Hlavní obsah

Cuketová bábovka se skořicí. Cuketu v ní nepoznáte

Hodnocení:
(179)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Přidáním strouhané cukety do bábovky vyhrajete hned na několika frontách: těsto bude nádherně vláčné, moučník tak trochu odlehčíte a ještě v sezoně získáte další způsob, kam tuto dietní zeleninu „schovat“.

Ingredience pro:
1 bábovka
  • 3/4 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 3 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 2 hrnky cukety
  • 2 hrnky celozrnné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 špetka soli
  • 1 tabulka čokolády
  • 1 hrst ořechů
Článek

Postup

Krok 1: Dvě až tři menší cukety najemno nastrouhejte a v cedníku z nich vymačkejte vodu. Tu ale nevylévejte, těsto s její pomocí pak trochu zředíte.

Krok 2: Olej nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem (máte-li raději sladší moučníky, klidně cukr přidejte), skořicí, kakaem a solí. Vmíchejte vajíčka, citronovou kůru, mouku a sodu.

Krok 3: Přidejte cukety a podle potřeby zřeďte trochou vymačkané šťávy. Těsto by mělo být spíše tužší jako videu.

Krok 4: Nakonec vmíchejte nahrubo nasekanou oblíbenou čokoládu a ořechy.

Krok 5: Pečte ve vymazané a vysypané formě při 180 °C asi hodinu, nebo až je špejle po zapíchnutí do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte a případně pocukrujte.

Chybí vám nějaká třešnička na bábovce? Přidejte polevu! Ať už zvolíte poctivou čokoládovou, originální vaječňákovou, nebo snadnou vanilkovou, nešlápnete vedle!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama