Hlavní obsah

Návraty slavných: ABBA není jediná! Kdo se dokázal vrátit?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obzvláště hvězdy, které jsou v showbyznysu od raného mládí, často potká stav vyhoření. Do kariéry ovšem může zasáhnout i nemoc, mateřství či drogová závislost... Nechat práci stát a po letech se vrátit zpět, není jednoduché. Jak jsou na tom slavní a jejich comebacky?

Článek

Navázat na někdejší slávu nebývá jednoduché, ale ani nemožné. Mezi celebritami je řada lidí, kteří si dali dlouhou kariérní přestávku a potom se znovu pokoušeli nebo pokoušejí naskočit do rozjetého vlaku. Jak se jim to podařilo?

Václav Neckář (77)

Jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků se dlouho držel na předních příčkách hitparád a díky roli ve snímku Ostře sledované vlaky (1966) režiséra Jiřího Menzela (✝82) pronikl i do světa filmu. Krutou ránu mu v roce 2002 zasadila mrtvice, která ho ranila při jízdě po dálnici. Následky byly vážné, ale vůle žít byla silnější. Zapomněl všechny písňové texty a musel se mimo jiné naučit znovu mluvit. Tvrdě rehabilitoval a v roce 2011 se vrátil s hitem Půlnoční, který se stal jednou z nejhranějších vánočních písní.

Foto: Martin Hykl Czech News Center / CNC / Profimedia

Václav Neckář se i přes vážné zdravotní problémy dokázal vrátit ke zpěvu, i když jeho hlasové možnosti jsou omezenéFoto: Martin Hykl Czech News Center / CNC / Profimedia

ABBA

Neuvěřitelnou radost udělala všem skalním fanouškům švédská skupina Abba, když nedávno upřesnila podrobnosti svého velkého návratu. Kapela vznikla v roce 1972 a skončila o 11 let později, ale její písně milují i další generace. Čtveřice ve složení Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) a Benny Andersson (74) se dala znovu dohromady, aby natočila nové album a připravila sérii představení, na nichž vystoupí jejich hologramy. Koncerty budou v květnu v Londýně a album s deseti novými písněmi vyjde už v listopadu, aby potěšilo fanoušky před Vánoci.

Foto: Profimedia.cz

Legendární čtveřice je zpět. Zleva je Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog a Benny AnderssonFoto: Profimedia.cz

Shania Twain (56)

Kanadská popová a country zpěvačka se musela vypořádat se zdravotními problémy, které jí bránily pokračovat v parádně rozjeté kariéře. V roce 2003 začala ztrácet hlas – šlo o důsledek lymské boreliózy. Nevěděla, jestli bude vůbec ještě někdy zpívat. To ji uvrhlo do deprese a ke klidu jí nepřispěla ani provalená manželova nevěra. Nakonec všechno překonala, začala znovu vystupovat, a v roce 2017 dokonce po letech vydala desku Now.

Foto: Profimedia.cz

Comeback sice udělala, ale tak úspěšná jako dřív už Shania Twain bohužel neníFoto: Profimedia.cz

Adele (33)

Oblíbená britská zpěvačka se z očí veřejnosti stáhla v roce 2018, kdy oznámila, že už nebude živě koncertovat. Vystupování jí přestalo dělat radost a také se chtěla naplno věnovat synovi Angelovi (9). Nicméně letos 15. října vydala novou baladu Easy On Me a hotové má být celé album. A proslýchá se, že jen u toho nezůstane. Že by se o 40 kilo lehčí diva vrátila i na pódia? Necháme se překvapit.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci doufají, že se Adele vrátí nejen prostřednictvím nového alba, ale někdy třeba i na koncertní pódiaFoto: Profimedia.cz

Hana Soukupová (35)

Jedna z nejúspěšnějších českých topmodelek přerušila kariéru dvakrát kvůli mateřským povinnostem: v roce 2013 se jí narodil syn a o tři léta později dcera. V únoru 2017 pak oslavila velkolepý návrat, kdy v Miláně předváděla modely módní guru Donatelly Versace (66) a vypadala skvěle. A teď má opět pracovní přestávku: loni v srpnu porodila další dcerku a s rodinou si užívá krásy Mallorcy. Objevila se nicméně na letošním festivalu ve Varech ve žlutých šatech s průstřihy a i jako maminka tří dětí je ve skvělé formě.

Foto: DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia

Modelka Hana Soukupová vypadá stále výborněFoto: DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia

Tatu

Popové duo ve složení Jelena Katina (37) a Julia Volkova (36) se rozpadlo už dvakrát. Interpretky slavného hitu All The Things She Said nejprve přerušily vystupování v roce 2009 a znovu se daly dohromady mezi lety 2012 a 2014. Před pár dny slavné dámy oznámily, že se společně znovu vrátí na pódia a fanoušci se na ně mohou těšit v roce 2022.

Foto: Profimedia.cz

Duo Tatu se dává znovu dohromady. Julia vlevo, Jelena vpravoFoto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. (56)

Charismatický americký herec nikdy kariéru nepřerušil nadlouho, ale pověst drogově závislého potížisty mu zrovna dveře neotevírala. Mezi lety 1996 až 2001 byl za držení drog dokonce několikrát zatčen a absolvoval pár odvykacích programů, ale moc se mu nedařilo. Z drogového kolotoče se dostal až v roce 2001 a role Iron Mana, kterou si poprvé zahrál o sedm let později, ho vystřelila mezi hollywoodskou špičku.

Foto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. je také úspěšný hudebník a už je hodně let čistýFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:
Hana Soukupová

Načítám