Hlavní obsah

Nehty jako erotická pomůcka. Co s nimi?

Foto: ftelkov, Shutterstock.com

Foto: ftelkov, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Muži milují, když jejich milenka dává najevo divokost, vášeň a vzrušení! Všechno to sténání a jiné zvukové projevy jim dodávají sebevědomí i odvahu. Když do nich navíc zaryjete i svoje nehty, přiblíží se k extázi bez hranic. Umíte škrábat jako tygřice?

Článek

Ne, drsnější sexuální praktiky se neobjevily až s příchodem erotického filmového dramatu Padesát odstínů šedi (2015). Už v Kamasutře, starověkém indickém textu, který byl napsán kolem roku 400 př. n. l., se za projev vášně považovalo škrábání, kousání a dokonce políčkování.

Cože? Tantra a pohlavkování v kombinaci se stopami na kůži po silném sání a stisku zubů? Už je to tak. Iluze stranou, sex, který je všechno, jen ne romanticky vanilkový, může být skutečně vzrušující a hluboce intimní. Koneckonců jsou nehty dostupnou a báječnou erotickou pomůckou bez vstupních investic.

Kamasutra a škrábání

Kamasutra má kapitolu s názvem Umění škrábání. V jednom řádku se píše, že se nehty používají ke škrábání, aby se zvýšilo vzrušení, popřípadě se projevila nadvláda nad partnerem. Indický mnich a filosof Mallanága Vátsjájana, který žil v období Guptovské říše (240–590 n. l.) a který se považuje za autora Kamasutry, uveřejnil o škrábání několik postřehů.

Poukazoval na to, že když je vášeň intenzivní, jsou nehty zaťaté v kůži milence zcela přípustné a nesmírně žádané, neboť je to způsob, jak partnerovi ukázat svoje pocity a emoce. Zatoužíte-li to vyzkoušet, mějte na paměti, že by se mělo začínat jemně. Prvotně je třeba v milenci vzbudit zájem a aktivovat jeho smysly, než přitvrdíte.

Foto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Na vzrušující škrábání jsou potřeba nehty dlouhé a nejlépe rudéFoto: DenisProduction.com, Shutterstock.com

Od bolesti k rozkoši

Mazlete se s ním, líbejte ho a udržujte oční kontakt. Taky se pokuste synchronizovat dech. Nehty mu přejíždějte po zádech, něžně ho škádlete a u toho mu sem tam smyslně dýchněte do ucha. Světově proslulá sexuální antropoložka a expertka na sexuální potěšení pro moderní dobu Betony Vernon říká, že v těle se při milování uvolňují a zpracovávají endorfiny a další opojné chemické látky, a právě ony představují můstek, který vede od bolesti k rozkoši a vystupňování vjemů k hlubším hladinám sexuálního uspokojení.

Sex a hormony

Nikam nespěchejte a buďte samotářskou noční šelmou, která v nízké vegetaci číhá na svoji kořist. Čím déle vzrušování trvá, tím intenzivnější vjemy jsme s to vnímat jako příjemné. Výše zmíněné látky posilují odolnost vůči bolesti a jiné zase zostřují smyslové vnímání. To je důvod, proč zvyšovat intenzitu postupně – aby hladina endorfinů a ostatních hormonů mohla stoupat.

Foto: andrey_l, Shutterstock.com

Nehty jsou nejlevnější sexuální pomůcka dostupná každémuFoto: andrey_l, Shutterstock.com

U penisu žádejte o souhlas

Ve své Budoárové bibli (2014) o lidské sexualitě se Betony zmiňuje, že kromě zad je škrábání příjemné na hlavě, chodidlech a na zadku. Vjemům, jež tyto praktiky navozují, bývají přístupná i ramena, nadloktí a zadní strana nohou. Pocity rozkoše může přinést i opatrné škrábání citlivé pokožky ztopořeného penisu a šourku (když ji ovšem napnete). Tato místa si ale nechte úplně na konec a hlavně požádejte o souhlas, že se k nim se svými nehty můžete přiblížit. V tomto případě používejte nehty spíše k jemnému šimrání než škrábání.

Ale pozor, není to pro každou příležitost, navíc škrábání oceňují hlavně ti, kdo mají divokou sexuální energii. Tradičnější protějšek, který si potrpí na klasiku (líbání při předehře a orgasmus během misionáře) by mohl mít s drsnějším škrábáním problém.

Vždy pozorujte zpětnou vazbu, vnímejte, jak se partner při škrábání chová a zda je mu to příjemné. A pokud to náhodou přeženete, zmírněte nežádoucí stopy na pokožce přiložením sáčku s ledem. Je-li kůže vyloženě odřená, pro jistotu na ni naneste antiseptický krém, vy dravá šelmo…

Reklama

Načítám