Hlavní obsah

Portobello plněné cuketou a sušenými rajčaty

Hodnocení:
(32)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Hledáte inspiraci na lehkou letní večeři? Vyzkoušejte žampiony portobello naplněné samými dobrotami. Quinoa dodá zdraví a objem a chorizo pikantní šmrnc.

Ingredience pro:
4 porce
Na náplň
  • 2 stroužky česneku
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • 100 g cukety
  • 4 lžíce quinoy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 100 g salámu chorizo
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Na dohotovení
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce strouhanky
  • 4 žampiony portobello
Článek

Postup

Krok 1: Quinou uvařte. (Zde je přesný návod, jak uvařit quinou.) Stroužky česneku nakrájejte na plátky, cuketu a salám na kostičky, sušená rajčata na nudličky. Lístky rozmarýnu otrhejte.

Krok 2: V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cuketu a po chvíli přidejte česnek. Nechte ho provonět a vmíchejte rajčata, chorizo a rozmarýn. Vše krátce osmažte a stáhněte z ohně. Směs podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte do ní quinou.

Krok 3: Houby můžete před použitím krátce opéct na grilu. Pak je napěchujte hotovou směsí a naskládejte do pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. Mezitím v misce promíchejte parmazán se strouhankou. 

Krok 4: Po čtvrthodince houby vyjměte a posypte parmazánem. Pak na posledních pár minut vraťte do trouby pod gril. Hotové houby podávejte se zeleninovým salátem

Máte rádi žampiony? Vyzkoušejte teplý portobello salát s kuřecím masem nebo si udělejte dokonalé bezmasé menu: portobello burger s celerovými hranolky. A jestliže vám zbyla cuketa, upečte si bábovku

ynezorPumanzeSaNyknalC