Hlavní obsah

Nejlepší sexuální scénář ze všech. Takhle vypadá!

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Připravené tělo i mysl, pocit souznění, neskutečně dlouhá vyvrcholení. Co vlastně milování dělá tak báječným zážitkem a jak by vypadalo v ideálním světě, kdyby na něj všichni měli čas a náladu?

Článek

Sex může být pro někoho důležitý stejně jako pracovní uplatnění, sociální kontakty a možnost vést rodinný život v důstojných podmínkách. Kdo má to štěstí, může se v posteli pochlubit uspokojením a stabilitou. Ti ostatní o slastném blahu jenom sní. V jejich představách má sex podobu výjimečného zážitku s dokonalým vzorcem a scénářem. Tak schválně, shodují se vaše fantazie s realitou? 

Jak dlouho trvá milostný akt

Průzkum společnosti STEM/MARK odhalil, že Češi se věnují sexu hodinu týdně, přičemž 15 minut připadá na předehru a 15 minut na samotný pohlavní styk. Tak to o sobě alespoň tvrdí respondenti, byť některé seriózní studie naznačují, že vnímáme vlastní akt časově zkresleně. Kloní se spíš k názoru, že v průměru věnujeme na mazlení něco pod deset minut a od zásunu do výstřiku trvá celá věc v průměru pět minut. Nicméně vycházejme z předpokladu, že 15 na 15 je reálná hodnota.

Jednalo by se o hodnotu ideální. Výsledky by napovídaly, že jde o báječný kompromis mezi potřebami jednotlivých pohlaví. Britská sexpertka Tracey Cox totiž tvrdí, že průměrnému muži stačí k dosažení vyvrcholení dvě až tři minuty přímé pohlavní stimulace, kdežto žena potřebuje minut aspoň 20.

I tak je ale žádoucí, aby předehra nezačala až v posteli, ale třeba hned ten den ráno. Stereotyp a řeči typu „hupsneme na to“ totiž vztahu škodí. Flirtování po esemeskách, škádlení během přípravy večeře, nenápadná stimulace klína přes látku u filmu... Všechno tohle stupňuje vzrušení a rozjíždí hru emocí a chlípných myšlenek. Sex je pak už jen třešinkou na dortu.

Foto: Stenko Vlad, Shutterstock.com

Pokud je pravda, že se věnujeme 15 minut předehře a 15 minut souloži, není to s námi vůbec špatnéFoto: Stenko Vlad, Shutterstock.com

Orální sex: důležitější pro muže, nebo pro ženy? 

Orální sex je jednou z nejoblíbenějších sexuálních praktik, bez které se milenci neobejdou. Z ankety, kterou realizovala agentura Ipsos pro sexshop Růžový slon s 1 100 respondenty, vyplynulo, že v roce 2019 praktikovalo orální dráždění asi 75 % lidí, přičemž po vaginálním sexu byl ten orální druhou nejčastěji upřednostňovanou technikou. Zajímavé je i to, že na otázku, kdo z páru ústní stimulaci iniciuje jako první, 54,5 % mužů odpovědělo, že oba rovnocenně, a to stejné tvrdilo 56,7 % žen. Kontakt klína a úst tedy jednoznačně nesmí chybět ani mužům ani ženám.

Společný orgasmus, a ještě opakovaně!

Pochopitelně, že člověk má radost již z dotyků, mazlení a přítomnosti toho druhého. Hlazení a pohlavní styk se dá užít i bez orgasmu, ale upřímně, když k vyvrcholení vy i partner dospějete, je to přece jen o dost lepší a uspokojivější. Orgasmus je jakýmsi zakončením, důkazem extáze a bonbonkem celého milostného aktu s celou řadou zdravotních benefitů.

Posiluje svaly pánevního dna, ulevuje od stresu, menstruačních křečí a migrén, díky zrychlenému krevnímu oběhu rozjasňuje pleť. S nadsázkou se říká, že kam chodí orgasmus, tam nechodí lékař. Pomyslnou zlatou olympijskou medailí v párovém milování je pak vyvrcholení opakované a společné. O tom sní většina lidí. Jenže sladit potřeby dvou jedinců do několika vteřin je o trpělivosti, empatii a dokonalé znalosti milencova těla. Proto je společný orgasmus sice dokonalým zážitkem, ale spíš výjimečným.

Vícečetný orgasmus. Jaká trojkombinace zaručí úspěch?

Chování po sexu

S vyvrcholením či bez něj, konec je tu. Po sexu obvykle následuje odchod do koupelny, sprcha, cigareta, zkontrolování mobilu, odpočinková poloha na boku (v nelichotivém případě zády k milenci, který si pak připadá odstrčeně). V ideálním světě ale pár využívá toho, že po prvním kole je hladina hormonu oxytocinu, který podporuje schopnost citového propojení, stále vysoká, a tak po chvíli odpočinku následuje další kolo.

Milující a aktivní dvojice preferuje dohru, zklidnění a následně znovuvydráždění. I bez dalšího orgasmu je tahle fáze velice intimní a krásná. Samozřejmě, že více nutně neznamená lépe, ale když se nakonec přece jen povede, že někdo z vás (či oba) znovu vyvrcholí (v libovolném pořadí), doba rozkoše se prodlouží.

Pokud vám v tomhle směru záleží na číslech a rekordech, tak máte co překonávat. Lékařské duo složené z Williama Hartmana a Marilyn Fithian z Kalifornie, které se celý život zabývá zkoumáním orgasmů, napočítalo u jedné ženy během hodiny neuvěřitelných 134 vyvrcholení. U mužů bylo maximum 16.

Reklama

Načítám