Hlavní obsah
3,3
(54)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Hledáte inspiraci na lehkou letní večeři? Vyzkoušejte žampiony portobello naplněné samými dobrotami. Quinoa dodá zdraví a objem a chorizo pikantní šmrnc.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Náplň
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks sušených rajčat v oleji
  • 100 g cukety
  • 4 lžíce quinoy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 100 g salámu chorizo
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
K dokončení
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce strouhanky
  • 4 ks žampionů portobello
Článek

Postup

01.

Quinou uvařte. (Zde je přesný návod, jak uvařit quinou.) Stroužky česneku nakrájejte na plátky, cuketu a salám na kostičky, sušená rajčata na nudličky. Lístky rozmarýnu otrhejte.

02.

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cuketu a po chvíli přidejte česnek. Nechte ho provonět a vmíchejte rajčata, chorizo a rozmarýn. Vše krátce osmažte a stáhněte z ohně. Směs podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte do ní quinou.

03.

Houby můžete před použitím krátce opéct na grilu. Pak je napěchujte hotovou směsí a naskládejte do pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. Mezitím v misce promíchejte parmazán se strouhankou. 

04.

Po čtvrthodince houby vyjměte a posypte parmazánem. Pak na posledních pár minut vraťte do trouby pod gril. Hotové houby podávejte se zeleninovým salátem

Máte rádi žampiony? Vyzkoušejte teplý portobello salát s kuřecím masem nebo si udělejte dokonalé bezmasé menu: portobello burger s celerovými hranolky. A jestliže vám zbyla cuketa, upečte si bábovku

Reklama

Načítám