Hlavní obsah

Octové cukroví

Hodnocení:
(114)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
8 minut
Náročnost
nízká

Je podobné jako to šlehačkové a chuti octa se nemusíte vůbec obávat. Jde o technologický fígl, který dodá těstu pružnost a díky tomu se s ním výborně pracuje. Tak bez obav do toho!

Ingredience pro:
80 kusů
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce octa 8%
Na dohotovení
  • 1 vanilkový lusk
  • 300 g moučkového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy prosejte mouku, přidejte nakrájené máslo, žloutky, ocet a vodu. Vše důkladně propracujte a těsto nechte asi hodinku zabalené v chladu odpočívat. 

Krok 2: Vanilkový lusk nařízněte a vyškrábněte semínka. Přidejte je do misky s moučkovým cukrem a promíchejte. 

Krok 3: Uleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na výšku 1,5 až 2 mm. Vykrajujte tvary podle libosti, ale je lepší použít spíš menší vykrajovátka. Malé křupavé kousky cukroví chutnají lépe a budete jich mít víc.  

Krok 4: Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj vykrojené kousky. Pečte je asi 8 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ještě horké je obalujte ve vanilkovo-moučkovém cukru.

Pokud si chcete v kuchyni ještě více zařádit, připravili jsme pro vás 50 druhů cukroví, ze kterých si určitě vyberete!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama