Hlavní obsah

Cuketová bábovka se skořicí. Cuketu v ní nepoznáte

Hodnocení:
(411)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Přidáním strouhané cukety do bábovky vyhrajete hned na několika frontách: těsto bude nádherně vláčné, moučník tak trochu odlehčíte a ještě v sezoně získáte další způsob, kam tuto dietní zeleninu „schovat“.

Ingredience pro:
1 bábovka
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 3 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 hrnky cukety
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 tabulka čokolády
  • 1 hrst ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Dvě až tři menší cukety najemno nastrouhejte a v cedníku z nich vymačkejte vodu. Tu ale nevylévejte, těsto s její pomocí pak trochu zředíte.

Krok 2: Olej nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem (máte-li raději sladší moučníky, klidně cukr přidejte), skořicí, kakaem a solí. Vmíchejte vajíčka, citronovou kůru, mouku a sodu.

Krok 3: Přidejte cukety a podle potřeby zřeďte trochou vymačkané šťávy. Těsto by mělo být spíše tužší jako videu.

Krok 4: Nakonec vmíchejte nahrubo nasekanou oblíbenou čokoládu a ořechy.

Krok 5: Pečte ve vymazané a vysypané formě při 180 °C asi hodinu, nebo až je špejle po zapíchnutí do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte a případně pocukrujte.

Chybí vám nějaká třešnička na bábovce? Přidejte polevu! Ať už zvolíte poctivou čokoládovou, originální vaječňákovou, nebo snadnou vanilkovou, nešlápnete vedle!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.