Článek
Postup
Krok 1: Dvě až tři menší cukety najemno nastrouhejte a v cedníku z nich vymačkejte vodu. Tu ale nevylévejte, těsto s její pomocí pak trochu zředíte.
Krok 2: Olej nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem (máte-li raději sladší moučníky, klidně cukr přidejte), skořicí, kakaem a solí. Vmíchejte vajíčka, citronovou kůru, mouku a sodu.
Krok 3: Přidejte cukety a podle potřeby zřeďte trochou vymačkané šťávy. Těsto by mělo být spíše tužší jako videu.
Krok 4: Nakonec vmíchejte nahrubo nasekanou oblíbenou čokoládu a ořechy.
Krok 5: Pečte ve vymazané a vysypané formě při 180 °C asi hodinu, nebo až je špejle po zapíchnutí do těsta po vytažení suchá. Nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte a případně pocukrujte.
Chybí vám nějaká třešnička na bábovce? Přidejte polevu! Ať už zvolíte poctivou čokoládovou, originální vaječňákovou, nebo snadnou vanilkovou, nešlápnete vedle!