu pečlivě vymýšlet a propracovávat všechny detaily tak, aby konečný výsledek vždy maximálně odpovídal těm nejnáročnějším očekáváním. Více na ideacollective.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám